Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Corsa D OPC

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

yeni corsa opc'nin resmi tanıtımı yapıldı
araç 1.6-liter turbo motor kullanıyor 192 hp güç üretirken 0-100 km hızlanmasınıda 7.2 saniyede tamamlıyor son hızı 225 km olan aracın torku ise 260 nm (overboostsuz 230nm) araç 6 ileri manuel vitesle donatılmış 100kmde ise ortalama 7.9 lt tüketiyor ama bu değerin yakalanıcağını sanmıyorum araç mart ta cenevre otomobil furaından sonra satılacak

kötü haber ise 1.3 CDTi 2 kalıpılı corsanın satış fiyatı en ucuz 33.250 tl ise bu aracın 45-46 binden aşağı olcağını hiç sanmıyorum

[spo]

[/spo]

ophell.comdan alintidir.

Mesaj tarihi:
Selam,

Ben bu sınıf araçların performans modellerinin yapılmasına karşıyım. Nedenlerine gelirsek;

1. araç küçük olduğu için dış görsellikler şık olmuyor ve bir garip kaçıyor. Karizma yapalım derken ecüş bücüş birşey ortaya çıkıyor. Bu diğer modellerde de aynı.

2. araç küçük olduğu için haliyle iz açıklığı ve akslar arası mesafe de kısalıyor. Bu da sürüş dinamiklerini olumsuz etkiliyor. Zaten günlük kullanımda siz aracı zorlayamadığınız için bu bir problem değil ama gidip de aşırı besleme ve >120HP yaparsanız, araç kullanım açısından riskli oluyor. E zaten gövdenin küçüklüğü kaza anında canınızı riske etmeye başlıyor, bir de siz buna daha hızlı gitmesi için imkan veriyorsunuz.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
1.6 turbo motorlar bu sene ilk defa opel tarafindan kullaniliyo. astra h 5 kapi ve astra gtclerde 1.6 turbo 180hp motor secenekleri mevcut. fiyat olarakda cok uygunlar bence.

ornegin 1.6 twinport 105hp olan gtc satis fiyati 43bin ytl iken 1.6 turbo 180hp modeli 51bin ytl. a3 coupe 102hp 32bin avro...
Mesaj tarihi:
Golf GT 1.4 TSI 170 hp GT - 53.600,00
Golf GT 1.4 TSI 170 hp Tiptr. DSG - 57.300,00

vergilerininde ayni rakam uzerinden aldindigini hatirlatirim :)
Mesaj tarihi:
Selam,

Bence Corsa'dan daha mantıklı bir rakam. Bir kere VW farkı var sonra sınıf olarak bir üst seviye. DSG için o fark fazla değil mi ya? Gerçi çok merak ediyorum nasıl birşey :))

Saygılar.
Mesaj tarihi:
http://opc.opel.com.tr/selectversion.html

OPCnin acilimi "Opel Performance Center"dir. Zafira, Astra, Vectra ve Merivadan sonra bu sene Corsada OPC ailesinin modifiyeli araclar listesine katildi.

Modellerin ic tasarimi, dis gorunumu, motor aksami ve sasisi bile modifiyeden nasibini alarak cikiyor performance centerdan :)
Astra OPC 2.0 Turbo motoru 5600 devirde 240HP uretirken 2400-5000 devir arasi 320NM tork uretiyor. Astra GTC 2.0 turbonun 5400 devirde 200 HP ve 4200 devirde 262 NM tork urettigini goz onunde bulundurursak aradaki fark hemen goze carpar. daha fazla bilgi

OPClerde ic ve dis mekana mavilik hakimdir :) ve gercekten cok daha hos bir dis gorunum kazandirilmistir. (Corsa OPCdeki egzos haric)

demek istedigim OPC modellerinin DSGden asagi kalir yani yoktur ve VW - Opel farki bence soz konusu degildir. (cok mu fanatik opelci gibi yazdim acaba? :) )

dipnot: Astra OPC onden cekisli bir arac olmasina ragmen test verilerine gore 0-100km/h hizlanmayi 6.4 saniye icinde bitirmektedir.

[ Mesaj 18 February 2007, Sunday - 15:45 tarihinde, Pasha tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Opelle WV farkının olmadığı yorumuna kesinlikle katılmıyorum bir.

Küçük bir arabayı delidolu hale getirmeninse mantıksız olduğuna inanıyorum, iki. Neticede OPC ne yaparsa yapsın ellerindeki malzeme sonuçta bir Corsa. Corsa'nın asli tasarımı ise, doğal olarak bir performans aracı değil. Beni estetik ameliyatla Brad Pitt'e benzetmek gibi bir şey oluyor, napsınlar Allah vermemiş :)

Bir de küçük araç büyük motor iyi kaçar güzel kaçar herkes hastasıdır ama kaçtıktan sonra nerede durur, mesela 205 GTI ile duramayıp öndeki minibüsle bütünleşince başınıza neler gelebilir... Bunları da düşünmek lazım. Ailenizin gamlı baykuşu gibi konuştum ama doğruya doğru. O minibüs zaman yavaşlayıp size doğru yaklaşırken ve etrafta kaçacak bir yer yokken hoş olmuyor doğrusu.

Küçük araç yüksek sürat ve hızlı harekete karşıyım...
Mesaj tarihi:
wv ile opel arasinda tek fark var, fiyattir baska hic bir sekilde artisini eksisi yoktur. Unutulmamasi gereken sudurki cok sevdigimiz wv, cok anlamsiz sekilde transporter gibi makinaya 170 hp koyandir. Bunu opel yapsa yerden yere vururduk. Diger bir olay ise bu kucuk hacimli motora findik kadar turbo koyup yuksek hp ler almaya calisan yine ilk zihniyet wv dir. Opelde bunlara uyup cikarmistir. Benimde tasvip etmedigim bir olaydir.
Mesaj tarihi:
=) OPC - DSG karsilastirmasindaki kastim OPC modellerde kullanilan kisa yollu spor sanzumandi.

@cafein bende hizli surus ve makas taraftari degilim yanlis anlasilmasin fakat Corsa OPC de standart diskler kullanilmiyor. apachi tuning tarzi modifiye degilde her yonuyle arac gelistiriyor performance center. araci hizlandirdigi kadar amorsitor, yaylar, fren sistemi ve $aside guclendiriliyor.

@redogski sorunlu derken neyi kastettin acaba? :) suanki aracim 3. opelim ve simdiye kadar hic bi sorunla karsilasmadim. bazi servisler gercekten cok kotu ve bilincsiz ustalar mevcut buna bisey diyemem :) hatta oyleki sorunsuz arabayi birakip orasinda burasinda problem yasayan opel sahipleride olmuyor degil ancak isini bilen biyere teslim edersen aracini hic bir sorunla karsilasmazsin. eger suan kullandiginiz aracinizla herhangi bir probleminiz varsa pm yoluyla iletirsen elimden geldigince yardimci olurum.
Mesaj tarihi:
Pasha ilk mesajinda demiski:

1.6 turbo motorlar bu sene ilk defa opel tarafindan kullaniliyo.

----

2007 Mini (MINI2) Cooper S'de turbo-charge motor kullaniyo?
Mesaj tarihi:
Selam,

Transportera 170HP koyması gerekli çünkü yük taşıyorlar :) Adamlara 80HP'lik motor verirsen adam ne taşıyacak onunla?!?

1.4 TSI motor ise Golf ve Jetta modellerinde sunuluyor. Unutmayalım GOLF GTI ile hala 200HP (yanılmıyorsam) snuyorlar. yani 140 veya 170HP abartının altında :) Sınıf olarak Corsa ile karıştırmamak lazım.

Ayrıca ben küçük sınıflara güçlü motor konulmasına karşıyım dedim, VW koysun Opel koymasın demedim. Polo gibi bir araca da yapsalar yine abartı derim ben. 120HP bence mantık dahilinde bir rakam.

Bir araç istediği kadar yola iyi tutunsun ve frenleri iyi olsun, bu sadece risk faktörünün azalmasına yarar. Yaşam alanı denen kavram araç içinde değişmiyor. Roll-cage tarzı bir uygulama yamadığınız sürece değişen birşey yok. Büyük kasa araçlarda bu yaşam alanı daha büyük olduğu için size daha fazla şans tanıyor.

Kardeşim İspanya'da bir firmada (www.idiada.es) master tezini otomobillerde safety olarak yapıyor ve crash-testlerle falan uğraşıyor. İnanın kasa farkı çok bariz :) İmzaladığı sözleşme gereği fotoğraf ve/veya yazılı doküman çıkartamıyor ama anlattıkları ürkütücü. İşin kötü yanı adamlar Audi ve BMW ile testler konusunda 2 senelik anlaşma imzalıyorlar ve 1inci derece yakınla içeri alınamıyor :(

Saygılar.
  • Yeni Oluştur...