Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

N-E-D-E-N?


MrLevie

Öne çıkan mesajlar

NEDEN ?
· Neden copleri sokaga degil de agac diplerine atariz? Agacin pislikleri hazmedecegini mi dusunuruz?
· Neden otel tanitim programlarindaki her otelde tava yakan bi asci bulunur? Tava yakmak iyi otel icin bir olcut mudur?
· Neden baklavasina mac yapariz? Italyanlar pizzasina, Japonlar susisine, Fransizlar da sarabina mac yaparlar mi?
· Neden bir eliniz dolu iken diger elinizle kilitli bir kapiyi acmak zorunda kaldiginizda, anahtar hep elinizin dolu oldugu taraftaki cebinizdedir?
· Neden Amerikan Salatasi kutusunun uzerinde Turkce "Amerikan Salatasi" yazarken Ingilizce "Russian Salad" yazar? Bu salata ABD-Rus ortak yapimi midir?
· Neden para cekme makinelerindeki "ucsifir" tusu calismaz?
· Neden taksi soforleri seyir halindeyken kapilarini acip sol on lastige bakmaya calisirlar? Otomobilde bir problem oldugunu fark etmisler ise bunun kaynaginin sol on lastik oldugundan nasil bu kadar emin olabiliyorlar?
· Ve neden daha sonra hicbir sey olmamis gibi yollarina devam ederler, bir bakisla sorunu cozmek bu mudur?
· Neden insanoglu yolda tek basina yururken dunyanin en agirbasli sahsiyeti olur da bi grup arkadasla gezinirken yapmadigi soparlik kalmaz?
· Neden normalde kitapcinin sokagindan bile gecmemis sahislar yerlere serilmis korsan kitaplari gordugunde hemen oraya ususurler? Bu nasil kitap sevgisidir?
· Kopekler neden karayolundan karsiya gecerler? Onlar icin yolun bir tarafinda olan diger tarafinda olmayan sey nedir?
· Coca-Cola neden hala "museccel marka"dir da, "tescilli marka" veya "patentli marka" degildir? Cola firmasi bu eskiye sadik kalma olayini biraz abartmamis midir?
· Neden erkekler bagrini actikca takozlasirken, kadinlar seksilesir?
· Neden butun fubolcular sakatlandiklarinda elleriyle yuzlerini kapatirlar?
Vucuttaki butun aci bu sporcularda yuze mi transfer edilmektedir?
· Neden disi kisiler; ellerinde kitap, defter ya da dosya oldugu zaman israrla bu malzemeleri kollariyla sarilarak tasirlar? Bu sekilde bir sevgi mesaji mi verilmektedir?
· Neden kainat guzellik yarismasi yapilmaktadir? Guzellik yarismalarina diger gezegenlerden de mi basvuru olmaktadir? Dunya guzeli neyimize yetmez?
· Neden avukatlar ve muhendisler unvanlari konusunda bu kadar takintilidirlar? Hukuk fakulteleri ve/veya muhendislik fakultelerinde, "kredi kartlariniza bile adinizin onunde avukat ya da bilmem ne muhendisi yazmalisiniz mantigi" egitimin bir parcasi olarak mi verilmektedir? Yoksa bu mantiktaki insanlar mi bu meslekleri secmektedir?
· Neden bir kimse tuvalete gittiginde onu soranlara "Lavaboda" denir? Amac daha kibar olmak midir? Lavaboya sicilir mi?
· Neden Ingilizce'de "Sen" ve "Siz" ayrimi yoktur? "You" nedir? Bir topluluk onunde birine kufur ederken yanlis anlasilmadan dolayi dayak yiyen Ingilizlerin sayisi kactir?
· Neden insanoglu uzun sure oturdugu yerden kalkarken kendi kendine "Hadi oglum kalk" diye seslenir? Bu seslenis ekstra bir motivasyon saglamakta midir?
· Turkiye'de lisansli Windows kullanan kac kisi vardir? Bir elin parmak sayisini gecer mi? Windows/Office'i Turkceye kim cevirmektedir? Bu eleman Turkceyi bildigini dusunmekte midir?
· Neden insanoglu elektrik kesilince "Aaaaaaaa" diye bir tepki verir? Elektrik kesilmesi Turkiye'de cok mu garip bir olaydir?
· Neden insanoglu bu kadar nankordur? Istedigi bir takim seyler gerceklesince "Allah'tan baska bir sey isteseymisim keske" demek nasil bir davranis bicimidir?
· Neden filmlerde, dizilerde ve bilumum gorsel medya araclarinda bilgisayar kullanan insanlar klavyeye bakmadan bilincsizce ve olanca hizlariyla abanirlar? Yoksa hala ms dos mu kullanirlar? Ve neden bilim-kurgu filmlerinde bile onca teknolojiye ragmen komut tabanli programlar kullanilir, bu Windows'un ileride gocecegine dair bir isaret midir?
· Neden kutu kolalar 330ml'dir? 300-350 olsa olmaz mi? 330ml'lik kolayi ictikten sonra once bi gegirip sonra "Abicim valla tikandim bi gram dahi icemem" demek herkese mi mahsustur?
· Motoru acmak ne demektir. "Bas abi bos yolda, motor acilmamis daha" ne anlama gelir? Motor gomlegi, silindir kayisi nedir? Neden "karburator pantolonu" yoktur? Bunlarin teknik bir izahati ya da isimleri yok mudur?
· Ayrica motor acik olarak uretilemez mi? (Hadi iciniz rahat olsun motorlar artik acik uretiliyor...)
· Neden butun Amerikan film ve dizilerinde telefon numaralari 555 diye baslar ? amerika'da baska bir alan kodu yok mudur?[hline]They were all dead. The final gunshot was an exclamation mark to everything that had led to this point. I released my finger from the trigger, and then it was over
Her şey daha güzel forumlar için...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben kendimin diye bişey demedim ki???mailla geldi yazdım buraya. alla alla nem kapmayın hemen[hline]They were all dead. The final gunshot was an exclamation mark to everything that had led to this point. I released my finger from the trigger, and then it was over
Her şey daha güzel forumlar için...

[Bu mesaj LevieMaxilack tarafından 18 September 2003 22:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e şundan/şurdan alıntıdır yazmassan biz ne anlayalım? (shockhaber.comdan alıntı sanırım ayrıca. neyse germeyelim)[hline]"Nush ile uslanmayana etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir"
Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına ben de karşıyım!


[Bu mesaj Kenderleme tarafından 18 September 2003 22:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Neden ınsanlar yazılanı elestırmek yerıne kaynak calıntı yada budur mantalıtesınde ortamı gererler?

Yada neden Insanlar herseye sahıpken birden bu diyardan göçmek isterler?

Yada neden insan sever neden korkar neden bu yazıları yazar?

Hıhmm Bir asir sonra gorusuruz...[hline]†Tanrıdan önce karanlık vardı....†
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...