Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotograflarım ve calısmalarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Buyukada'dan yine,Aya Yorgi patikasına cıkmadan solda bulunan restoran&kafeden bir kare.

http://fc05.deviantart.net/fs70/f/2012/191/9/7/buyukada_by_mutos-d56oaqm.jpg
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:

O kadar detaylandirmanin (bence) bi anlami yok. Ben soylediklerinin hepsi biliyorum ama sahsen gerek gormuyorum isimin %95inde. Urun fotografi cekiyorum zaten isim bu. Gozunu korkutmasin yani. Lightroomu kurcalamaya devam et sen.

Fotograf tamamen sanatcıya baglı,hep sunun tartısması yapılır ya,cok duzenleme veya az duzenleme.Ama bu tartısmaların sonucu hep bos :).HDR bundan 6 sene once Turkiye'de kabul edilmiyordu.O yıllarda basladıgım zaman HDR'ye cok elestiri aldım ama zamanla her taraf HDR fotograf ile doldu.Hatta reklamlarda veya album kapaklarında bile su anda bulunuyor :)
Neyi,nasıl ve ne kadar yapmak istediginize gozunuz zaten karar veriyor.Lightroom cok guzel evet ama kendinizi Photoshop'ta da gelistirmenizi tavsiye ederim.
Mesaj tarihi:
mutos said:

Sigma 10-20 ve B+W ND 1000x :)

nays. ben de 14 - 24 aldım bi tane de geniş açıya alışamadım daha :D genelde dibine girip etraftaki objeleri yokediyorum, ya da f'ye abanıp flulaştırıyorum. geniş açıyla kadrajı oluşturacak konumu bulmak zor geliyo şimdilik.

Yalnız benim o lensle sıkıntım, filtre işi kıl biraz :D bi tane kare filtre adaptörü buldum internette (markasını şimdi hatırlamıyorum ama başka yok zaten) o da haliyle biraz pahalı. grad nd lazım ya. Ama polarize özelliği inanılmaz iyi 14-24'ün...
Mesaj tarihi:
Filtre aslında o kadar onemli degil.Isıga gore yeterli oluyor cogu fotograf icin.Burada kullanmamın tek sebebi uzun pozlama yapma isteyisim.
Genelde soyle yapıyorum ben,polarize yerine ND2 takılı bırakacaksın lens uzerinde,bunu tabi genis acı ve kit lens icin oneriyorum.Fazla pozlama dusurmeyecek ve sert ısıgı yumusatmıs olacak.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Maviye biraz fazla abanmışsın.Sağ kolun altındaki mavilik biraz fazla göze batıyor.Bir de galiba sağ kola netlemiş makine.Ondan dolayı manken biraz blurr çıkmış.

Yukarıdaki mevzuyla eşdeğer, gölgelerdeki siyahlar maviye çalmış.Hatunu dekupe edip photoshopun gözüne vursan yeriymiş.(Bu mevzu biraz manüplaja giriyor ben dekupajla felan uğraşmıyorum o yüzden.)

Arkadaki binanın yamuk olma olasılığını esgeçersek hatun yere dik gibi duruyor ama değil.İki binanın kesişimini yada karşındaki binanın pencere çıkıtısını kullanarak fotoğrafı düzeltirsen iyi olabilir.O yamukluk biraz göze batıyor gibi.
Mesaj tarihi:
fotografcılıkla pek alakam yok da hep merak etmişimdir. çektiğin resimlerdeki renklerin canlılığını nasıl elde ediyorsun? program mı kullanıyor foto'cular yoksa kullandığınız aletin özellikleriyle mi alakalı?
Mesaj tarihi:
liberal said:

fotografcılıkla pek alakam yok da hep merak etmişimdir. çektiğin resimlerdeki renklerin canlılığını nasıl elde ediyorsun? program mı kullanıyor foto'cular yoksa kullandığınız aletin özellikleriyle mi alakalı?

Dogru pozlama ve teknik kusur olmadiktan sonra genel olarak photoshop diyim.ben baya kullanmaktayim:)
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Yavas yavas ayarlıcam hepsini artık,siz goruslerinizi hep boyle belirtin yeter :)

http://fc06.deviantart.net/fs70/f/2012/232/7/2/beatrice_iii_by_mutos-d5bsudn.jpg
Mesaj tarihi:
kız güzel değil. yüz hatları sert. saçlarını biraz daha kestirmesi lazım. burun şeklini hiç beğenmedim. alnı biraz fazla genişçe.

ama üstündeki çiçekli elbise güzel.
  • Yeni Oluştur...