Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Perfume, The Story of A Murderer

odchu

Öne çıkan mesajlar

film güzeldi ama bana kalırsa kitabı yanında yine de sönük kalır. tabii konumuz vizyon aslında, kitapla karşılaştırmak da pek doğru değil belki..

öncelikle cidden çekilmesi zor bir film çünkü kitabında diyalogdan çok tasvir var. filmde ise seyirciyi sıkmadan bunu gerçekleştirmek kolay değildir, bunu başarmış. bununla birlikte anafikri kitap kadar yansıtamamış. en azından kitabı okumadan filmi izlemiş olanların bana aktardığı fikirlerde hep bir eksik yan saptamıştım.

filmi izleyeli 2-3 ay oldu sanırım. şimdi düşünüyorum da.. filmden aklımda kalan sahne sayısı sınırlı. oysa hikayeye bütün olarak baktığımda neredeyse her şey aklımda (ki kitabı çok daha önce okudum). demek ki bana çok çarpıcı gelmemiş film. güzel bir hikaye ama geri kalan yanında eksik bir şeyler varmış gibi hep. bilmiyorum belki de benim kuruntum.

oyuncuları çok başarılı bulmuştum. zaten filme hayat veren 3 önemli nokta; hikaye, oyunculuk, atmosfer.

filme yüzeysel bakmak, düşüncesine kapılmadan sahneleri eleştirmek de haksızlık olur. jack london'ın "cinayet şirketi" kitabını duyup da "aaa aksiyon vardır şimdi bunda" demek gibi =) [ jack london'a hep haksızlık yapılıyor zaten, çocuk kitabı gibi basıyorlar hep kitaplarını =( ]

bu kadar şey söyledim ama "izlenmesi gerekenler" listesine koyulabilecek bir film tabii ^^
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
filme cok once gittim bence guzel bi film degildi tabi filme komedi filmi gozuyle bakarsak baska adamın gittigi heryerde insanlar oluyo kopruler yıkılıyo adımını attıgı yerden bir daha bitki cıkmıyo felan filan annesi cocugu balık tezgahında dogurup ve aynı dakkasında musteyiye 1kg hamsi satmaya calıstı yada av kopegi kokluyarak 20km otedeki adamın kokusunu alıyo ilk basta millet bize cok sinir oldu aama dewamında papayı goruncemillet bizden yuz bulup gulmeye basladı
Sosyal ağlarda paylaş

Takılmayın hocam ayrıntılara ya. Suskindin anlattığı şey harbi güzeldir. Ayrıntıları pas geçip hikayeye kaptırın yaf.

On sekizinci yüzyılda Fransa'da, dâhi ve iğrenç kişiler yönünden hiç de yoksul olmayan bu dönemin en dâhi ve en iğrenç kişilerinden biri sayılması gereken bir adam yaşadı. Jean-Baptiste Grenouille...
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...