Cafein Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Matama, senin kaçırdığın noktaysa tek kapı spor arabaya 5 tane kızın sığmayacağı. Ha, bana bir tane yetiyor, ben tevazu adamıyım diyeceksen bilemem tabi... Gerçi o zaman o kız da "Aşkıım beni alışverişe/tatile/IKEA'ya götür" deyince bagaj falan mumla ararsın benden söylemesi. Ki hatun kısmısı kesin der. Araba dediğinde 4 kapı olur, gereken her anda 3 kişiden fazlası rahatça sığdırılabilir diyerek noktalarım. Paracım, kabul etmen gereken bir şey, Audi'nin hep birbirine benzer model araçlar ürettiği ve bir yerden sonra baygınlık getirdiği. Audi modelleri şeye benziyor, neydi o içiçe geçen Rus bebekleri, matruşka?
matama Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 cafein abi bilmedigin seylere gore konusma :) bir sigmaz ama o araba sayesinde 5 taneyle gidersin neyse kiz arkadas okuyabilir belli olmaz uzatmiyalim havada cok guzel bugun demi!
Cafein Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Tam okurken telefon çaldı kız arkadaşım aradı... Artık ilahi bir mesaj mıdır nedir.... :) Evet evet hava çok güzel yağmur yağmasın.
deeper Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 [spo] [/spo] [spo] [/spo] [spo] [/spo] [spo] [/spo] hadi bakalım bu arabalar arasındaki hiçbir farkı bulun !? [spo] [/spo] oha önden pek benzetememişler ama arkadan çok benzio bee, aynı araba mı yoksa ??? valla para ve dier biraderler , arabalardan ciddi anlarım, top gear, fifth gear gibi araba dünyasının en kral programlarının bütün episodelarını izlemişliğim ve nerdeyse piyasadaki her araba dergisini okumuşluğum vardır zira bu sebeple mabadımdan sallamayaraktan yorum yapıyorum, audilerin tasarımları birbirinin tekrarı. ayrıca paramecium o karşılaştırdığın arabaların bazıları eski kasa dikkatini çekerim ;) [ Mesaj 03 March 2007, Saturday - 20:11 tarihinde, deeper tarafından güncellenmiştir ]
Vodan Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Yani demek istiyo ki, audi bunu eskiden beri kullanıyor bmw 3 serisinden çakmış olamaz. Arabadan iyi anlıyorsan seni şu konuya da alalım fikirlerini paylaşıver :)
deeper Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 said: Yani demek istiyo ki, audi bunu eskiden beri kullanıyor bmw 3 serisinden çakmış olamaz. ya audi eskiden beri kullanıyor,bmwden çakmış olamaz tabi ama 3 serisine çok benzemiş tasarımları paso aynı olsa bile farklı bir şey ortaya koyarak bu benzerliği gidermeleri gerekirdi diye düşünüyorum. bütün sütunlar birbirine benziyor bu iki arabanın nerdeyse.
Vodan Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Katılmadığımdan değil bende öyle düşünüyorum ama para ısrarla inkar ediyor audiye yediremiyor işte hadi itiraf itiraf :)
paramecium Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Selam, İyi de sonradan benzeyen BMW ise neden Audi'nin değişmesini istiyorsunuz :) Geniş ızgaraya benzer burun tasarımını sonradan yapan BMW değil mi? E neden benzeyen Audi deniyor onu anlamıyorum ben. Modellerin birbirine benzemesi olayına da katılıyorum. Saygılar.
paramecium Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Selam, Benzeme konusuna misafirim geldiği için devam edemedim :) Eğer Audi tasarımlarına bakarsanız 80 modelinden hatta Coupe ve Sport quattro modelinden beri çok değiştirilmeden kullanıldığını göreceksiniz. Bu bir Audi klasiğidir. Şimdiye kadar logoyu panjur harici kaputun üstünde taşıyan tek Audi modeli R8'dir. Arka stop grubu bile güncel A8 ile 80 büyük benzerlikler taşır. Şimdilerde bir uzun panjur sevdasına kapıldılar ve modellerin hepsinde bunu görebiliyorsunuz. Ben hala B6 kasanın B7 kasadan çok daha güzel olduğunu düşünen bir insanım ama bence yeni C6 kasa da A6 modeline gayet güzel yakışıyor. Başından beri söylüyorum, tasarım zevk işidir. Bu sebeple her yazımda "bana göre "veya "benim düşüncem/fikrim" ibarelerini kullanıyorum. Ben ne duayenim ne de literatür kıvamında bir insanım ki düşüncem diğer insanları bağlayıcı olsun. Ben otomobilden anlamam, 5th gear'ı da sadece Audi içeren bölümlerine göz attığım sahnelerden bilirim. Benim hayranlığım ve tutkum Audi'dir. Diğerleriyle -açık söylüyorum- pek ilgilenmem. Bana haz veren neyse ona yoğunlaşırım. O sebeple mümkün mertebe dilimi tutmaya çalışırım. Tabi bunun nederece mümkün olduğunun takdiri sizlere ait :) Benzerlik konusuna zaten yukarda değindiğim için konuşmaya gerek yok. Eğer 2 farklı markanın modeli birbirine benziyorsa ve biri bunu senelerdir sürdürdüğü çizginin bir parçası şeklinde yapıyorsa, ben benzeyeni sonradan gelen model olarak görürüm. Ama farklı gören arkaadşlar varsa da saygı duyar, kendi düşüncemin doğruluğundan şüphe duymadan devam ederim. Ayrıca otomotiv sektöründe benzerlik olacaktır kaçınılmaz şekilde. Bakınız örnekler; -Aynalarda sinyali ilk kullanan Mercedes iken bugün Polo bile bunu kullanıyor. -İlk şeffaf stop grubunu kullanan Lexus iken onu hemen BMW 3 serisi compact ile takip etti ve şuan oldukça yaygınlaştı. -Arka kapı kolunu kelebeğe yakın gizleyen ilk Alfa-Romeo iken şuan CLS modeli bile bunu kullanıyor. Saygılar.
matama Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 yok audi de esinlenme cok arti her ne kadar ayni grubun arabasi olsada yeni audi tt nin arka far grubunu porschelerinkiyle karsilastirin ozellikle geceleri birde arabanin genel seklini
paramecium Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Selam, Zaten Walter Maria de'Silva'ya uyuzum, TT tasarımı sonrası daha da oldum. TT karakterini sıfır etti adam. Şimdi umudum Wolfgang Josef Egger ve Stefan Sielaff'da :) de'Silva'da VW'de ne hali varsa görsün. Saygılar. [ Mesaj 05 March 2007, Monday - 17:56 tarihinde, paramecium tarafından güncellenmiştir ]
huun Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Esinlenme şöyle oluyor ki; bildiğiniz üzere bu firmalar bir model çıkarmadan önce tasarıma yüzlerce milyon dolar para harcıyorlar. Dünyada trend diye birşey var. Bir senesi adamlar karar veriyor ve diyorlar ki artık farları biraz daha yumuşak hatlı yapalım vs. Zira biliyorlar ki o tip modellere talep daha fazla olacak. Yukarda resimleri verilen arabayı, üzerinde hiç bir logo, marka yazısı olmadan az biraz arabalara meraklı birisine göster en direkt "audi değil mi bu" der. Dünyada bu işi başarabilmiş sayılı markalardan birisidir Audi.
Cafein Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Esinlenme mesinlenme... Halatı olan arabaya, Paramecium almadıkça binmem arkadaş! Audi'nin hep aynı tip araç yaptığı su götürmez de... BMW de her sene "ulan bu sene ne fırlamalık yapsak, toplan toplan toplan sinerji yarat düşün düşün düşün" diye gittiği için işin suyunu çıkarmaya başladı. Onlardan dileklerim de 1-2 sene zıpırdamadan durup efendi olmaları. 1 serisi denen garibanı üretimden kaldırmaları. Bana 7.60 yollamaları (geçen feribotta gördüm kıskandım). Ben de herkesten araba dilenir oldum, noluyorsa bana... Verilen araçların hepsini satıp V8 80 alacağımdan mıdır nedir, nihohah.
Fistan Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 1 serisi sınıfında elit bi köşede ama? ben begeniyorum
paramecium Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Selam, Cafein sana A8 gider be. İlla yüksek hacim isterim dersen alırız bir A8L 6.0, paşalar gibi W12'nin keyfini sürersin :P Saygılar.
_Mordrac_ Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 cenevre oto şov'da audi http://www.fourtitude.com/gallery/gallery2.php?mode=album&album=/Events/Geneva%20Motorshow/2007/Audi%20Show%20Photos&start=0 a5/s5 http://www.worldcarfans.com/videos.cfm/country/gcf/videoID/4070306.002/audi/video-audi-a5-and-s5
ivan Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Fistan demiski: 1 serisi sınıfında elit bi köşede ama? ben begeniyorum -- neye gore elit kime gore elit? daha mantiksiz, daha disi bi gorunume sahip bi arac olamaz bence.
huun Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Mercedes'in A serisi BMW'nin 1 serisini ezip geçti mi? Geçti. A serisi piyasaya ilk çıktığında saatte 120 km ve üzerinde hızlarda viraja girince taklaya geliyor diye servise çağırıldı mı? Çağrıldı. Neye hizmet ettiği belli olmayan, ucuz araba piyasasından biz de payımızı alalım zihniyetiyle üretilen modellerdi bunlar.
Cafein Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Develer berber, pireler tellal ilen paramecium demiş ki: Selam, Cafein sana A8 gider be. İlla yüksek hacim isterim dersen alırız bir A8L 6.0, paşalar gibi W12'nin keyfini sürersin :P Saygılar. --------------- Sen aldın da ben mi hayır dedim? Halatı da bagaja atıverirsen :) 1 serisi, hangi sınıfın nesi ki? Benzer fiyat aralığında bir tek A3 var, ha belki bir de yeni B serisi Merso'nun. B serisi en azından gözü de cezbediyor içi de güzeldi, A3'e diyecek laf yok Audiciler de gagalamasın şimdi... Sene 1453 Istanbul surlarına dayanmışız; 1 serisine 306'dan sonra binince "Aa güzel bir gömlek üstte" demiştim, fiyatı o zaman yeni 307'nin 2 katından biraz fazlaydı. Sonra 3 serisine bakınca 1 serisi için "Bu ne lan araba mı?" dedim. Benzer fiyata alınan A3, 407 ve S40 görünce de 1 serisinin denyoluğu iyice ortaya çıktı. "Ucuz olsun" diye yapılmış bir arabadan ne bekleniyor diye sormak lazım. Ivan doğru söylemiş. Ucuz derken de ne parçası ne servisi ucuz bu arada, işin komik tarafı. İş o tarafa geldi mi "BMW" oluveriyor o alet.
Öne çıkan mesajlar