Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uykudan Uyandım...

AthleT

Öne çıkan mesajlar

Uyku böler bazen yaşam, kayıp gidersin tutunmaya çalıştığın dalların arasında... Bazen pürüzsüz güzellikler yatakta oryantal yaptırır, bazen de dal sandığın el(!)ler... "Gece mi seni bana düşündüren, yoksa ben mi seni düşünmek için geceyi bekleyen?" paradigması takılır aniden aklına. Sonra ne olduğunu bile anlamadan bakarsın yanmış sigaran. Arabesk olur ruhun, teslim olur şişe çınlatan vardiyacılara.
"Sigarama beziyorsun, ama aranızda fark var. Sigaramı ben, beni ise sen yaktın... " der, arabeskin doruklarını yaşarsın ay ışığıyla aydınlanan yatağında. Çekersin bir nefes daha. Bir nefes, bir nefes, bir sigara, bir sigara... Küllük dolar taşar, kalbin gibi...

Aklına bir sürü şey gelir. Kalbini acıtan, ruhunu sancıtan her demden katre katre "hak" istersin. Geçmiştir saat, kalkmıştır tren. El sallarsın ama görene değil, kara dumana... Hüzünlü bir sahnedir yaşadığın. Arka fonda tren düdüğü, başrolde gözyaşı, eksik bir senaryo, "yaşamdan alınmıştır" ibaresi ile süslenen, dikkat çektiren ucuz bir filmdir oynadığın. Klasik sahnelerden uzak ama sahne dönüşünü bekleyen buruk bir çift göz gibidir mırıldandığın şarkı...

"Gel biraz kokunu bırak" diye yalvarırsın sessiz ve ümitsizce... Umursamazsın sonradan aynı nefeste söylediğin o yalvarışı; "Ben bir karaağaç gölgesi buldum" dersin. Sonra dayanamaz yine kapı açarsın "cebimde ümitlerim" ...

Fakat han olmuştur kalbin.
"Çok kapı açtın, hepsi açık kaldı... " diye söylenirsin kendi kendine... Çok kez kapı açmışsındır, gidenler de kapatmamıştır o kapıları. Ve gelenlerde silip atamamıştır o loş havayı.

Böyle geceler solutur o loş havayı, yanlızlığı...

Kuş kadar kısadır ömrün, akbabalar başındadır. Hemen yanı başında... Sen uyursun onlar "öldü" diyerek üşüşürler başına. O yüzden uyumazsın böyle gecelerde...

İçimden geçenleri sana anlatamadım
Yandım tutuştum mahvoldum
Gözlerini yasakladım gözlerime
Bir daha asla bakamam ki
Bunları sana anlatamam ki

Vur yıkılsın...
Yıkılsın yüregim acımaz
Geçerken uğra arada sırada
Benim cesaretim yok karşına çıkmaya...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...