Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İran Kedisi (Bakım vs.)


ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Daha önceki başlıklara baktım, yardımcı olabilecek bir şey bulamadım.

Bir arkadaşımızın iran kedisi doğum yapacak yakın zamanda, biz de almayı düşünüyoruz şu an için bir tanesini, karar da veremedik açıkçası, bakımı en zor olan kedilerden biridir dendiği için.

Tüylerin her gün taranması gerektiğini, bir de göz akıntısı yüzünden göz kenarlarının silinmesi gerektiğini biliyorum. Anne kedide göz akıntısı olmamış ama hiç mesela, yavrularda olur mu bu, onu bilmek önemli benim için.

Onun dışında, her gün ev boş yaklaşık olarak 10-11 saat boyunca, dolayısıyla yalnız kalacak hayvan evde (önceki kedilerde sorun olmamıştı ama bunların daha fazla ilgi istediğine dair bir şeyler duymuştum), bunun yaratacağı sıkıntılar olabilir mi?

Bunların dışında bakımı beslenmesi vesaire ile ilgili olarak yardımcı olabilecek her türlü bilgiyi de bekliyorum sizden efenim. Sundum teşekkürlerimi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi bi kere benim kedim çok afedersin yavşak olsun böle paso ayağıma bacağıma sürtünsün istiyosan iran kedisinden vazgeç.van kedisi ya da ne bileyim siyam al. böyle çok artistlik yaparlar bunlar çağırırsın gelmez falan da karizması ayrıdır.

bakımı evet biraz zordur ama hafta 3 kere tüylerini taramak gördüğün zaman da gözünü silmek çok zor olmasa gerek.

sahibine alıştıktan sonra birden modları değişir.sahibine aşık olurlar sanki.arkandan gelirler,beraber uyurlar ama kucağa alınmayı,küçük çocukları,böyle sıkarak sevilmeyi sevmiyorlar.

ama tavsiye ederim iran kedisini.hele göbeklerini kaşıtmak istedikleri zaman bir yatışları var.her şeye değer.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

günde bir kere taramak ya da göz çapaklarını almak pek de dert değil eğer kedini seviyorsan, ahsen ben seviyorum çok. :) ayrıca yavrularda öyle bir sorun olacağını pek sanmıyorum.

bu arada kediye üzülme hiç yalnız kalıyor diye, kediler asıl evi sever. unutma, bir kediyle aynı evdeysen, sen kedinin misafiri konumundasındır, o senin değil. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bende Mısır Mausu ve İran Kedisi Kırması var ama karakteri tamamen iran kedilerinden gelme.

Öncelikle uyarayım tamamen köpek gibi bir şey bu böle kedi gibi değil eğer karakteri tam iran kedisi gibiyse.. Geliyo zorla kucağında oturuyo seninle uyuyo falan sürekli sevmek sürekli mıncıklamak gerekiyo yavruyken özellikle tam bir sevgi pıtırcığı oluyo..

Sen diyorsan ki yok ben mamasını vereyim evde dolansın o takılsın öle bi yaratık olsun evimde alma iran kedisi feci sevgi ilgi isteyen bişi bu.. Diğer kedilerden biraz daha farklı yani

Ayrıca Edit olarak ekliyorum bunların tüyleri uzun olduğundan bazen yalanmaya falan üşeniyo hayvan dışarı falan çıkıp geldiğinde pisliğe bulanmış olabiliyor ve bir kokarca modunda gezebiliyor temizlemek falan gerekebiliyor..

[ Mesaj 27 February 2007, Tuesday - 06:14 tarihinde, ghost_boo tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ara evde 8 tane iran kedimiz vardı.Tecrübelerimi yazayım.

İlk olarak cins iran kedileri tamamen burunsuz olur.Zaten göz akıntılarıda burunlarının basık olmasında dolayı.

Her gün taraman gerekiyor.Eğer taramazsan tüyleri birbirne giriyor.Keçe gibi bir hal alıyor.Hiçbir şekilde açılmıyor.Ne yapıyorsun gidip hayvanı kısacık traş ettiriyorsun.Kış vakti ise hayvan hem üşüyor hemde azcık psikolojik bunalım yapıyor.

Ve yukarda da bahsedildiği gibi gelsin ayağıma burnunu sürtsün yok yanımda yatsın falan olayları yok.Çağırsan gelmez, sevsen kaçar.Böyle kaprisli hayvanlar.Ama kendini sevdirmek istedi mi be heyyy sev babam sev.

Son olarak yavru halleri çok şeker oluyor.

[ Mesaj 01 March 2007, Thursday - 13:14 tarihinde, Todesengel tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...