odchu Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Bu konu açılmamış sanırım Aynı isimli kitaptan uyarlanmış bir film. Biraz durağan belki ama görüntü yönetimi 1. sınıf, kendini izlettiren bir film. Garip bir film. Fransa'da geçen bir film, belki Fransızca olsaymış daha iyi olurmuş. Tavsiye edilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 güzel film, katılıyorum görüntü açısından çok iyi ama hikaye o kadar güzel anlatılmıyor sessiz sahneler bazen çok uzuyor, geçişler o kadar bağlantılı deil en kötüsü de mis gibi hatunları harcaması, dünyada kaç tane doğal kızıl saçlı kız varki, ne istiyor anlamıyorum, baya küfür ettirdi yani fransızca çekilmemesi rahatsız etmedi, anlamdığım bir dilin arka planda konuşulması hoşuma gitmezdi, hele uzun bir sessiz sahneden sonra iyice gıcık ederdi seçenek olarak sunulması lazım tabi, dvdsinde vardır bence. [spo]filmin en başında direk idama götürülüyordu, fakat filimin sonunda bu sahne farklıdydı, nedenini anlayamdım[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Kitabın yazarı Patrick Süskind adı Koku yanılmıyorsam Pan yayınlarından basılmıştı filmide gayet güzel kitabı muhteşemdi. Okumanızı tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Kitabi okumadan filmi izlemeyin kesinlikle de. Ben filme de bayildim, en merak ettigim o koku hissini nasil yansitacaklariydi, ve cok guzel yapmislar bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 kitabi okumadan filmi izledim cok etkiledi en yakin zamanda kitabinida okuycam . kesinlikle izleyiniz efenim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 kitabı okudumda filmi izlemedim kitabı güzeldir ama. [ Mesaj 28 Nisan 2007, Cumartesi - 12:27 tarihinde, Luriel tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 2006da çıktıysa 2006'nın, 2007'de çıktıysa 2007'nin bence en iyi filmi olması lazım. kitabı okumamış olmama rağmen çok beğendim, çok güzel kurgulanmış ve çok iyi çekilmiş ve gerçekten de film boyunca gösterilen herşeyin kokusunu alabiliyosunuz adeta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razu Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 kitabı daha güzeldi,film kitabın yanında sönük kalmış ama kötü film değil kesinlikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Bugün izledimde filmi, güzeldi. Izlemeden önce kitaptaki kadar güzel yansitilamayacagini düsünüyordum ana fikrin, yanilmisim. Ayrica filmin ilk sahnesine bittim ya, bu kadar mi güzel yapilir greonuille'in bebeklik+cocukluk dönemi. O bebek dehsetti:) Eksikler vardi kitaba göre tabiiki. Kitapta grenouille'den cirkin, pek ilgi cekmeyen bir tip olarak bahsediliyor ama filmdeki yakisikli be abi! Ayrica, kitabi analyse etmis bir insan olaraktan sölemeliyim ki, patrick süskind bir sembolisttir. O isimlerin ya da bazi sahnelerin anlamlari var, karsilastirildiginda cok ilginc ve güzel benzesmeler cikiyor ortaya. Mesela Grenouille, fransizca kurbaga demek. The Frog King'den geliyor.Onun da ana fikrini biliyorsaniz, anlasilir zaten icerige bakilinca anlam ve önemi:) Neyse söyliyim dedim, sadece bir tavsiye. Bazen cok farkli anlamlar cikarabiliyoruz cünkü ana fikirden. Bakmakta yarar var. [ Mesaj 18 Haziran 2007, Pazartesi - 04:57 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 izlemeyenler bakmasın filmin sonu hakkında bişi [spo]baba adamı yediler!!11birbir[/spo] [ Mesaj 18 Haziran 2007, Pazartesi - 05:00 tarihinde, ulfang tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Spoiler veriyorsun ama izlememis olanlar icin? edit:hah, saol:) aksi takdirde ''bapsski bruce wills ölüymüs yeaa'' -6.his-(hala izlememis olanlar var mi?) demek gibi birsey olurdu bu. [ Mesaj 18 Haziran 2007, Pazartesi - 05:05 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bya Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 film süperdi valla yine bulsam yine izlerim 3 saat, müthiş bi masal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 6.his 'i hala izlemedim ben de sıpoylırcıların sayesinde gerek te kalmadı zaten izlememe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Ben kitabı çok beğendim de filmi beğenir miyim bilmiyorum hakikaten nasıl görselleştirmişler o tasvirleri yahu.İyi demişsiniz izleyeyim madem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 said: 6.his 'i hala izlemedim ben de sıpoylırcıların sayesinde gerek te kalmadı zaten izlememe. uups :P en azindan 6.his topiginde yazmadim, ama.(sus, bak hala) Spoiler veriyorsun kenks derken, kendimin spoiler vermesi trajikomik bir durum. Pardon o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yenerk85 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 ablalar çok güzel filmdeki, izleyin kesin. edit: sadece abla yok film de çok güzel. [ Mesaj 19 Haziran 2007, Salı - 01:08 tarihinde, Yenerk85 tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 ee grup sahnesi sinema tarihine geçer bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 biz evde bi arkadaş kitlesiyle seyretmiştik filmi . O grup sahnesinde birisi -pause- a başmıştı ama itiraz edende çıkmamıştı 2-3 saniye sonra -play- tuşuna basıldı herkes gayet mutluydu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Sinemada izlerken önümdekiler kaçtı resmen. Ama gerçekten güzel film. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMedia Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 o grup sahnesinde herkezin aklına eminim "ulan bukadar insanı nası topladılar" sorusu gelmiştir (= Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bya Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 millet gülüyodu o sahnede ya, yanımdakiler önümdekiler.. hayır gülesi geliyo insanın tamam da olmaz ki...:) ayrıca sinema tarihine geçecek bi sahnedir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 said: biz evde bi arkadaş kitlesiyle seyretmiştik filmi . O grup sahnesinde birisi -pause- a başmıştı ama itiraz edende çıkmamıştı 2-3 saniye sonra -play- tuşuna basıldı herkes gayet mutluydu yarıldım abi efsanevi bi sahne canlandı gözümün önünde :D ama hakkaten yani bu kadar güzel bir son beklemiyordum filmde.. bi dustin hoffman'a hayran kaldım.. o oyunculuk nadir bulunur.. bi de o son daki bitiriş sahnesi falan mest olduk ailecek yani kesinlikle tavsiye ederim.. hatta film bittiğinde falan bi üst rafta benim parfümler duruodu (laptopta izledim) direk böyle alıp boşaltasım geldi birini üstüme :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 ben yeni izleyebildim. direk ilk 15 e girer izledigim filmler arasinda. cok begendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 çıktığı gibi izlemiştim.tam traş film.katil deyince insan böle kanlı bıçaklı bişey sanıyo.boğuşma sahnesi bile yok.rezalet bence.dünyanın en kötü filmine oynar(oyunculuk değil senaryo)[spo]ADAM YENİRMİ LAN ADAMI YİYOLAR!parfüm açıyo millet seks filan.katil değil yaratık sanki millet evlerine mühürlüyo kendini adam lan bu 1 tane.[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 bunu söyleyebilmen icin, filmin ana fikrini, verilmek istenen düsünceyi anlamamis olman gerekir. dünyanin en yüzeysel adami misin yoksa, hakkaten süphe duydum. kitabini okusaydin belki anlamaya, anlatilmak istenene daha yakin olabilirdin. kaldi ki filmin bekledigini vermedigini söyleyebilmen icin, film piyasasinda cok ünlü, kendisinden büyük isler beklenen bi yönetmen hakkinda konusuyor olman gerekirdi.ancak sen sadece bir romanin filme uyarlanmis halini izlemissin bu yazarin. yetersiz. Bu düsüncen ne filmin,ne senaryonun ne cekimin kötülügünden, sadece anlamadigindan:) bu kadar derin bir temasi olan kitabin/filmin bir ''the story of a murderer'' title'ina kanip, cinayet/aksiyon/kesbic/gore sahneleri beklemenden anlasiliyor yüzeysel bakis acin. ilk ciktigi anda 12 milyon üstünde satan, 2 sene boyunca bestsellerda kalan bi kitap bu cünkü. 1980li küsür yillardaydi. zevk meselesi diyecegim ama uzaktan yakindan alakasi yok. hadi polisiye, aksiyon kitaplar seviyorsun diyelim, sevmiyorsun diye icerigini anlamadan icerige, senaryoya bok atmak, zevklerrenklertartisilmaz olayi degil, sanata yapilan saygisizliktir sadece. ps: üzgünüm, en sevdigim romanlardandir kendisi. yapilan kötü elestiriye böyle cevap verebilirim anca. sevdigimi bir yana birakirsak, objektif bakilinca da ortada olan seyler bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar