Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 ne fark eder, baymış geçmiş şeyler sonucta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 uzay yolculuguna cikcam bu yaz shuttle i ayarladim varmi gelen? L3 koloni gurubunu ziyaret edicez ordanda bi problem olmazsa tatooine e gecioz hutt lar davet ettiler eksik olmasinlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 kubaya giren cikamiyomus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 sen de gel o zaman d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 vala 3 ahfta önce annem gitti dün geldi girdi cıktı bütün kubadır venezuelladır perudur takıldı hayet güzel, kubada en rahatı güvenlisiymiş, bi ucndna diğerien rahat rahat geziyomuşsun. tabi sen amerikanyadasın orda küba öcü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Valla ben de bu yaz gidiyorum bi aksilik olmaz ise.. Sırasıyla Hollanda - Belçika - Fransa - Italya vakit/para kalırsa Yunanistan yapmayı da planlıyoruz. Hollanda biletini aldık(2 kişiyiz) tek gidiş vergisiyle felan 100 euro ya geldi Corendon'dan pasaportumu uzattım yarın gidip alıyorum. Cuma veya cumartesi de interrail biletini alıp vize başvurusunu yapacağız. Hollanda'dan başvurucaz heralde torpil kovalıyorum olursa Fransa'dan alıcaz. Şimdi yaşamış olanlara ufak 1-2 sorum olacak. 1- Hostellerde fiş durumu nedir odalarda? 2 Fotoğraf Makinesi, 1 Video Kamerayla gideceğiz, arkadaş dana gibi fakat elalemle kavga etmek de istemiyoruz tabi bu mevzudan. 2- Cop götürücez heralde sınırda çanta kontrolü falan var mı?Yakalanırsak bunla sadece elimizden mi alırlar?(yoksa.. ühü) 3- 2 çanta götürmeyi planlıyoruz adam başı, böylece büyük çantayı emanete bırakıp şehir içi sadece günlük ihtiyaçlarımızı koyacağımız daha hafif bir çantaya sahip olacağız. Bu angaryaya dönüşür mü?(yapan, deneyen?) 4- Çantaya koyup da sonradan hiç ihtiyacınızın olmadığını farkettiğiniz bir eşya oldu mu? 5- Malumunuz, taharet musluğu yok.. O işi nasıl halletiniz?(hangisi daha pratik: bebek bezi? ıslak mendil? bi şişe su?hiç yapmamak?) 6- Tavsiye edebileceğiniz çanta, tulum, mat markası?Şöyle ucuz kaliteli şimdilik bu kadar sanırsam.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 organlarını önceden steril ortamda sök bi kavanoza koy çantana koy onuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 tyreal direk bi çanta al git ya bukadar soru ne stajamı gidiyon. Soyulma, kavga fln olmaz korkma ama hostellardan uzak dur tabi, ölebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 bi hostel izle.. sonra hevesin kaçar zati :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 serettim onu ya ölesinden bişi olmaz adama türklerden korkuolarmış zaten yıkarız adamların başına orayı. staja seneye inşallah da bişiyi adam gibi hiç bi engel olmadan yapalım dedik işte sırtımızda koskoca çantayla müzeye gitsek vazo devirsek hoş olurmu şimdi bulmak lazım bi çözüm artık düşünücez bişiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Cop götürücez mi yazıyo orda yoksa ben mi inatla yanlıs okuyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Arkadaşlar bi film izleyip hostellerden tırsmayın =) Hep genç insanlar kalıyor ve hep genç kafa dengi insanlar yönetiyor, yeni tanıştığınız insanlarla gezebilir ve çok eğlenebilirsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 ve sonra dogu avrupada 3 kurusa satilip iskence gorerek olebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 hostellar zencilerin tekelinde dikkatli olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Ocak gibi bir arkadaşla gaza geldik, "hadi yaza gidelim laaan!" dedik. Evlere gidilince araştırmalar yapıldı, güzergah seçeneklerine bakıldı, İngiltere yada İveç, Norveç falan seçildi, "Tamamdır bu iş" denildi. 2-3 kişiye daha sorduk onlarda "OK" dedi. Sohbetler ettik, yanımıza şunları alırız, şuralara gideriz. Ama aradan haftalar geçmeye başlayınca iş değişti. Arkadaş tırsmaya başladı. "Ulan forumlara bakıyorum garip olaylar oluyormuş" falan, yada "çok yorucu olur ya, devamlı yürü yürü?". "Acaba interrail yapmayıp bir şehre direk mi gitsek?" oldu En son arkadaş "aslında güney adalarından birine tatile gidelim" dedi ve kapandı olay. Neeeerden nereye teeeeyy. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 LathSpell uçak biletini alınca uplayacam bu topici :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 said: Valla ben de bu yaz gidiyorum bi aksilik olmaz ise.. Sırasıyla Hollanda - Belçika - Fransa - Italya vakit/para kalırsa Yunanistan yapmayı da planlıyoruz. Hollanda biletini aldık(2 kişiyiz) tek gidiş vergisiyle felan 100 euro ya geldi Corendon'dan pasaportumu uzattım yarın gidip alıyorum. Cuma veya cumartesi de interrail biletini alıp vize başvurusunu yapacağız. Hollanda'dan başvurucaz heralde torpil kovalıyorum olursa Fransa'dan alıcaz. Şimdi yaşamış olanlara ufak 1-2 sorum olacak. 1- Hostellerde fiş durumu nedir odalarda? 2 Fotoğraf Makinesi, 1 Video Kamerayla gideceğiz, arkadaş dana gibi fakat elalemle kavga etmek de istemiyoruz tabi bu mevzudan. 2- Cop götürücez heralde sınırda çanta kontrolü falan var mı?Yakalanırsak bunla sadece elimizden mi alırlar?(yoksa.. ühü) 3- 2 çanta götürmeyi planlıyoruz adam başı, böylece büyük çantayı emanete bırakıp şehir içi sadece günlük ihtiyaçlarımızı koyacağımız daha hafif bir çantaya sahip olacağız. Bu angaryaya dönüşür mü?(yapan, deneyen?) 4- Çantaya koyup da sonradan hiç ihtiyacınızın olmadığını farkettiğiniz bir eşya oldu mu? 5- Malumunuz, taharet musluğu yok.. O işi nasıl halletiniz?(hangisi daha pratik: bebek bezi? ıslak mendil? bi şişe su?hiç yapmamak?) 6- Tavsiye edebileceğiniz çanta, tulum, mat markası?Şöyle ucuz kaliteli şimdilik bu kadar sanırsam.. öncelikle hollanda vize konusunda sorun yapar, dönüş tarihinizin belli olmasını ister, kalacağınız yerin belli olmasını ister. o yüzden kesin bir hosteldan rezervasyon yaptırın. dönüş için de nereden dönecekseniz dönüş biletinizi alın. 1. hostelların neredeyse hepsinde "safe box" vardır. ekstra bir ücret alırlar ama vardır. çok canınız ciğeriniz bir eşyanız varsa verin. ama vermeseniz de hostellarda pek hırsızlık olmaz (özellikle daha küçük odalarda) 2. eğer planınızı adam dövmek ya da kavga çıkarmak üzerine kuruyorsanız aptalsınız. herhangi bir kavgaya bulaştığınız anda tatiliniz rezil olur, çekinmeden de sınırdışı edilirsiniz. özellikle de kavgadan sonra polise yanınızda neden cop getirdiğinizi anlatamayacağınızı düşünürsek.. kavga çıkma ihtimalini aklınızdan silin, millete de diklenip kavga çıkarmayın. eğer birisi avrupada kavga çıkarıyorsa ya azılı serserilerdendir (o zaman muhtemelen ya çekip sizi vurur ya da silahla tehtid edip eşyalarınızı gasp eder) ya da bir kanunsuzluğa hazırlanıyordur, sizi de aradan çıkarır (yine vurulursunuz) bu tarz bir asilikle ispanyada "çingene"lere sataşan uzaktan bir arkadaşım sabah kanlar içinde bir kaşı açılmış ayılmış. türkiye'deki gibi itişirsiniz, araya da birisi girer sanmayın. özellikle hollanda'da siz millete saldırmazsanız olay çıkmaz ama olay çıkaran adamın büyük bir ihtimalle kafası güzeldir ve bir şişeyi suratınıza savurma ihtimali çok yüksektir. (bkz. şakağına şişe saplanan ve suratında iz kalan hollandalı bir sınıf arkadaşım) belayı aramazsanız bela sizi bulmaz. 3. bence iki çanta bile gereksiz olabilir. sadece çantalarınızın ağırlığı nedeniyle "la bırak oraya da gitmeyiverelim" dersiniz, para verip onca geldiğinize yazık olur. dandiğinden biraz deterjan getirin, giysilerinizi yıkar, değişmeli giyersiniz. manyak gibi birden fazla çeşit ayakkabı getirmeye kalkmayın, defileye gitmiyorsunuz. ayrıca ince, rüzgar geçirmeyen bir yağmurluk ve katlanabilir şemsiye çok işinize yarayabilir. 4. çantaya koyduğunuz herşeyin ikincisi işinize yaramayacaktır =) 5. bir senedir taharet musluksuz yaşıyorum =) zorlayınca alışıyor insan. kısa süreli çözüm olarak ıslak bezler iyidir (burada da satılıyor o tarz şeyler, evden getirmenize gerek yok) eğer olabiliyorsa yaklaşımız ise tuvaletinizi düzenli olarak yapmak, hemen arkasından da banyo yapmak olsun. yani son ana kadar bekleyip bar tuvaletine arz etmeyin. öyle yaparsanız haliyle götünüz boklu gezersiniz. 6. tulum ve matı ne yapacaksınız? hostel'da oda kiralayıp tulumla mı yatacaksınız? almayın tulum filan, boşuna taşırsınız. kamp yapmaya mı gidiyorsunuz hacım? ama bunların geçerli olabilmesi için şişli'deki kerhaneden bozma otellerden birini değil de hostel bulduğunuzu varsayıyorum. bunun için de a. interneti kullanın. yurtdışına çıkarken aylak aylak çıkmayın. elinizde en az 50-60 sayfa çıktı olsun. güzel ve ucuz hostelleri, kafeleri, barları, müzeleri, tarihi mekanları, tarihe adını vurmuş ressam veya mimarları filan öğrenin, ona göre gelin. sonra "aa amsterdam'da seks müzesi mi vardı yaaa" dersiniz :P b. cep telefonlarınızı uluslarası dolaşıma açtırın. dolaşım için para ödemezsiniz, arandığınız ya da aradığınız zaman para ödersiniz. ama bazen ödeyeceğiniz para kaybolmaktan ya da ayrı kalmaktan çok daha düşüktür. c. özellikle hava durumu tahminlerine önceden bakmayı akıl edin. weather.com'u kullanın. avrupa'nın havası istanbul'a benzemez, geçen haftasonu belçikada caz festivalinde şarıl şarıl yağmur yağdı e doğal olarak hava soğudu. yanınızda bu duruma uygun ama hafif bir giysiniz kesin olsun. d. tatiliniz uzarsa ya da planlarda değişiklik olursa bir internet cafeye gidip çıktılarınızı güncelleyin. (çıktı almak pahalıdır, yanınızda bir kalem bulunsun) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 ayrıca, hollanda'da ot serbest diye kendinizi alemden aleme atmaya kalkmayın. hafif uyuşturucu statüsüne giren uyuşturucular serbesttir, ben denemenizi tavsiye etmem. uyuşturucu hollanda'da sadece "coffee shop" denen yerlerde yasal olarak satılır. onun dışında halka açık alanlarda satılması ve tüketilmesi yasaktır. geldiğinizde zaten göreceksiniz, genelde çok pislik ortamlardır. bunun dışında her yerde turist olduğunuzu anlayanlar size "denemek ister misiniz" diye ne idüğü belirsiz şeyler tavsiye eder, (ne idüğü belirsiz olduğunu da söylemez) sakın "he" demeyin. hatta ilgili olduğunuzu bile göstermeyin, direkt reddedin. eğer çok istiyorsanız da oradan çıkıp yoldan birine en yakın "coffee shop"u sorun. ama tekrar söyleyeyim, o satılan "yaa sigara da ot" diyerek alınacak şey değil ve sağlığa zararsız olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. marihuana, resmen ve tıbben uyuşturucudur ve sağlığa zararlıdır. "hollanda'nın uyuşturucusu meşurdu, hem bir seferden birşey olmaz" diye bir düşünceniz varsa da hollandanın gayi de meşhurdur, bir seferden birşey olmaz, dürttürün kendinizi derim. yani bir seferden birşey olur :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 "marijuana" diye yazılıyor 1, 2.'si sigara ve alkol gibi uyuşturucular kadar zararlı değil. 3.'sü amsterdamda sizinle konuşmaya çalışan kimseye cevap bile vermeyin. 4.'sü elinizde harita gezmeyin. 5.'si leidzeplein'ın uzağına gitmeyin. 6.'sı red light district'e gidicez diye gece 2-3'ü beklemeyin gasp edilirsiniz. 7.'si ara sokaklara girmeyin. 8.'si kafayı bulup kanallara atlamayın. 9.'su otelde içmeyin ne içiyosanız. 10.'su yanınızda en azından biraz ayık biri olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 interrailde karılar teklif ediyormuş diye duydum, doğru mudur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 ha, 11.'si ve en önemlisi nerede olursa olsun arap, türk, zenci gibi sizinle muhattap olmak isteyenlerle muhattap olmayın; sigara isterlerse verin (özellikle fransa'da durmadan sigara isterlere eğer yolda yürürken içerseniz) muhattap olmak isteyeceğiniz tipler inanın yukarıda belirttiğim tipte insanlar değil, yani biraz önyargılı olmanız gerekiyor bu konuda. (hem sizi döverler hem paranızı alırlar hem de haksız duruma düşersiniz onlar o ülkenin vatandaşı oldukları için ve sizin türk pasaportunuz olduğu için) = [ amerika veya ingiliz pasaportunuz olsa farklı muamele görürsünüz, orası ayrı ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 12. mümkünse hostellere rezervasyon yaptırın, yoksa otelde kalmak durumunda veya banliyölerde varoşlarda hostellerde kalmak durumunda kalırsınız. (bilmediğiniz hostele girmeyin, internetten gideceğiniz şehirdeki hostelleri araştırın; telefon veya internetten rezervasyon yaptırın) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 13. hepsi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 interrail yapmamıs olsaydım kertenkel'in yazıklarını okuduktan sonra edirne'den oteye gitmezdim heralde. 3.'sü amsterdamda sizinle konuşmaya çalışan kimseye cevap bile vermeyin. yok artık. biri size bakarsa polisi arayın hatta. arkadaslar yazarken dikkat edin. orası avrupa. adama hayır istemiyorum deyince insan gibi uzaklasıyor yanından. senin tavrına baglı. eger sen korkak davranırsan ve eu eu dersen adam tabii ki üzerine gelir. ama kararlı bi sekilde hayır tesekkurler deyip yoluna devam edersen kimse senin kolundan zorla tutmuyor. 4.'sü elinizde harita gezmeyin. gideceginiz yerlerde zaten turist populasyonu yerel halktan fazla. elde haritayla dolasmanın zararı nedir? 5.'si leidzeplein'ın uzağına gitmeyin. gidebildiginiz en uzak yere kadar gidin. gezin ogrenin. belirli bi yere tıkılı kalmayın. 6.'sı red light district'e gidicez diye gece 2-3'ü beklemeyin gasp edilirsiniz. eh bu bi nebze dogru. 7.'si ara sokaklara girmeyin. daha once de soyledigim gibi en ara sokaklara bile girin. sonucta gezerek bu tatilin tadı cıkıyor ve eger ki siz istanbul'un tarlabası gibi bir semtine gitmezseniz ara sokaklarda basınıza hicbir sey gelmez. 8.'si kafayı bulup kanallara atlamayın. evet su gercekten pis. onun yerine kafayı bulup cimlerde yüzmeyi deneyin. 9.'su otelde içmeyin ne içiyosanız. eger amsterdam icin konusuyorsan sehirdeki en ucuz bira hostel / otel'de satılan biradır. onun dısında buyuk kluplere gidip icki basına 20-30 euro gibi bi rakam vermek pek olmaz. eger ki kaldıgınız yerde icki pahalıysa (pek ihtimal vermiyorum buna) ufak pub tarzı yerlere gidin yada alın ickinizi elde sokakta icin. 10.'su yanınızda en azından biraz ayık biri olsun. kimse buna gonullu olmayacagı icin zor bir ihtimal. ama evet yanınızda biri ayık olursa fena olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 sadece amsterdam için konuşuyorum ilk mesajda, özellikle yaz ayları için; ve gecesini düşünerek. amsterdam'da biri size bir şey soruyorsa zenci veya koyu tenli sorduğu şey eroin veya kokain veya crack isteyip istemediğinizdir, bunu kastettim. hatta zorlarlar denesene ya fln niye geldin ki fln diye duygu sömürüsü yaparlar. 9.'su otelde içmeyin ne içiyosanız. (sıvı içicekleri kastetmedim) ( elde haritayla gezmenin zararı, hırsızların gözünün durmadan üzerinizde olması demek oluyor ve bir süre takip ederler sizi kaybolmuş izlenimi verirseniz de bir süre sonra soyulursunuz özellikle italya'da ve amsterdamda gece ) ( elde haritayla istanbul hacı hüsrev'e girdiğini düşün, orda da çok büyük bir arap/çingene/çapulcu nüfusu var farklı mahallelerde ) not: 6 ay rotterdam/amsterdam'da yaşadım interrail izlenimi değil bunlar, avrupa'nın geneli çok daha iyimse tabii ki de. amsterdam'ın gecesi fazla tehlikeli olabiliyor ama, istanbul'da yanlış zamanda yanlış yerde olmak gibi. [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 17:13 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 17:16 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 17:18 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar