Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tideland


duende

Öne çıkan mesajlar

bir terry gilliam filmi. 2005 yapımı. izlerken cok sıkılabileceğiniz ama aynı zamanda çok etkilenip çok derste çıkarabileceğiniz ilginç bir film. jodelle ferland denen küçük 12 yaşındaki kızın oyunculuğunu beğenmeyen bir insan olamaz sanırım. kız tek kelimeyle mükemmel oynamış.
modern hatta deli bir alis harikalar diyarında hikayesi gibi film
[spo]kız ölü babasıyla yaşıyor, kendisinden çok büyük deli bir sevgili ediniyor, oyuncaklarının kafaları en iyi arkadaşları (sadece kafaları) yani inanılmaz hayal gücüne sahip bir kızın ilginç hikayesi...[/spo]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
rahatsız edici filmler arşivime eklediğim film. bu rahatsızlık sıkıntı anlamında değil; bi pan's labyrinth izlerken; bi american mc gee's alice oynarken duyduğunuz türden.

resmi bi sinema eleştirmeni değilim, buna rağmen bi çok filmi eleştirdim ve eleştirmeye devam ediyorum. yine de tideland bugüne kadar hakkında eleştri yazamadığım nadir filmlerden biri oldu başından kalktığım andan itibaren. bişey hakkında iyi ya da kötü şeklinde kanılara varmak bi içgüdü tabi, ama yapamadım bu sefer.

diyeceğim tek şey, filmin sonu daha etkileyici olabilirdi. kısacası tideland herkes için yapılmış bi film değil; azınlığın anlayacağı azınlık filmlerden biri.

edik: ayrıca herkes jodelle ferland'ın performansına hasta olmuş. brendan fletcher'ın neyi eksik diyesim geldi.

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 01:06 tarihinde, Durotan tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kısacası tideland herkes için yapılmış bi film değil; azınlığın anlayacağı azınlık filmlerden biri.

eheh biraz yardımcı olmak istedim bu zor anlatıma: kült film deniyor kısacası :) ama yabancılar tarafından kült film klansmanına giren bir çok film türkiyede oldukça popüler durumda, cok ilginç buluyorum o açıdan :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...