toggie Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 nae, akp'nin başarısı derken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 said: ...hepimiz bu milletin iyiliğini istiyoruz... ben pek emin değilim bu konuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 akpnin basarıları 'ananıda al git' 'askerlik yan gelip yatma yeri degildir' 'ben ülkemi pazarlamakla mükellefim' 'minareler süngümüz,kubbeler miğferimiz..' 'iki koyun gütmeyenler konuşuyor' 'yapılabilecek tüm jestleri yaptık. Kopenhag kriterlerini yerine getirdik. artık Avrupa'dan delikanlılık bekliyoruz.' 'El-kadı hayırsever bir işadamıdır, kendisine kefilim.' ''Cumhuriyeti biz kurduk!" Sevsinler seni, nasıl da kuruyorsun!' 'Laik değilim, laikliği korumakla yükümlüyüm.' 'Bize göre demokrasi amaç değil, ancak bir araçtır. Hangi sisteme gitmek istiyorsanız, bu düzenlerin seçiminde bir araçtır. Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir.' 'Türkiye;nin yarınında artık Kemalizme ve Kemalizm benzeri rejimlere yer yoktur. Kemalizmin yeniden kendini üretmesi söz konusu değildir. Bizim için en üst belirleyici, İslam;ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir. Ben İslam;ın devlet planı içinde düşünüyorum' 'Lan bana anayasayı öğretme!' [ Mesaj 05 March 2007, Monday - 14:02 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 delikanlı adam ama bıçkın bide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 @toggie: AKP'nin başarısı demişsin, buyur, güzel oku... 1- 2002 yılında, yani AKP göreve gelmeden önce, kişi başına toplam borç, kişi başına düşen gelirin yüzde 130 u iken, 2006 da bu oran yüzde 95 e gerilemiştir. Yine kişi başına toplam kamu borcunda bu oran yüzde 94 ten yüzde 65 e gerilemiştir. Bunlar bu dönemin en çarpıcı örnekleridir. Şimdiye kadar Türkiyede her yeni doğan çocuk, borçlu olarak doğuyordu. Artık bu durum değişmeye başladı. Yeni doğan çocukların milli gelirden aldığı pay, toplam borçtan aldığı payı ilk kez geçmiştir. 2- Türkiye, son dört yıl içinde yakaladığı sinerji, ortaya koyduğu mücadele gücü ve büyüme azmiyle 3 yılda 5 basamak yükselerek bugün dünyanın 19. büyük ekonomisi haline gelmiştir. 3- Doğrudan uluslararası sermaye girişi sıralamasında, bunun altını özellikle çizmem lazım, 217 ülke içinde 53. sıradan, 2005 yılı itibariyle 22. sıraya çıkmıştır. 4- Yine bu kategoride gelişmekte olan 161 ülke içinde 2002 de 23. sırada iken, 2005 yılında 13 sıra atlayarak 10.luğa yükselmiştir. 5- OECD ülkeleri arasında Türkiye, ihracatı en çok artan ülke olmuş ve 22. en büyük ihracatçı ülke konumuna yükselmiştir. 6- Milli gelirimiz bu dönemde 181 milyar dolardan 390 milyar dolara yükseldi. 7- AKP göreve gelmeden önce kişi başına düşen milli gelir 2 bin 500 dolar seviyesindeydi, şimdi 5 bin 300 doları aştı. @paspatur: Bu verilere rağmen AKP'yi hala eleştirebiliyorsan, ben de ülkenin iyiliğini istemeyenlerin olduğuna inanıyorum... Edit: İmla [ Mesaj 05 March 2007, Monday - 14:05 tarihinde, Aragorn tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Bir Memur 2002 Yili sonunda maaşı ile, 100 kg beyaz peynir 128 Lt ayçiçek yağı 17 Adet Mutfak Tüpü alabilirken. Aynı Memur 2005 Yılı sonunda maaşı ile, 120 kg beyaz peynir 200 Lt ayçiçek yağı 21 Adet mutfak tüpü Alabilir hale gelmiş. Buda Ekonomimizin sadece Nominal olarak değil Reel anlamda da büyüdüğünü gösterir. Üretici ülkelerden kaynaklanın 2002-2005 tarihleri arası Petrol artış oranı %105 iken ülke içi petrol fiyatlarına sadece %55 olarak yansıtılmıştır. Eğitim sağlık su gıdada bazı ürünlerdeki vergiler %18'den %8'e bazı mallarda %8'den %1'e indirilmiştir. 2002 Yılı Asgari ücreti ile, 187 Ekmek 69 kg Tavuk eti Alınabilirken 2005 Yılı asgari ücreti ile, 289 Ekmek 109 kg tavuk eti Alınabilir hale gelmiştir. Bunları daha da uzatabilirim. Ama nato mermer nato kafa insanlarımız bu kadar çok olduğu sürece anlamak istemyen bir sürü insan olacak. Pati gençliğine bir tavsiyem. Kendinizi belli kalıplara sokara belli gruplara girerek partizanlık yaparak katı ve sabit fikirli olarak ülkenize yararlı olamazsınız. Hayır ben yararlı olmayacam diyorsanızda çekilin yolu tıkamayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Nae, 2001 yılı sonunda 113.000 (milyon$) olan toplam dış borç neden 2005 yılında 170.000(milyon$) a çıktı? akp'nin başarısı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Nae herşeyi sen biliyosun madem şuraya hangi gıdalarda %18'den 8'e düşüldüğünü bir yaz. Sonra da sadece ekonomiye bakma bir ülkenin herşeyi ekonomi değildir ekonomi kötü gittiğinde o ülkeyi kültür eğitim kurtarır. Yapılan yenilikleri ilerlemeleri söyler misin bana? Yönetimin çiftçiye faydalı yaptığı şeyleri sıralar mısın? Çiftçi neden ağlıyor bana söyler misin?? Çekilecekmişiz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Fakat doş borç milli gelire oranla gerileme içinde. Zaten koskoca ekonomi bilimi dış borçlanma niye artmış kadar basit olmasa gerek gibi geldi bana kaynak:[spo] http://66.102.9.104/search?q=cache:tB7hTk8Db3gJ:www.bilkent.edu.tr/~yeldane/Yeldan22_27Nis05.pdf+d%C4%B1%C5%9F+borcun+artmas%C4%B1&hl=tr&ct=clnk&cd=34&gl=tr[/spo] [ Mesaj 05 March 2007, Monday - 22:49 tarihinde, Giovanni tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 %105 artan petrol fiyatlarını ülke içi petrol fiyatlarına sadece %55 olarak yansıtan hükümetin bu petrolden aldığı verginin yüzde kaç oldugunu söyler misin? ayrıca bu vergi oranıyla avrupadaki hangi top list'de birinci oldugumuzu da bilebilecek misin? ekmek diyorsun, 2002 yılından 2005 yılına bugday fiyatları % kaç artmış? süt fiyatları % kaç artmış? çiftçi bunları üretirken mazot fiyatları, tarım ilaçları % kaç artmış? bunları biliyor musun? ekleyiver zahmet olmazsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Benzinden alınan verginin 1.20 YTL si askeriyeye gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 @Giovanni; dış borcun artması sorun değil. dış borcun 113.000m$ dan 170.000m$ a artması sorun. 4 yıllık periyottaki artış yaklaşık %51. bu 4yıllık periyottan önceki dış borç artış oranı sadece %17! (98-96.000m$, 2001-113.000m$) peki bu dış borçlanma bu kadar büyük oranda artarken, bu kadar özelleştirme yapılırken kazanılan paralar hangi yatırıma gitti? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Fistan bunu öncelikle %65 faiz ile borçlanan eski hükümetlere soracaksın. Ülke hala borçlanmaktadır. Şuan ki faiz oranımız ise %19 larda idi en son. ABD dahi dış borca sahiptir. En büyük örneği Ekonomisi fazla veren Almanya ve Japonya gibi ülkeler ABD'nin yaşadıgı kriz zamanında %5'den %9 ' a çıkması ile beraber ABD'den bol miktarda tahvil almışlardır. Ufak bir dipnot Ana Para borcu ödeyen tek hükümettir şuan ki hükümet. Hangi mamullerde %18'den 8'e düştüğünü bilemiyorum. Bir zahmet araştırınız. Ufak bir kaç bilgi daha verelim. 2002 Enflasyon oranı %31,8 iken 2005 sonu Enflasyon oranı %7,6'dır 2002 ve öncesi her ay elektriğe zaman yapılırken. 2002-2005 yılları arasında elektriğe HİÇ zamyapılmamıştır. aynı zamanda trt yapı indirilerek kademeli sistem kaldırılmıştır. Kaçak elektrik ile mücadeleden 774 Trilyon gelir elde edilmiştir. Herşey ekonomi olmayabilir ama bir ülkenin büyüklüğünün göstergesi ekonomik verileridir. Sizler için önemli olmayabilir ama Ben ve bu piyasada iş yapan bir çok insan için İstikrarlı ve geleceğe güvenle bakabildiğimiz piyasa koşulları çok önemli. [ Mesaj 05 March 2007, Monday - 22:57 tarihinde, -Nae tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 05 March 2007, Monday - 23:07 tarihinde, -Nae tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 o zaman bu kişi başına düşen borçdaki artış yanlış bilgi mi? ps:gerçekten soruyorum :) bilmiyorum çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 arkadaşım işte sorun burda, bir ülkenin refah düzeyini artırabilmek için hükümet işsizlik problemini çözlmeli, üretim ve istihdam yaratacak yatırımlar yapmalıdır. ancak akp'nin tek yaptıgı sürekli borcların faizlerini ödemeye dayalı sürdürülebilir borç politikasıdır.ekonomide tek yaptıkları herhangi bir ekonomistin borç planlamasıyla yapabileceği basit birşeydir.ama ele avuca gelen bir yatırım yapılmış mıdır? satmaktan başka gelir getirecek, üretim yapan, işsizlere istihdam yaratan bir yatırım yapıldı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 İlk kez 2005 yılında başlayan uygulama ile Çiftçiye 274 Trilyon Gübre desteği yapılmıştır. Önceki hükümetlerin mazot fiyatlarındaki düzensiz zamlarından dolayı mağdur olan çiftçiye, 2003 Yılında : 310 Trilyon 2004 Yılında : 360 Trilyon 2005 Yılında : 410 Trilyon Mazot desteği yapıldı. 2002 Yılında satılan traktör sayısı : 6 bin iken Sadece 2005 Yılında satılan traktor sayısı : 32 bin adettir. 2002 yılında ki tarım kredilerine uygulanan faiz %59 iken 2005 yılı itibari ile %8-15 arasına çekilmiştir. Aynı zamanda 2,7 Trilyon Borç Faizi silindi. ve 3 yılda çiftçiye toplam 10 katriyon destek verildi. Bunlar yatırım değil zaten! [ Mesaj 05 March 2007, Monday - 23:06 tarihinde, -Nae tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 aa paticik açılmııış : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 peki laiklik karşıtı atatürk karşıtı gelişmelerden bahsedelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 arkadaşım, akp'nin yaptıgı da aynen bu zaten. iki damla su var bardakta onları yazıyor, söylüyorsunuz.boş taraf umrunuzda değil. 310 trilyon mazot yardı mı nedir ki? türkiyede çiftçi kaç katrilyon'luk mazot kullanıyor yılda onunda istatistiğini verirsen oranlama ile haa iyi etmiş diyebiliriz. ama sen o 310 trilyonluk yardımın devede kulak oldugunu görmezsen, saf insanları kandırırsın ancak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 akıtılan paraları taşeronlardan kazanılan paralardan enflasyon sepetinden falan bahsedelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 asgari ücretin 403ytl, açlık sınırının 628ytl, yolsulluk sınırının 2bin48 ytl oldugunu neden yazmıyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 said: peki laiklik karşıtı atatürk karşıtı gelişmelerden bahsedelim Akp'nin ekonomik başarısını kabul ettikten sonra tabiki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Adam gelmis hala sayi veriyor. Utanmasalar donumuzu satacaklardi, tabi iyi olacak rakamlar onumuzdeki birkac sene, elde avucta ne varsa harcayana kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 2006 bütçe açığını cem uzan kapadı. bakalım 2007 bütçe açığını neyle kapayacaklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 ya sen bu özelleştirmeler olmasa son andaki sıcak paralar olmasa kim nereye ekonomiyi iyi göstericek alla aşkına rakip diye ağzına burnuna ettikleri cem uzan'ın paralarıyla mallarıyla kapandı açık. ki bunu yüzsüz gibi dewamlı gelir gibi gösterip bilançoya dahil ettiler. alla aşkına hala gelmiş karşımıza neler sunuyosun yazık ya. bi de şunu tartışalım sonra diosun neyini kabul edicez çok mu başarılıymış. atatürk karşıtlığı hakkında neyi tartışıcan alla aşkına of ne insanlarla yaşıyoruz. ama doğru biz partizanız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar