Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avusturya'da üniversite ?

HollowMan

Öne çıkan mesajlar

ben linz de johannes kepler deyim bu sene erasmus olarak.
graz ve viyanadakiler teknik üniversite bu değil. bol bol partiler kızlar vs. var (en çok ekonomi ve işletme öğrencisi var), onun dışında avusturyadaki tek mekatronik bölümü burda bi de fizik, kimya gibi temel bilimler, informatik (cs) ve hukuk var. linz şehir olarak o kadar güzel değil, ufak zaten, ama öğrenciler partiler falan baya iyi çoğu zaman. onun dışında viyana teknik derim ciddi ciddi burda okuyacaksan, ben dalgasına geldim çünkü kısmen bi de mekatronik nasılmış göreyim dedim.

[ Mesaj 21 February 2007, Wednesday - 18:40 tarihinde, Sly-One tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bende viyana ekonomi üniversitesinde okuyorum daha başlamadım gerçi bu sene dil öğreniyorum.burdaki üniversitelerde eğitim gerçekten üstdüzeyde çok kaliteli üniversiteler.ve viyana gerçekten çok güzel bi şehir.bende geleli iki ay oluyo nerdeyse.
sen ne okumayı düşünüyosun?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben cok ciddi bir eğitim için gitmeyi düşünmüyorum açıkçası daha gezip tozmak eglenmek de daha ön planda zaten tanıyanlar bilir :)

Viyana Teknik düşünüyorum ben bölüm olarak da Endüstri Müh..

Genelde ortam yok cok sakin bi şehir fln diyolar ki hatta Taksim kat kat iyi diyolar ortam açısından..

Bunların dışında hayat standartları , yaşam zorlukları fln fln nedir ?
Sosyal ağlarda paylaş

ortam yok denemez çünkü burdaki ortam istiklaldeki ortamdan çok farklı bi kere kafe kültürü var akşamları genelde sokaklar bomboş olur ama dandik bi kafeye girsen cafe ağzına kadar doludur bu yönüyle istiklallden ayrılır.istiklal gibi ortam bekliyosan ve öle çokta okumak amaçlı gelmiyosan bence gelmemen sen,n için daha iyi olur bitiremezsin çünkü okulu helede teknike endüstri muhendisliğini.burada girme kolaydır uniye ama çıkmak bayaa zordur.

hayat standartları oldukça yüksektir bolca türk bulunur.
Sosyal ağlarda paylaş

sanırım alman lisesindensin.
abiturun warsa zaten istedigin yere gidebiliosn avusturyadaki ama mezun olmak girmek kadar kolay değil herkesin dediği gibi.
şu da war ki biraz çaba gösterirsen yaparsın.
eglence olayına gelince gercekten saglam kaynaklardan gecen sene edindiğim bilgilere göre özellikle viyana'da türkelr arasında cılgın partiler dönüyormus. Maloz değilsen eglence acısından bi sorun aysamayacagın konusunda seni temin ederim. Ama sunu da unutma tek basına özellikle yabancı bir ülkede yasamak kulaga hos gelse de maalesef pek kolay değil.
İyi şanslar.
Sosyal ağlarda paylaş

hehe ben tırstırıyorum boyle herkezi.
ama gelipte asırı basarılı olan adamlar var.
ama booyle en zor muhendislik problemini geometrik yollardan aciklayabilcek kapasitede adamlar.(öylede ilginc)
bir gun boyle bir tanesine demiştim cok zor falan iyi yapmadiniz gelmekle dedim.
sonra ogrendim cocuk tr 121.siymiş burslu gelmiş falan.

butun sınavları rahat rahat geecıyor falan.ama istisna onlar tabi.
guveniyorsan kendine geliceksin
Sosyal ağlarda paylaş

Evet abi burda da ODTÜ elektronik mezunu bir arkadaş var, master'a gelmiş. 1.7'nin altında not aldığı sınavlara tekrar giriyor falan. 1.5 senede tüm dersleri bitirdi şimdi master tezini yazıyor. Bi de arada Fraunhofer'da HiWi olarak çalışıyor, wow oynuyor. Burdan selamlarımı yolluyorum aslanıma. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 9 ay sonra ...
GEd said:
giren cikamiyor.
almanya ve avusturyada.

bir arkadaşım 9 yada 10. senesinde bir dersi kalmıştı en son.

İlk 2 sene çok ciddiye almadı üniyi takıldı, 3. sene barmenlik yaptı, ondan beridir toparlamaya çalışıyor. Arada kaybolan yıllarım diye buhran geçiriyor. Çoğu Avusturya lise arkadaşı evleniyor nişanlanıyor + kariyer

Bir diğeri ki komşum olur 5. senede usta pokerci oldu (en son vegas ta turnuvaya katılacaktı) ama dersler ne oldu bilmiyorum.

Ortam için çok istiyorsan 1 sene baltik ülkelerine git eğlen, ya da değişim öğrencisi ol, hiç olmadı yaz okuluna git yoksa hem sapıtır bunalıma girersin, hem de dönüştü 15 ay paşa paşa ilk 7-8 ayı ezileceğin (tertip ayağı ...... ayağı) askerlik yaparsın sonra kendine gelene kadar 1-2 yıl daha geçer.

Diyorsan ki ben soğuk memlekette akşam 5-6 da kasvet çöken mimarisi güzel şehirde çoşarım ederim, mavi gözlü bebek gibi kızlar kovalarım.

Gitme.

Göçmen Türk vatandaşlarından dolayı bar da işin bozulur. Orda ki Türk ortamı şahane filan sağlam yalan.

Gene de merak ediyorsan 2-3 hafta bir kal gör ortamı.
Sosyal ağlarda paylaş

Viyana üniversitesinin ekonomi bölümü değilde Viyana ekonomi üniversitesi ilk beşteydi.teknik üni.de fena sayılmaz türkiyeyle karşılaştırırsan çok iyi tabi ama türkiyeden gelen biri için hiç kolay değil bu unileri bitirmek.gelenlerin bir çoğu döner hatta.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...