Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

google ekranı siyah olsaydı eğer ne olurdu?

by_hacker_warwas

Öne çıkan mesajlar

geçenlerde bir yazı okumuştum google ekranı eğer siyah olsaydı dünyada 1.500.000 $ lık bir elektrik parası (ortalama rakam) düşüşü olurmuş . . biraz araştırdım ve olayın lcd monitörlerde işe yaramadığını öğrendim . . tüplü monitörler her renk için ayrı bir enerji tüketiyor en çok enerji harcayan renklerden birisi beyaz mış ..

saygılar..

[ Mesaj 26 February 2007, Monday - 21:48 tarihinde, by_hacker_warwas tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Daha bile az göz yoruyor ben sevdim ama yetkili şahıslar güvenli olduğunu duyuruna kadar bilgisayarıma script falan yüklemem, kişisel birşey değil kusura bakma ^^

Pati yöneticilerinden talebim olacak. Hem az göz yoran hem, enerji tasarrufu sunan bu sistemle ilgili çalışmalara başlasınlar. Evet talepkarım bugünlerde.

[

[ Mesaj 27 February 2007, Tuesday - 00:45 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ohannes , çok değişik bir yaklaşım , takdir ettim. yalnız gözler anasınınkini göreceğinden sağlık hizmetlerinde yetersizlik sonucu kör insan sayısında artış da görülebilirdi yani onu da düşünmek lazım =) bununla gelecek maddi zararlar vs.den bahsetmiyorum bile ...
Sosyal ağlarda paylaş

Göz yorma ve okunabilirlik konusunu araştırmıştım ben zamanında. Siyah üzerine beyaz font gözü daha az yoruyormuş.

Beyaz üzerine siyah font kullanılmasının sebebi ise kitaplardan ve gazetelerden gelen alışkanlığın bozulmak istenmemesi. Kitapların o şekilde basılmasının sebebi belli zaten, masraf. Ayrıca siyah arkaplan daha iç karartıcı o da var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...