Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Evet seçimlerde ne olacağı şimdiden belli herkes öngörüsü yazsın bi beyin fırtınası yapalım. Bence askerin darbe yapma gibi bi olasılığı yok.(umarım yoktur).Umarım demem yanlış anlaşılmasın tek niyetim bi 30 yıl daha geriye gitmemek.Zaten iktidar ak partide genel seçimelrde de çok büyük bir değişiklik beklemiyorum şahsen uzun lafın kısası laik Türkiye Cumhuriyeti Tayyip efendinin eline geçecek.Ama sonra ne olacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Darbe gibi bir şey olsun kendine gelsin bu millet... Dincisiydi Hırsızıydı peheyyyy... Elden gitti yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Cumhurbaşkanı olmayacak. Dikkat edin olamayacak değil olmayacak. Onun yerine kukla bir Cumhurbaşkanı getirilecek ve AMAN YARABBİ ne yapıcaz demeden yavaş yavaş yaşıcaz herşeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Darbe olsun derken biraz etraflıca düşün.Turizmin yiyeceği inanılmaz darbeyi yabancı yatırımcıların sıcak paralarını bi anda piyasadan çekmesi enflasyonun 1231412% olması siyasi boşluk,ambargolar vs. vs. Darbe,darbe olsun ya dencek kadar basit bi olay değil keşke olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 @absolut Rte olmasa da Abdullah Gül olsa mesela çok mu farklı olcak yine aynı etki..Ve bu durumda biçok insan isyan edecek kanımca şuan seçimleri bekliyolar...Ne olcağını kestirmek gerçekten çok zor ama inşallah Türkiye en az zararla atlatır.Ben ekonomi okuyorum keşke size grafikleri gösterme imkanım olsa.2001 den bu yana inanılmaz bi yükseliş trendi yakalmış durumda Türkiye ekonomisi ve ben şahsen seçimlerde dibe vurmasından korkuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Erbakan darbeyle mi indirildi? Eğer rte böyle bir şerefsizliğe kalkışırsa onu da hukukla indirirler d,ye düşünüyorum. Böyle birşey derken şeriat falan yani anladınız siz onu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Sen okuyorsun, ben yaşıyorum ve ne yazık ki öyle yukselen bir ekonomi real hayatta yok. Acı ama gerçek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Penth nerede özledim. Tam onluk topic. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Absolut senin yaşını biliyorum hayat tecrüben tabii ki daha fazla, benim babam da reel sektörde faaliyet gösteriyo ve onun işlerine bakarak da piyasanın durgun olduğunu anlıyorum.Ama işin bir de bilimsel yanı var Türkiyenin gayrisafi milli hasılası 2001 krizinden sonra oldukça yüksek bi bi seviyede(30 yıldır olmadığı kadar) ve enflasyon çok iyi durumda. [ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 23:07 tarihinde, bizsiziarariz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Haklısınız Türkiye günlük gülistanlık ve ekonomi bomba gibi gidiyor, kredi ödemeleri iptal edildi ve faiz denen şey kaldırıldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Ben verilere bakarak konuşurum.bu iktidarın yaptığı neredeyse hiçbirşeyi onaylamıyorum ama öyle ya da böyle ekonomi iyi durumda.1996-2001 arasındaki süreci yaşayan biri olarak senin daha iyi bilmen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 İşsizlik sorunu çözüldü , üniversite mezunu gençler bile kahvelerde oturmuyor. İş iş diye inlemiyor... Açlık yüzünden suç oranı minumama indi bu geçen 4 senede... Birçok küçük esnaf oluştu , kimseler kepenk kapatmadı.. Hangi Ülkede yaşıyorsunuz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 biz sizi arariz'a: Şimdi ekonomi okuyosun. Ben de okuyorum. Ama düşen enflasyonun kandırmaca olduğunu anlayabiliyorum? Enflasyon sepetine bakabildin mi? Piyasada fiyat inceleyebildin mi? Enflasyon bu kadar düşük değil. Yükselen ekonomi dediğin daha geçen gün Şükrü Kızılot köşesinde herşeyi açıkladı. Yazar isminde yanılıyo olabilirim. Aslında açığın çok daha fazla olduğunu. 1 seferlik gelirlerin bile daimi gelir olarak gösterildiğini ve uzan'dan alınan tüm malların ekonomiyi iyi göstermeye yettiğini yazdı. Erdoğan da kınadı bu yazıyı. Halbuki 2006'da çıkan yasaya göre devlet gelirleri giderleri mali tablolar şeffaflaşacaktı. Niye kınanıyor madem kendileri kaşındı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Devletin elindeki değerli malları varlıkları satıp ekonomi düzeldi demek çok sağlıklı olmuyor. Yarın öbür gün satacak birşey kalmayınca toprak satmaya başlarız artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 @szasstam: Bunları dinci olmayan bir hükümet de yapabilir, ekstra bir amaç gütmeden.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 @elaidi Enflasyon kandırmaca değil.Düşük ama neden düşük? Çünkü görünmez bi el dolar kurunu bastırmış durumda o yüzden veriler böyle iyi bu "dış destek" elini çektiği zaman ve dolar fırladığı zaman ekonomimiz balon gibi patlar o ayrı bi konu.Ben tamamen grafiklere bakarak konuşuyorum siz dersiniz ki bu grafikler yanıltmaca yalan vs. o zaman haklı olabilirsiniz.Ama elimizde tahminlerden başka gerçek veri olana kadar devlet tarafından açıklananlara göre yorum yapmak zorundayız [ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 23:18 tarihinde, bizsiziarariz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 @nileppezdel : istersen bir daha oku :) , sanırsam yanlış anladın :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 devletin mallarini satip sicak para ile ekonomiyi duzeltiyor gosteriyor, insanlar da seviniyor ekonomi iyiye gidiyor diye ama at gozluklerini cikartmak lazım. ayrica bence de RTE cumhurbaskani olmayacak, kendi adamlarindan birini yapacak sonra biri yasa hazirlayacak digeri de onaylayacak ve biz de bakicaz giden cumhuriyetimizin ardindan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 @absolut haklısın özelleştirme gelirleri şuan ciddi boyutlarda ve bu bütün gelişmekte olan ülkelerin geçtiği bi süreç diğer örnekleri de incelerseniz.Tabi ne var ne yok satma sadece bizde oluyordur heralde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 satmanın da bir adabı var ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Başbakan cem uzan!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Ekonominin iyiye gitmesi enflasyonun düşmesi vb şeyler direk yalan. Şuan için öyle ama geçici bunlar. Ülke kaynakları satılıp sıcak para girişi sağlanarak zaman kurtarılıyor. Tekrar bir devoluasyon gelir ise ondan sonra görücez anyayı konyayı. Sata sata biticek yakında ülke ondan sonra nası toparlanacak bu ekonomi peki? Enflasyon göstermelik şuan, ekonomik açıdan gelişme gösteren tek kesim zaten zengin kabul edilenler. Bunlarda normal halkın %1-2 lik kısmı. Fakirin karnı doymaya mı basladı suan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 @dory hazır at gözlüklerini çıkarmışken bi de şunları incele bakalım http://www.tuik.gov.tr/Gosterge.do;jsessionid=DF08C7BB0757694B3F40D753D6152947?metod=IlgiliGosterge&id=2117 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 İşin acı tarafı biz seneler önce bir özelleştirme aldık ve hükümet onu iptal edip bi ton para verdi bize yurtdışı tahkimlerle falan. Ve şimdi aynı hükümet aynı değeri daha pahalıya yabancı ortaklı bir şirkete özelleştiriyor :) Bilmem anlatabildim mi. Pahalı derken devletin kazancı daha az anlamını kastettim. Edit. [ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 23:29 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 @dynamick gelir dağlımı herzaman sorun bu ülkede ekonomi en iyi olduğu zaman bile fakirler aç..GSYH ülkenin toplam ürettiği malların değeri demek ve artış gösteren de bu zaten zenginler üretim zincirinde yer alıyor ve gelişim gösteren de onlar dediğin gibi.Ama neo klasik ekonominin kuralı budur malesef. @absolut özelleştirme yapılması doğru karar da böyle bir uygulama hiçbir ülkede görülmemiştir heralde "özelleştirmede yolsuzluk".Daha neler görcez bakalım [ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 23:32 tarihinde, bizsiziarariz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar