ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 22, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2007 Bu insan, pardon, önce sormam lazım tabi. İnsan mı bu şahsiyet? Her bir kaydını dinledikçe şüphe duyuyorum kendisinden, bu kadar muhteşem bir ses, yorumlama kabiliyeti ve piyanodaki ustalığı. Güzelliği de var tabi de, şu anki konu o değil. 8 tane albümü var kendisinin, Azeri asıllı olduğu için, haliyle Türk kültürünün içinde yer alan pek çok parçayı da yorumluyor. Muhteşem yaptığını söylememe gerek var mı bilmem. Yarın akşam da konseri var Lütfi Kırdar'da, "ölmeden görülmesi gerekenler listesi top 10" da mutlaka yer aldığı için yarın nirvanaya yaklaşacağım bir adım daha. Zevkten de öleceğiz sanırım hepimiz.
duende Mesaj tarihi: Şubat 22, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2007 hiç dinlemedim şarkı koyabilsen harika olur...
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 22, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 22, 2007 koymamda sakınca yoksa eklerim bir şeyler, youtubedan falan koyarım olmadı.
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 23, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 23, 2007 http://www.youtube.com/watch?v=frif-E6N-cs http://www.youtube.com/watch?v=sBRd_Fjgl_8
Spidee Mesaj tarihi: Şubat 23, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 23, 2007 Çalışıyorum ne yazık ki, gidemeyeceğim. Ama Branford Marsalis konseri var, onu kaçırmamak lazım. Onda çalışmıyorum =)
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 Sanırım öldüm. Yaşadığımdan şüphe duymaktayım şu anda, bu kadar mı muhteşem bir performans sergiler bir insan evladı? İnsan evladı? Değil abi, kendisi bir insandan çok daha öte.
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2007 abi yok, değilim de, olabilirim yani. Kritik yazmayı denicem, sadece denicem, patlayabilirim.
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 pek de başarılı bir yazı olmadı, hem konseri anlatıp hem adam akıllı bir yerlerde yayınlanabilecek bir şey yazmaya çalıştım, sonra vazgeçip sadece anlatmaya karar verdim^^ buyrun: İstanbul'da bir prensesi ağırlamak, onunla tanışıp konuşma şansına sahip olabilmenin tarifi mümkün değil sanırım. 23 Şubat 2007 akşamı evrimin bir üst basamağında kimlerin bulunduğuna dair oldukça net bir fikir edindik Lütfi Kırdar'da. Aziza ile... Yaklaşık 2 saat boyunca dünyadan uzaklaşmak, başka bir evrende Aziza'nın rüyalarını seyretmek muhteşemdi doğrusu. Aziza da muhteşemdi haliyle, konserin her anında. Yeteneğinden, performansından bahsetmek gereksiz herhalde, ötesinde olduğunu zaten tahmin edebiliyorsunuzdur çünkü. Kusursuzluğunu da ben ekleyeyim, çünkü bahsetmemek mümkün değil. Aziza'nın kusursuzluğu içinde performansını sergilerken teşekkür amacıyla yaptığı sanki ellerini yıkamak gibi basit bir işmişçesine teşekkür amacıyla omuzlarını silkmesi, beni uzun bir süre piyano çalmaktan uzak tutabilir aslında. Şamanların Dünya'da barışı sağlanmasında etkili olacağını rüyasına inandığını belirten Aziza, Shamans çalarken bunun bir rüya olup olmadığını sorgulattı adeta. Piyanoyu bırakıp vurmalı çalgıya geçmesi ve ekolarla birlikte eşsiz bir performans sergilemesi ise eğer bunu yapabilecek bir şaman varsa, onun kendisi olduğuna ikna etti bizi kesinlikle. Yine kendisinin sözlerine göre konserden iki gün önce, Türk ezgi ve ritmlerinin etkisi altında kalarak yazdığı Turkish Ornament'ı konserde çalması, pek hoş bir jest oldu. Fazla da uzatmamak gerek yazıyı. Hocalı Katliamı üzerine yazdığını belirttiği Crying Earth ve sonrasında Contrast'ın en güzel parçalarından Last Day Of Chopin icrası gecenin en önemli anlarındandı. Summertime yorumunu göz ardı etmek de imkansızdı, belirtmek gerek. Biste çalmış olduğu Cappuccino & Tiramisu ise tartışmasız bir şekilde konserin en neşeli dakikalarını yaşattı biz seyircilere. Konser öncesinde yapılmış olan duyuruya uyarak Contrasts albümünü satın aldım ben de. Nispeten uzun sayılabilecek bir bekleyişin ardından Aziza ile tanışma şerefini yaşadım ve şunu söyleyebilirim ilk olarak: Gördüğünüz bütün fotoğraflarından çok daha güzel kendisi. Bir o kadar da samimi, arada geçen iki cümleden çıkarttığım kadarıyla. Gerçi konserde sergilediği sarılma mimiklerinden de anlaşılabiliyordu bu; ben sadece teyit etmiş oldum. Bir daha ne zaman gelir bilmiyorum; tahminimce pek de uzun tutmaz arayı, "mutlaka görmelisiniz" demek de biraz gereksiz bence şu anda. Teşekkürler Aziza, seninle tanışmak, büyüne kapılmak çok güzeldi. [spo][/spo] [ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 15:17 tarihinde, ZaugnaKhaldun tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 15:24 tarihinde, ZaugnaKhaldun tarafından güncellenmiştir ]
Öne çıkan mesajlar