elaidi Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 bizsiziarariz ben senin neyi savunduğunu tam anlayamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Ekonominin şuanki verilere göre iyi gittiğini savunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 nasıl hazırlandığı belli olmayan istatistiklere dayanarak dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Elinde başka veri var mı? [ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 23:40 tarihinde, bizsiziarariz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 iyi gittiği doğru ama göstermelik olduğunu söylüyorum bende :) eldeki kaynakları tüketerek günü kurtarırsın, geleceği kurtarmak şuanki göz boyamak ile olsa idi her başa gelen yapardı. piranha larla dolu bir nehirde yüzen ekmekten yapılmış bir sal düşün. üstünde duruyorsun ve ekmegi yiyerek hayatta kalıyorsun. ama o ekmek bir gün bitecek, o gün ne yapıcaksın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Biraz bilinçli bi toplum olsaydık akp'nin sandalını etten yapılmış görüp halkı piranha olarak görebilirdik ama tabi malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Ben de aksini savunmadım dynamick göstermelik olduğun inkar etmiyorum dolar kuruyla ilgili bişeyler yazdım ilk sayfada...Yoksa şuanki ekonominin balon olduğu ve patlayınca da neler olcağını hepimiz biliyoruz:) bu patlamanın da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olmasından korkuyorum inşallah seçim sonuçları dolar kurunu bastıran güç her neyse onu mutlu eder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Adam Smith bu yazılanları görse gözleri yaşarırdı. Doları baskı altında tutan "görünmez el" 8D Türkiye iyiye gidiyor diye düşünen gavur basıyor dolarları Türkiye'ye dolar ondan ucuz. Merkez Bankası rezervleri 100 milyar doları geçti, doları tutan bu işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 bence de akpnin ekonomisi sux ama hepsi kemal dervişin suçu, herşeyi o hazırladı akp de üstüne atladı ne yani bir ara millet bunla yatıp kalkıyordu harbiden ekonomi sağlam çıkınca vazgeçiliverdi pek ironikiz, komikiz walla satışların amacı zaten kaynak yaratmak bunun gizlenecek bir tarafı yok hatta gösterere göstere kullanıyorlar daha geçen gün, kemal unakıtan cem uzan sağolsun dedi. asıl sorun yatırım+eğitim<<<<<< bu yılki bütçede 40 milyar ytl borca ayrıldı eğitim e 20 milyar ytl, yatırımı tam hatırlamıyorum ama borçtan yüksek bir rakam deildir bu borç dediğimiz de anapara deil, sadece faizleri bu yüzden anapara+yıllık faizi birlikte düzenli ödemeye geçemeden ekonominin ne olacağı tam olarak kestirilemez daha faizleri ödemeyedik yatırıma sıra gelsin, yatırım yapılamadan da daha yüksek miktardaki gerçek borçları ödeyecek kaynak çıkartılamaz şu durumda önemli olan sürdürülebilir borç olayı, dolar olağanın dışında bir süreçle yükselmedikçe de kolay kolay patlamaz ekonomi açısıdan akp, tarihinin en tutarlı, mantıklı politikasını yüksek risklere girmeden yürütüyor; bu işi de yüksek borç altında ve sağlam bir enkaz devralarak yapıyor. baya da uzun sürcekbir süreç, bir çok şeyi aynı anda gerçekleştirmeye yetcek kaynaklar olmadıkça [ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 23:56 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Ekonomi iyiymiş ha ne güzel. Ben ne ekonomi okudum nede Absolut , bizsiziararız gibi bu işin bileniyim ama ufak bir iki şey söylemek istiyorum. Bence; Eğer bu ülkede kapkaç,hırsızlık gibi suçlar artmışsa ekonomide bir sorun var demektir. Eğer bu ülkede cami kapılarına, vakıflara bırakılmış bebek sayısında bir patlama var ise ekonomide sorun var demektir Eğer bu ülkede sokakta mendil, sakız gibi küçük işportacılık yapan 60 yaş üstü insanların sayısı artmışsa ekonomide dorun var demektir. Eğer bu ülkede çiftçi, köylü hala evlerini terketipte şehre gitmek istemesinden dolayı bir şehre vize ile giriş gibi bir konu düşünülüyorsa ekonomide sorun var demektir. Eğer basbas uzmanlar Kayıt dışı ekonomi hiçbir şey ifade etmez derken, Başkasındasn alınan borçlarla başka borçları ödeyip bunu başarı sayarsa devlet ekonomide sorun var demektir. Eğer ülkede devlete ait arazi,arsa ve bunun gibi malların elden çıkarımı,özelleştirmesi,satılımı varsa bir sorun var demektir. Hepimiz Cem uzan sayesinde denkleştirilmiş bir ekonomiye bakarak bunları söylüyoruz. Türkiye en iyi günlerinde değildir ekonomi başına Bu sallanan milli geliri 4000 dolar olan insanlarımız düşünün. 3 kişilik bir ailenin ki 12000 dolar olması gerekirken. Bir ev aylık 300 ytlden toplamda 2000 küsür dolara senede geçindiriliyorsa. Zenginlerin parası artarken fakirler gittikçe kötülüşeiyorsa. Yerim ben onların rakamlarını, Yerim ben onların iyileşmesini. İyileşme nasıl birşey ki ülkeyi etkilemesin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 huun ekonomi iyiye gidiyo diye mi basıyolar dolarları tayyip ülkeyi bi güzel satıyo diye mi bi düşünmek lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Başkasından borç alıp borç ödememek için zamanında Rusya'nın ya da Arjantin'in yaptığı gibi ben borcumu param olduğu zaman öderim hemşerim diyebilirsin, başkada birşey yapamazsın. Bütçe faiz dışı fazla verdi mi? Verdi. Bu ne demek? Artık daha az borçlanıp daha çok borç ödüyorsun demek. Ha rakamlarla oynuyorlar o ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Valla hesap ortada parayı niye bastıkları beni ilgilendirmez. Ülkeyi satıyor dediğin ne ki? Adam parasını sana veriyorsa tabii ki sen de karşılığında birşey vereceksin. Babamızın oğlu değil ki adamlar kara kaşımıza kara gözümüze hayran olup para versin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 @Senerious Hepsini yanıtlayamam belki ama ben de 1-2 ekleme yapayım.Çiftçi konusu,malesef tarım toplumundan sanayi toplumuna geçiş yapan her ülkede bu sorunlar yaşandı ve yaşanacak bu konuda yapcak bişey yok sen olaylara çok duygusal yaklaşmışsın ama bir hocam çok güzel bir laf söylemişt paranın dini ve vatanı olmaz...Eğer bi hedef varsa ve ulaşmak için bazı fedakarlıklar yapılması gerekiyosa bunlar yapılmalıdır.Gelir dağılımı konusunu söylemiştim günümüz ekonomik sisteminin kuralı bu malesef(gelişmekte olan ülkelerde) zenginler daha zengin olacak ki o ülke güçlensin zenginler o ülkeye yatırım yapsın iş alanı açılsın fakirlere de ekmek çıksın.Sorun bizim işadamlarımızda parasını kazanan kaç kişi Türkiyeye yatırım yapıyo?İşte bizim sorunumuz bu güven vermiyoruz eğer güven ortamı oluşsa ve yatırımlar hızlansa emin ol zengin fakir uçurumu zamanla kapanacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
laverda Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Ben de bir çiftçi olarak birşeyler söyliyeyim. Marmara bölgesinde teknolojinin el verdiği ölçüde modern tarım (tahıl ürünleri) ile uğraşmaktayız. ve kar yapmayı bırakın, alınan pahalı makinaları ödemeyi de bırakın, geçen seneden kalan mazot ve gübre borcumuzu ödeyemeyecek duruma geldik. bu bir çiftçiyiz açız durumu değil aksine senenin 365 günü olmasa da hasat dönemlerinde gerçekten çok ağır işler yapıp da emeğinin karşılığını gereken şekilde alamayan türk insanının durumudur. ne olacak ? çiftçi çiftçiliği bırakacak. e sonra ne olacak ? sonra da elimizde tahıl ürünü kalmadığı için dışarıdan devletin kendi insanına vermediği fiyat ile, belki daha yüksek bir fiyat ile devlet tahıl ürünü alacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Çiftçi çiftçiliğini bırakmayacak ama çiftçi sayısı azaltılacak.Türkiye anca tahıl ihrac etsin mısır ihrac etsin.Bu ülke teknoloji üretmiyor sorun bu teknolojide dışa bağımlıysan ne üretirsen üret belini doğrultamassın pazarda yer edinemezsin.Bizim yapmamız gereken tarım toplumundan sanayi toplumuna geçmek eğitime önem vermek.Çiftçi sayısı azaltılırken acı çekilmeyecek mi tabii ki çekilecek kansız devrim nerde görülmüş. [ Mesaj 26 February 2007, Monday - 00:24 tarihinde, bizsiziarariz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
laverda Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 @bizsiziararız: hoca doğru söyliyosun da küçük çiftçi zaten bitti gitti. bir traktörün 80-90 bin ytl olduğu , bir biçerdöverin 200-250 bin euro olduğu bir yerde küçük çiftçi mi kalır? hem tarım toplumundan sanayi toplumuna geçicez de ekmek mi yemiycez?Ha bir de yanlış anlaşılmasın, ben bunları kendi adıma ve bölgemdeki gördüğüm, halini-durumunu anlamakta zorlanmadığım kesim adına söylüyorum. Çiftçi de cahil değil artık beklenen sonun bilincinde herkez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Tarım konusu görünenden karışık. Fransa'da 2 sene önce çiftciler gösteriler yapıyorken Fransız devleti, 50 milyonluk Fransa'yı doyurmak için 500.000 çiftcinin yeterli olduğunu hesapladıklarını ve politikalarını buna göre şekillendirdiklerini söyledi, konu kapandı. Türkiye'de tarım sektöründe çalışan nüfus ne kadar? Ayrıca tarım günümüzde hemen her ülkede sorun yaratmaya başladı. Petrolün, hertürlü girdinin fiyatı daha çok katma değer yaratabilen sektörlere göre ayarlanıyor. Bizdeki tarım sektörünün kendine özgü pekçok sorunu daha var. Plansızlık, bunların başında mesela. Tanıdığım pekçok toprak sahibiyle her sene benzer konuşmalar geçer. Bu sene kiraz para etmedi geçen sene dünyalar ediyordu vs. Devletin önceden kotalar ayarlaması lazım seneye bu kadar şundan bu kadar bundan istiyorum demesi lazım. Ülkenin %30'u tarım sektöründe, bu insanları başka sektörlere çekebilmek için yerel kalkınma ajansları sayesinde, tarım ürünlerine dayalı sektörler başta olmak üzere sanayi yatırımları yapması/yapmak isteyenin yolunu açması lazım. Verimlilik bizde çok düşük, çiftciyi eğitmek ekipman için ucuz yollu krediler açmak lazım. Lazım gereken daha pekçok şey daha vardır tabii, fazlasıyla teknik bir konu ama Türkiye'de bu işlerin ltından kalkacak hükümet daha bi 20 sene gelmez. bunun dışında önümüzdeki 50 sene içersinde hemen her devletin tarım konusunda radikal kararlar alacağını tahmin ediyorum. Katı fiyat ayarlamaları kaçınılmaz görünüyor; çünkü tarım muhim konu. Ekonominin geri kalanı için geçerli olan kurallar burda işlemiyor, bunu ilerleyen yıllarda göreceğiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 ben sanmıyorum cumhurbaşkanı olup yok cumhuriyeti kaldırcaklarına, şeriat toplumu yapacaklarına, laikliği yok sayacaklarına. kolay mı bu kadar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Sandığından daha kolay ne yazık ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 absolut durup durup kısa ve öz mesajlar atıyosun:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Hammaddeyi ürettikten sonra işleyebiliyorsan o hammaddeyi üretmen mânâ kazanır. İhracata dayanan bir hammadde üretimin varsa, yurtdışı alımlarının ani bir şekilde kesilmesine hazırlıklı olmalısın ya da o hammaddeleri kendi kendine işleyip kullanıma hazır hale getirmelisin. Fındık kaç senedir elimizde patlıyor örneğin, fındığı kendin işlemeyip yurtdışına satıp fındıklı çikolata vs. tarzı bir ton ürünü geri kat kat pahalıya satın alırsan, hem kendini geliştiremeyip olduğun yerde sekersin hem de "Biz sizin fındığınızı satın almıyoruz"denildiğinde ekonomini batırırsın. Fındık benim ilk elden gördüğüm bir örnek, bir ton başka örneği var başka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 anlatmasıda bu kadar kolaysa biraz bilgi edinmek istiyorum, genel kültür olsun. bu devletin halkı, askeri, derini, dış güçleri, önde gelenleri, gaza gelenleri, kuklaları nerde olcak yada nasıl kör edilecek birisi çıkıp cumhuriyeti kaldırıyorum, artık hepimiz din kardeşiyiz namazda 10 vakit oldu, abdi gül'üde halife yapıyorum derken? iletişimin bu kadar geliştiği bi çağda bu denli açık değişimlerin kolay kolay yapılabileceğini sanmıyorum yada sanmak istemiyorum ki bu kadar merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
laverda Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 fındık bir nebze de olsa el emeği. bizim aldığımız makinalar içimizde patladı, ona yanarım. çok pis bela okuyasım var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 @voys Bu parti şuan halkın iradesiyle iktidarda malesef ve her boku yemeye hakları var ki bu halka olan inancımı saygımı 0 ladı bu akp nin iktidara gelmesi.Bütün milli duygularım bitti gitti muhteşem "Türk"halkı sayesinde.Hitler boşuna uğraşmamş ari ırk olayıyla bi 1920 lerdeki Türk toplumuna bakın bi de şimdikine anlayan anladı ne demek istediğimi. [ Mesaj 26 February 2007, Monday - 00:48 tarihinde, bizsiziarariz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar