Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Planetarium Football Star (Footstar)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ben defans olmaya karar verdim
haftasonlari haric gerisini full doldurdum kondisyon top calma falan diye .FM benzeri trainin yaptim.
pozisyon belirlemeyi cozemedim, bide antreman ayarladiktan sonra yapicak bişi yok herhalde ,biraz bayar ozaman.
Mesaj tarihi:
DoruK açıyorum siteyi hala boş oyuncu yok. 3 hafta olacak kayıt olalı, sinirlerim tepemde :S

Edit: DoruK yardım eeettt pls!

[ Mesaj 19 March 2007, Monday - 23:34 tarihinde, Aragorn tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
lig geldi karakterler de açılır yakında sanırım, oyun yeni olduğundan ülkeler arası dengesizlik olmasın diye ağırdan alıyorlar herhalde, e örneklerini de görmedik değil :)
Mesaj tarihi:
Beyler aynı takımda olursak eğlenceli olur. Ben ilk başta b liginde bi takımdaydım, sonra bi arkadaş c'ye girmiş, hemde C Ligi yeni olduğundan paralı üyede yok henüz, puan farkı filan açılmaz. Girdiğim takımda puan olarak birinci şu anda. C-1 Ligi'nde 1. Tarsusbirliği. Bu takıma gelin isterseniz, ben kaleci Çağatay =)
Mesaj tarihi:
yapilan antrenmana gore teknik direktor bi mevkiye koyuyo zaten. golculuk kafa hiz vs calistim FC oynuyorum suan ama mevkii ?C olarak gorunuyo.

Cem Büber Malatyaspor
Mesaj tarihi:
Şimdi, ufak bir rehber yazayım dedim, yeni başlayanlar ve başlayacaklar okusun diye..

Yetenek sistemi bildiğimiz ondalık sayılar türünden. Tüm yeteneklerimiz 0dan başlıyoruz ve 0.5 olan bir yetenek sayfamızda 1 olarak gözüküyor, bunu takiben 1.5 olan da 2 gözüküyor. Doğal olarak bir yeteneğin 0'dan 1'e artışı, 1'den 2'ye ve 2'den üçe (...) yetenek artışlarının yarısı kadar bir zamanda gerçekleşir.

Yeni başlayanlar ilk olarak daha önce de söylediğim gibi mutlaka gidip tüm parasıyla kişisel antrenör alsın, tam 20000TL (veya 10000euro) tutuyor ve başlangıç için çok önemli, para her zaman kazanılıyor ama potansiyelinizi 20 yaşına kadar kullanabiliyorsunuz, 20 yaşından sonra yetenek artış hızı azalıyor, artık genç oyuncu statüsünde olmuyorsunuz.

Bot takımlarda normal oyuncular %85, kaleciler ise %80 antrenman alırlar ve kişisel antrenörünüzün seviyesi en fazla 2 kabul ediliyor, 2'den yüksek olsa dahi. Bu kurallar yüksek maaşlı takımlarda para kazanıp bot takımlarda üst seviye antrenörlerle istedikleri gibi yetenek geliştirmek gibi bir cinlik yapmak isteyecekler için getirildi. İnsan kontrolündeki takımlarda oynayanlar ise, takım antrenmanıyla aynı saatte verdikleri antrenmandan %100 verim alırlar, ancak takım antrenmanı dışında yaptıkları antrenmanları %75 değerlidir. Ayrıca insan kontrolündeki takımlarda, takımla birlikte yapılan antrenmanlarda kişisel antrenörler hesaba katılmazken, oyuncunun takımdan ayrı yaptığı antrenmanlarda antrenör seviyesi önemlidir.

Antrenman olayı şöyle oluyor ki en dikkat edilmesi gereken noktadır:

Antrenmanları art arda verirseniz bonus alıyorsunuz, ama günler arasında hiçbir ilişki yok, sadece verdiğiniz bir antrenmanın hemen sonraki seasında da aynı antrenmanı verirseniz, bonus kazanıyorsunuz, ondan sonraki saatte de aynı antrenmanı verirseniz bu bonustan daha büyük bir bonus daha kazanıyorsunuz. Biraz açarsak; günde 3 antrenman verilebiliyor, FS saatine göre 02:00'de, 08:00'de ve 16:00'da. Siz eğer 02'de ve 08'de aynı antrenmanları vermişseniz, 08'de aldığınız antrenman, 02'dekinden 2 puan daha değerli oluyor, 16'da da aynı antrenmanı vermişseniz, bu sefer 16'daki antrenman da 02'dekinden 4 puan daha değerli oluyor. saatler örnektir, 08 ve 16'da verdiğiniz antrenman da size 2 puanlık bonus getirir.

Bunun en güzel örneği kondüsyon antrenmanında görülebilir, kondüsyon antrenmanında tek verdiğiniz saatte kondüsyonunuz %8 artar, hemen sonraki saatte veridğiniz kondüsyon antrenmanıysa kondüsyonunuzu %10 artırır. 3. antrenmanı da üstüne verdiğinizde kondüsyonunuzu %12 artırır, yani bütün bir gün kondüsyon antrenmanı verdiğinizde toplamda %30 artar.

Aynı şeyi yeteneklerin antrenmanında düşünebiliriz. Ardışık saatlerde antrenman veren bir oyuncunun yeteneği ilk antrenmanında 0.8, ikincisinde 1.0 ve üçüncüsünde 1.2 artabilir, tabii ki bu rakamlar örnektir, bu oranların kişisel antrenör, antrenman yüzdesi gibi bir çok etmeni vardır.

Ancak şöyle örnekleyebilirim, bot takımda %85 alan biri, 1. seviye kişisel antrenörüyle ardışık 5 antrenmanda skillini 0'dan 1'e yükseltebiliyor. Bu da, bu şartlarda verdiği antrenmanın, 3 antrenmanında ardışık saatlerde verildiği bir günde yaklaşık oranların 0.085, 0.105, 0.125 olduğunu gösterir. basit bir mantıkla her antrenör seviyesinin bu puanları 0.005 artırdığını görebiliriz.

Böyle yazdım biraz benim başta merak ettiklerimi, çok olduğu için aklıma gelmeyen bir sürü şey olabilir, anlamadıklarınız olursa da sorunuz :)
Mesaj tarihi:
Ha bu arada, moral performans için çok önemlidir ve moralinizi yüksek tutmanın tek yolu takımınızdaki diğer oyuncularla ilişkilerinizi iyi tutmaktır. Bu gerçekten çok önemli bir nokta, eğer takımla ilişkileriniz belli bir düzeyde değilse, günlük olarak moraliniz %3 düşer. 15-20 oyuncuyla ilişkilerinizi %90-%100'de tutarsanız da günlük olarak moraliniz 3 artar. Bu da başlarda antrenmanımızı baltalayan eğlence antrenmanlarına bir son vermenizi sağlar. çünkü haftada 1 eğlence antrenmanı vermezseniz moraliniz günlük olarak %3 düşer fakat oyuncularla ilişkiniz sayesinde kazanacağınız %3 bunu ortadan kaldırır ve moraliniz hiç düşmez, ben aylardır eğlence antrenmanı vermiyorum, yeteneklerim daha hızlı gelişiyor.. Aklınızda olsun. Başlarda diğer oyuncularla ilişkileri geliştirmek zor ve sıkıcı gelebilir, özellikle oyuncular aktif değilse ve sizin ilişkiyi geliştirmenize karşılık vermiyorlarsa.. ancak %100 olduktan sonra 3 günde bir kez "onunla dışarı çık" deyip ilişkinizi her daim iyi seviyede tutabilirsiniz ve rahat edersiniz ;)

**edik

bir de adaptasyon mevzusu var, bir oyuncu kendi ülkesinde her zaman %100 adaptasyonludur ancak yabancı bir ülkeye gittiğinde adaptasyon 0'a iner ve belli bir adaptasyon seviyesi olmayanlar diğer oyuncularla ilişkilerini geliştiremez ve bunu takiben morali günlük olarak %3 düşer, bir süre sonra 0'lanır, eğer adaptasyonunu yükseltmezse.. Adaptasyonun yükselmesinin tek yoluysa takım arkadaşlarının oyuncuya "kendi ülkenden bahset"mesidir görüşme ekranında..

**edik

bir de kondüsyonu %90 üstünde tutun hep, %90ın altında verilen antrenmanlar penalty alıyor ve verimsiz oluyor.

[ Mesaj 24 March 2007, Saturday - 20:23 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
enis yüce bende
orta saha
teknik 1 hehehe
gelirim zegna takim acarsan ama benim oyuncu kofti

kondisyonu nasil 90 ustunde tutucaz? 2 gunde bir kondisyon antremani mi vericez yoksa bir gunu full 3 tane kondisyona mi ayiricaz.

[ Mesaj 24 March 2007, Saturday - 20:27 tarihinde, GEd tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
bitmiyor abi biter mi :) çok da güzel oluyor. topla tabii bi paticik beygirgücü benim de aklıma gelmişti ama şu anki kulübümün bende emeği çok anca bi 3 sezon sonra gelebilirim kontrat bittiğinde ::(
  • Yeni Oluştur...