Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Otomobil portalı için fikir ve öneriler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu konuyu özellikle internet bölümüne açmadım çünkü sadece otomobiller ile ilgilenen ve fikirlerine güvendiğim kişilerin yazmasını istedim.

Uzun süredir üzerinde çalıştığım bir otomobil portalı projem var. Aslında fikir aşamasını geçtim kodlama aşamasındayım baya bişeyde kodladım. Şimdilik sitede olanlardan bazıları,

- Otomobil Haberleri
- Üye Otomobilleri ve Garajları
- 2000+ modelin Fabrika Verileri
- Otomobil ile ilgili Videolar
- 55 noktadaki trafik kamerasından Canlı Yayın
- Güncel Akaryakıt fiyatları

Hazır olanlar.

Bunlara ek olarak kodlamasıyla uğraşmakta olduğum

- Makaleler
- Hesaplama Araçları (Benzinli mi Dizel mi dinamik hesaplayıcı vs)
- Forum
- Test Sürüşleri
- Wallpaper galerisi
- Belki E-Kart
- İkinci el market gibi düşüncelerim var.

Sizlerinde iyi bir otomobil portalında olması gerektiğini düşündüğünüz fikirleriniz varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

[ Mesaj 26 February 2007, Monday - 01:37 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Selam,

Ahh-ah zamanında Doğuş'a dedim yapalım bir quattro club veya 4Ring club tarzı birşey ama tık yok adamlarda. Etkinlikler düzenlesek (piknikler, yarışlar, uzun yol seyehatleri, modifiye güzelleri...) şöyle only for members şeklinde.

Html veya php denen zavazingolardan anlasam ama anlamadığım için içerik harici bir halt yiyemiyorum. Ben de kendimi paticikde tatmin ediyorum :)

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Vaay rekabet ha?

paramecium sen benim siteye gel ben sana audi bölümü açarım :p

Elimde yaklaşık 8000 modelin güncel kasko değerleri bulunan bir veritabanı var onu da siteye entegre edeceğim.
Mesaj tarihi:
Selam,

Açın önümü! Yol verin bana! Onca sellektöre hala solu kapatıyorsunuz ama :P İçerik konusunda bazı yabancı sitelerle bile anlaşmıştım :( Adamlarda ruh yok kardeşim...

4 halkanın gücüne sesleniyorum; ateş, hava, su ve tahta... Şuradaki renkli gözlü sarışın bayan lütfen yanıma geliniz ;)

portal için eğer üyelik olacaksa üyelere araçlarıyla ilgili resim upload edecekleri sınırlı bir alan olabilir mesela (5 foto toplam 1MB gibi)

Saygılar.
Mesaj tarihi:
said:
Ahh-ah zamanında Doğuş'a dedim yapalım bir quattro club veya 4Ring club tarzı birşey ama tık yok adamlarda. Etkinlikler düzenlesek (piknikler, yarışlar, uzun yol seyehatleri, modifiye güzelleri...) şöyle only for members şeklinde.

opel severlerin kurmus oldugu forumda bircok etkinlik yapiliyo :) ayrica illa opelin olmasida gerekmiyo paramecium, opeli sevmen yeterli :))

son bulusmadan ornek bir resim [spo] [/spo]

diger bulusmalar ve resimler icin

eger ilgini cekerse audinle bulusmalarimiza bekleriz :)
Mesaj tarihi:
hm Vodan siteye bilgilendirme amacli yazilarda ekleyebilirsin. ornegin chip tuning nedir, hangi kosullarda faydalidir, hava filtresi nasil uygulanirsa zararlarindan kacinilip fayda saglanabilir vs. cogu kisi hala acik hava filtrelerinin yaz aylarinda moturun butun sicagini emip - hp verdiginden habersiz dolasiyo.
Mesaj tarihi:
guzel proje insallah basarili olursunuz.
bizim de bi projemiz var ama bi turlu hayata geciremioruz ki teknik ekipman dahil hersey hazir, ama bi turlu ilk adimi atamiyoruz.

senaryolu kisa filmler cekip net'te yayinlamayi dusunuyoruz iste. bunun icin elimizde profosyonel film kameralarindan montaj-ses isciligine, bi cok kaliteli arabadan (A8, 350Z, M Z3, RX8, Mini GP, yeni TT vb.) bizim gibi usta soforlere :p hersey hazir. Ama gel gor ki bi turlu senaryoyu tutturamiyoruz. Hikaye kismi yalan oluyo hep, oturup konustugumuzda civitiyo herkes :)
Mesaj tarihi:
Aa Pasha bende OPhellciyim (Beraquel). Hatta bişey daha, bu fotoğraftaki CTS plakalı Astra bu akşam bizim sokakta ters yönden girmişti ve bana yol verdi :)

para, kullanıcılara kendi otomobillerinin fotoğrafları için Garaj isimli bi bölüm hazırladım. Fotoğraf limiti yok istendiği kadar eklenebiliyor.

Adreste otokritik.com olacak. Şu an girerseniz benim başka bir projem olan galeriniz.com'a yönleniyor.

Hatta çalışma aşamasındaki sitenin linkini de vereyim bi sakınca görmüyorum =)

http://www.otokritik.com/yeni/ adresinden mevcutu görüntüleyebilirsiniz.

[ Mesaj 26 February 2007, Monday - 22:51 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
bazı otomobillerin bazı eskiden beri üretilen modelleri hakkında böyle uzuun, resimli hatta bulunabilirse video içerikli bir yazı hazırlanabilirse güzel olur. belki inglizce olarak bulunabilir bu ancak türkçe'sini bulmak çok zor. güvenlik ve ncap testleri hakkında detaylı bilgi veren bir bölüm olursada güzel olur :)
Mesaj tarihi:
@orc_lord, efsane otomobillerin fotoğrafları, üretim öyküleri, satış rakamları gibi bişey olabilir notlarım arasında var gerçekten iyi olur düşüncesindeyim böyle bişey olursa. Bi ara Testarossa için bu bölümde konu açmıştım o formatta birşey var aklımda benimde :)

@mawiman, aslında modifiyem.com kadar olmasada modifiye bölümünün olması gerekiyor galiba. Aslında belkide kendi merakım olmadığından dolayı pek sıcak bakmıyorum ama ne gibi şeyler olabilir. Girdiğinde nelere bakmak için giriyorsun boyle sitelere?

Mesela bi fikrim daha var ki, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmalar için site üzerinde firma/ürün tanıtım bölümü oluşturmak ve kullanıcılarında ihtiyaçlarını buradan karşılamasına yardımcı olmak gibi. Başka ne gibi şeyler olabilir? Örneğin "bilmemne firması Astra cdti için powerbox piyasaya sürdü" gibi bilgiler dışında?

[ Mesaj 26 February 2007, Monday - 23:49 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
ben modifiyede en çok arabalarda hız için olan herşeye merak ediyorum rüzgarlıklar motor parçaları iç dış herşey modifiyeyi nasıl yaparsın bilmiyorum ama yaparsanda çok güzel olur gibi geliyor
Mesaj tarihi:
"Doğru modifiye" ile ilgili makaleler eklenebilir muhtemelen. Daha çok bilgi verecek tarzda bi site aklımdaki. Gerisini kullanıcılar forumda serbestçe tartışırlar nasıl olsa
Mesaj tarihi:
alfa nın sanırım böyle bi kulubü ve sitesi var türkiye'de de işleyen

organizasyonlarını görmüştüm.
http://www.aroc-tr.com/

benzer şeyler yapılabilir.
Mesaj tarihi:
Acaba her marka için site içinde alt bi site mi oluştursam? sonra bu bölümleri o markanın meraklılarının kontrolüne bırakırım fln nasıl olur?
  • Yeni Oluştur...