Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Otomobil portalı için fikir ve öneriler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
benim en cok ilgimi ceken bolum spy fotolar

bazi yabanci websiteleri var onlardan yararlanabilirsin.

spy photo dedikleri hani daha arabalarin lansmani yapilmadan sokaklarda cekilen fotolar. veya gizli denemelerde falan
Mesaj tarihi:
said:
Acaba her marka için site içinde alt bi site mi oluştursam? sonra bu bölümleri o markanın meraklılarının kontrolüne bırakırım fln nasıl olur?

ilk basta fazla konu veya alt bolum olmamasi kullanicilarin birbirleriyle daha kolay tanisip kaynasmalarina yarar ve bence site daha kolay (cabuk) tutar. arkasindan zaten isteklere gore biseyler yapilabilir :)
Mesaj tarihi:
güzel düşünmüşün tr'de böyle bir portala ihtiyaç var, fikirler gayet iyi ancak, yayınlayacağın testler ile ilgili şunu belirtmek istiyorum, mümkün olduğunca yuvarlak cümlelerden arındırılmış testleri koy.

yok işte bu araba çok iyi de şu kötülüğü var ama tercih edilebilir filan gibi insanların hakkında soru işareti bırakacak şeyler olmasın. net ifadeler olsun.

- bu araba alınır ya da alınmaz.
- bu segmentin en iyisi budur.
- bu markanın şu servisinde şöyle bir sorun vardır, orayı tercih etmemeniz önerilir , iyisi şudur.

gibi. Net ifadeler çok önemli.
Mesaj tarihi:
Bunada katılıyorum, testlerin kullanıcılara daha fazla yol gösterici değerde olması gerekli fakat yol testi yapmakta bu site için en zor bölümlerden birisi olacak.

Araç temininin zorluğu sözkonusu. Eğer bayiye giderek test edeyimde birşeyler karalayım diye düşünürsem de 1.5km lik testle siteye birşeyler yazıp birilerini kötü etkilersem haksızlık etmiş olurum.

Bu yüzden test bölümünü kaldırmak durumunda kalabilirim.

Objektif olarak kendi yorumlarımı yazabilecek bir test için distribütör firmadan araç desteği almam gerekiyor. E bu durumda da firma bizi kötülüyorsun o halde sana test aracı falan yok gibi bir şey getirebilir önüme..

Bilemiyorum ilk aşamada yurtdışında yapılan testleri türkçeleştirip kendim de bişeyler katmaya çabalayabilirim yada zorunda kalabilirim.
Mesaj tarihi:
vodan soyle soliyim, sen bir websitesini kur zamanla adi sani duyulsun o testleri cok rahat yapmaya baslarsin. Belirli kontaklarla yurur bu isler. ben kendi adima bmw de sana test yaptirabilirim bazi arabalari(test araci olanlar veya bazen lansman davetiyeleri geliyor, porsche hakeza) ama site kurulsun otursun zamanla.
Mesaj tarihi:
Evet evet haklısın. İlk aşamada deme sebebim de bu zaten. Site geliştikçe bu gibi şeyleri yapmak çok daha kolaylaşır ama ilk aşamada pek yapabileceğim gibi görünmüyor
Mesaj tarihi:
bu arada bir sirket vizyonu altinda daha profesyonelce yapmak istersen onuda konusalim. Nebiliyim seni hosting tir, calisacak ofistir vs den kurtarabilirim :)
  • 4 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Birkaç ay önce bu konuyu açmıştım.

Artık yavaş yavaş projenin sonlarına yaklaştım. Son 1 ay gibi bir süre var aklımda. Önümüzdeki süreç içerisinde siteyi yayınlamayı düşünüyorum.

Şu anda,

- Haberler
- Videolar
- Üye Garajları
- Üyelerin kendi otomobillerini yorumlayacağı bi bölüm. (Aynı zamanda siteye adını vermektedir.)
- Makaleler
- Yazarlar (Dolayısı ile Köşe Yazıları)
- 2000 den fazla aracın fabrika verisi veritabanı
- 8250 kadar aracın güncel kasko değerleri
- Canlı Trafik Kameraları
- Forum (Geliştirilebilir olması için kendim yazdım)

yukarıdaki bölümler hazır.

Ayrıca çok güvendiğim, Benzinli mi? Dizel mi? sorusuna anında cevap bulabileceğiniz bi dinamik karşılaştırma modülüde mevcut.

Sizden son virajda tekrar görüş fikir vs almak için bu konuyu hortlatayım dedim. Öncelikle bir otomobil forumunda olabilecek bölümlerden başlayalım.

Karşılaştırmalar, Teknik Bilgi Paylaşımı, Motor Sporları gibi şeyler ve her forumda standartlaşmış olan Konu Dışı vs gibi bölümler. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Ayrıca otomobil bilgime güvenirim insanlara faydalanabilecekleri köşe yazıları yazarım diyenleriniz varsa başımın tacıdır :)
  • Yeni Oluştur...