Masticore Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 http://video.milliyet.com.tr/default.asp?kanal=3&id=4486&tarih=2007/02/28&get=28.02.2007
Khan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Bi'insan niye böyle bişey yapmak istesin ki ? :)
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Selam, 'Lüks araca binicem diye illâ benzine para bayılmak zorunda mıyım?' düşüncesi kafasına takılan her insan :) Saygılar. LPG'li Audi kullanıcısı :P
matama Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 ya o kadar da luks jaguar degil hatta halk tipi jaguar en ucuzu 100 milyar falan hic degil. onun disinda hakan sukur lan adam :)
huun Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Jaguar'ın üst modelinden araba aldığınızda, arabanız arıza yaparsa İngiltereden uçağa veriyorlar kargoyu. 24 saat içersinde parçanız elinizde. Jaguar bitmez, prestij arabası. x-type falan hikaye tabii.
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 200 milyarlık jip'e de taktırmış adam. helal olsun. kral olur, az yakan jipe binmek.
matama Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 huun hangi jaguar modeliymis abi :) ben hepsini kullandim hatta yeni spor dahil yok oyle birsey yok
huun Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 xj 220, vites kutusunu yardım yolladı adamlar ve Allah'tan sahibi iyi bir insandı da parasını istemedi 8D. Olay da Tiflis-Gürcistan'da oldu. Ha dersen ki o sahibinin forsudur arabanın değil, o arabaya binen adamın bırakta o kadar forsu olsun hehe
paramecium Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Selam, Jaguar bence arka koltukları parçalı yatırır hale getirdiği anda bitti :P Saygılar.
Cafein Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Olmuş bu olmuş.... "Eeööö evet şimdi biz Lingöln Navigaytöre LPG dakdırdıh... Yakıtta şok tasarruflu, hiç yahmıyor çünkü yürütemeyyoz.... Evet, sonraki araba olarah Toç vaypır seçtih, 8.3 motor ha böyle dana gibin, onda süper dasarruf neyin sağlayacaaaaz" Bu da benim projem, 2 güne haberlerdeyim.
huun Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Yalnız bu LPG'nin büyük motorlar için uygulamaları da var. 5000 motorda olsa artık performans alınabiliyor ^^
paramecium Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Selam, BMW 7.40'a uygulaması var LPG'nin :) Saygılar.
Cafein Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Ya isterseniz 10.000 motora takın da... BMW 7.40 aldıktan sonra "Aman çok yakıyor LPG taktırayım" demek, afedersiniz aklıma "Ayranı yok içmeye, 7.40 ile gider çeşmeye" lafını aklıma getiriyor. O kadar parayı arabaya verdikten ve yıllık vergilerinden sonra çok yakıyor diye düşünmemeli.... diye düşünmekteyim. Ayıptır ya.
paramecium Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Selam, Ama size aynı konforu sadece %2-5 performans kaybıyla daha ucuza sunacak bir yakıt varsa neden seçmeyesiniz? Avrupada bu işlem fabrikasyon da yapılıyor. Ben 320-350bin TL/km yakarken şuan 180-220 bin TL/km yakıyorum ve ortaya konan performas da beni tatmin ediyor. Diesel almaya kalksaydım quattro opsiyonu ancak 3.0TDI ile imkân dahilinde. E onların ikinci el fiyatları da ortada. Ayrıca fazla km yapmadığım dönemlerde yatırım ve işletme maliyeti de belimi bükecekti. Dönüşümleri daha çok ikinci el lüks araç alıp yapıyor insanlar. Şimdi ben bile aracı yenilerken 2002 model A4 1.8T Sport quattro alıp LPG dönüşümü düşünüyorum. LPG, Türkiye'ye taksiciler vasıtasıyla tanıştırıldı ve satıcı zihniyetleri yüzünden dandik markaların dandik montajları yollarda dolaşır oldu. Adam 600 YTL fiyata taksitle LPG sistem taktırıyor. Çin malı otomobilden farksız kalite kıyaslamasında. Zaten Tofaşların motorları ortada, bir de bu dandik zincirle birleşince insanların aklında kötü şöhret ve izlenim kaldı. Ben 1,5 saat pazarlık sonunda 1.800 YTL peşine taktırdım. E şimdi aralarında hiç fark olmayacak mı? Bence ilk izlenimleri bir kenara bırakıp, neden bizden gelir seviyesi ve refah düzeyi olarak daha yukarda yer alan Avrupa toplumunun bile bunu tercih ettiğini düşünelim. En çok LPG dönüşümü kullanan ülkelerden biri İngiltere örneğin. Ben Audi turbo uygulamalarını oradan inceledim ve takdırmaya karar verdim. Güvenlik konusunda da ikna olduktan sonra boşuna ekstra yakıt parası ödemenin lüzumu yok :) Saygılar.
Vodan Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 "Kraliçeden zengin değiliz" ile kastedilen de elizabeth oluyor. Bence de kullanılabilir ama güvenlik konusunda ciddi çekincelerim var benim. LPG'nin benzin ve motorinden daha kolay parlayan bir madde olduğunu biliyoruz. E peki tırın biri arkadan girerse o tüp ne olacak?
paramecium Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Selam, Tanklar, 0.60mm sacın aksine 4mm sacdan yapılır ve yine normal depoların aksine basınç testlerinden geçerler. Ayrıca tanklar tam doldurulmaz böylece deformasyon sonucu sıkışmaların da önlemi alınmış oluyor. Maslak'daki patlamaya da LPG'li taksi neden oldu denilmişti fakat gazetede LPG tankın patlamadan fırlamış fotosu vardı. Hala sağlam şekilde yerde duruyordu. Sonuçta Allah kaza göstermesin :) Saygılar.
Öne çıkan mesajlar