Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Telekom


Masteis

Öne çıkan mesajlar

Kafamı sokmak istesemde telekom, gözüme girmeye başladın...
Türk Telekomünikasyon A.Ş Genel Müdürü Paul Doany, 1 Nisan 2007 tarihinden geçerli olmak üzere genişbant internet (ADSL) kurulum ücretlerinde yüzde 51, erişim ücretlerinde ise yüzde 6 ile yüzde 55 arasında değişen oranlarda indirime gideceklerini açıkladı.

Doany, Radison SAS Otelinde sektörü izleyen gazetecilerle gerçekleştirdiği yemekli toplantıda, ADSL indirimleri hakkında bilgi verdi.

Doany, ADSL talebini karşılamak için bu alanda büyük yatırım yapacaklarını, sabit hatların yüzde 80'inin ADSL hizmeti verebilme kapasitesine erişeceğini kaydetti. Yıl sonu itibariyle kurulu ADSL kapasitesini 6.9 milyon aboneye
ulaşacağını belirten Doany, ADSL pazarını büyütmeyi hedeflediklerini ifade etti.

ADSL ücretlerinde internet servis sağlayıcılarına yönelik yapacakları indirimin önemli bir destek olacağını dile getiren Doany, ADSL kurulum ücretlerini yüzde 51 oranında indireceklerini belirtti.

Paul Doany'nin verdiği bilgiye göre, veri akış erişiminde 2024 kbps hızda yüzde 55, 1024 kbps hızda yüzde 38, 512 kbps hızda yüzde 16 ve 256 kbps hızda yüzde 6 oranında indirim yapılacak.

Kotalı ADSL erişim ücretlerinde ise, 1024 kbps hızda 9 GB limitli erişim ücretinde yüzde 35, 6 GB limitlide yüzde 25 indirime gidilecek, 3 GB limitli ise 4 GB limite yükseltilecek.

Kotasız erişimde de 2048 kbps hızda yüzde 44, 1024 kbps hızda yüzde 32, 512 kbps hızda yüzde 14 ve 256 kbps hızda yüzde 3 oranında indirime gidilecek.

Alıntı http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=72377

Eğer yukarda yazılan rakamlar doğrultusunda indirim yapılırsa

Kotasız

2048 - 128,5
1024 - 94,5
512 - 76,5
256 - 47,5

Kotalı

1024/9 GB ---- 45
1024/6 GB ---- 37
1024/4 GB ---- 29
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yaw ben bile götü boklu halimle girdim telekom sektörüne 3 senede dünyanın parasını harcadım işime, işin içinde birisi olarak söylüyorum tt neti alan araplar zaten parayı internetten kazanacaklar; telefon, görüntülü iletişim, VOIP vs aklınıza ne gelirse geri kalan her türlü iletişim teknolojisinde altyapıya şu anda dünyanın parası akıyor Türkiye'de.

Hadi bunu da benden duymuş olmayın seneye Türkiye'de Skype'nin wireless internet için yatırımları başlıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o değil de ben hala şuna gülüyorum

...Türkiye'deki ADSL erişim ücretlerinin yüksek olduğundan şikayet edildiğini anımsatan Doany, Türkiye'deki erişim ücretlerinin Avrupa ülkelerine göre en düşük düzeyde olduğunun rahatlıkla görülebileceğini, KDV dahil edildiğinde bile ADSL ücretlerinin Türkiye'de diğer ülkelere oranla çok rekabetçi olduğunu savundu...

ntvmsnbc'den


Sayın Paul Doany,
Coğrafya bilginiz pek bi kıt ve hayır Burkina Faso bir Avrupa ülkesi değil ve yine hayır efendim Moğolistan'ın bizim Moğollarla alakası yok.. Ee şey Turks and Caicos adalarıyla sadece isim benzerliğimiz var. Şey sizin Lübnan'da ilkokul ne bilim işte dünya haritası, atlas falan yok muydu yahu?!

Şimdi ne yazsam boş. Eleman min. ücret olan 29 YTL'yi Euro olarak yurt dışı min fiyatlarla karşılaştıryor. Mantıklı di mi? Ehehe seni cin seni hatta Eti Cin! Adam o fiyata kaç MB alıyor kotasız, sen kaç veriyorsun? 256lık bağlantıya kaç kesiyorsun, Avrupa kaç YTL'lik fatura kesiyor diye sormazlar mı adama? Eee.. şey burası Türkiye, yok öyle büyüklere zor soru sormak, çalışmadıkları yerden soru sorulmaz ayıp.. Ayrıca orta parmağınla Türk Telekomun poposunu işaret etme!! parmakla gösterilmez yavrucum! ayıp!! öğrenemedin bir türlü, işaret ediceksek başınla hafifçe işaret ediceksin. İndir o orta parmağını. Yap bakıyım şimdi kafanla işaretini.. Afferrin.

[ Mesaj 07 March 2007, Wednesday - 02:51 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar cok fazla ulkede internet kullanmadim, ama kullandiklarim icerisinde pekte cok siritmiyor bizim hatlarimiz. Evet almasi gereken yol var daha ama cok fazla zaman kalmadi ona diye dusunuyorum. (Tabii yurtdisinda kullananlar hotel, okul vb. gibi massive hat ihtiyaci olan yerlerle kiyaslama yapmasinlar, oyle olursa ayni sekilde bizim ITU'de orda burda da asiri hizlidir hatlar)

Avustralya daha yeni yeni adam akilli adsl2 ya gecti. Normal adsl'de fiyatlar tamamen ayniydi. 512 kullaniyordum bizimle ayni fiyatti. Simdi adsl2'ya gecti. 16 mbps e kadar kullaniyosun havuzun durumuna gore, ama cokda fazla bi farki yok aslinda bir kac mbps kullaniyo gibi oluyosun peak time'da. Oldukca lagli ayrica (ben tr'de wow'un oceanic hatlarina baglanirken biraz daha kotu ping aliyodum ama bu kadar loss olmuyordu) Bizde adsl2'ya gectigimizde yine bi fark kalmayacak. (Tabii au'nun bir dezavantaji TR'nin 7-8 kati kadar topragi olup, 3 te biri kadar nufusa sahip olmasi. Cok alan, az nufus, ayrica tum hatlarini kendileri cekmek zorunda kaliyor bu da oldukca masrafli. Turkiye'nin avantaji ortak hatlar cekip, kullanabilmesi.)

Ayni sekilde unlu japon hatlari. Gecen bi topic'de de demistim 100 mbps hat kullandim ben orada aylik 7000 yenden. 80 milyon para ediyo. Am en iyi durumda 15-20 mbps verimi aldigimi hatirliyorum, aslinda yine o kadar bi fark gormedim. Yani ITU'nun vadi yurtlarinda kullanirken o farki goruyosun, oha diyosun harbi. Ama o oha'yi diger yerler yasatmiyo.

O yuzden aslinda dusundugumuz kadarda geri olmadigimizi dusunuyorum. Tabii ki almamiz gereken yol cok var, ama teknoloji bi araba gibi degildir. Yani 10-20-30-40 diye hizlanmassin. 10-20-30 olursun arindan 130 olursun. Ve o atlamalar bize aslinda cok uzakta degil.

Tabii bunlar tamamen kendi dusuncem..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eve online gelmeden önce forumlarda en çok açılan başlık "bu oyun ne kadar up-dl ister" idi. Sonradan öğrendik ki avustralya'da net zır kotalıymış, kotasızlar dünyanın parasıymış. Avustralya ha bu, dünyanın sayılı refah toplumlarından birisi. Sorunca 131312 mb hattım var.

[ Mesaj 07 March 2007, Wednesday - 03:01 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sayın nedonko açıklamalarınız gerçekten çok faydalı yanlız,japonya ile türkiyeyi internet hızı bakımından karşılaştirmanıza çok şaşirdim,şimdi orda 80 ytl olan bağlantı ile en iyi durumda 15mb bağlanti var demişsiniz hadi ortalama 10mb diyelim,türkiye de 80 ytl ye nın karşiliği olan bağlantı hadi yeni indirimlerle 512 kb ye denk geliyo diyelim,yani şimdi 512 kb ile 10 mb arasında fazla fark yokmu?
Bi de sanırım itü dahil türkiyedeki tüm üniversitelerin net bağlantısının altyapısı Ulaknet e ait,yani bu bağlantilardan son kullanıcıların faydalanmasi mümkün değil,öğrenciler hariç.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tabii dedigim gibi almamiz gereken daha cok yol var ama Dunya'nin en buyuk 2. ekonomisi ile 20. ekonomisini karsilastirdiginida unutma. Yani orta gelirli bir ailede nasil ferrari olmasi garip olursa, bizde de su an o hatlarin olmasi abes olur.

Dedigim gibi zaman lazim, mesela su an hiz olarak 20 kat fark varsa ayni fiyatta, bi kac yil sonra adsl2'nun gelmesi ile 5-10 kalicaktir, zamanla bu fark daha da azalacaktir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

turk telekomun karsisinda bir rakip cikmadikca boyle surup gidecek bu isler.gsmlerin fiyatlarini goruyoruz ucuzladikca ucuzluyor artik ev telefonu ile konusan yok.eskiden sadece turkcell varken cep telefonu ile konusmak baya luks birseydi..internetinde bundan bir farki yok.sanirim internet servis saglayicilari artik kendi yurt disi hatlarini ttden bagimsiz olarak gerceklestirebiliyorlar artik (uydu olmadan) herhalde kablonetin 256'yi 29YTL ye cekmesinin sebebi bu.gerci turk telekom bir tehdit sezseydi daha cok indirim yapardi suphesiz.bu arada dunyada artik internet baglantilari bedava verilmeye baslandi bazi ulkelerde, mesela bir sirketin televizyon ve telefonunu paket olarak alirsaniz internet bedava gibi.

internet artik cok degisik bir form aldi eskiden sadece surf-chat yapilirken simdi bir cok oyun internetten satin alinip indiriliyor, spor karsilasmalarini satin alip canli olarak izleyebiliyoruz, cesitli internet egitim televizyonlari mevcut, internetten universite derslerini bile takip edebiliyoruz.bizim kullandigimiz internette bunlari yapmak icin aylik en az 109 ytl odememiz gerekiyor.kotali internet olmalimi? evet olmali ama oncelik sinirsiz internete verilmeli..

bu arada aklima gelmisken 256 kullanicilarin ilk hayal kirikligini hatirliyorum da, ortaligi ayaga kaldirmistik.bizi alistirdilar sanirim, pek bir tepki cikmiyor artik kimseden.


@nedanko: internetin butun faydalarindan yararlanmak icin 1mbiti minimum gereksinim olarak kabul edersek zaten bu ortagelirli bir ailenin ferrarisi olmasi gibi birsey oluyor :

[ Mesaj 07 March 2007, Wednesday - 10:07 tarihinde, fmea tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...