Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Smalltalk - Squeak

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

smalltalk programlama dili, ortalıkta sadece C (1980~) varken bjourne stroustoup'a C++'ın esin kaynağı olmuş. dil tamamen nesne yönelimli programlamaya dayanıyor (ruby gibi phyton gibi galba) hep aklımda bi ara öğrenecem diyorum ama o ara hiç gelmiyor. üşengecim biraz.

wikipediadan windoz için derleyici ve döküman bulabilirsin. diğer söylediğini bilmiyorum =
Sosyal ağlarda paylaş

Smalltalk ilk nesne tabanlı (object-oriented diyorlar hani, türkçesi böyle olsa gerek) programlama dillerinden biridir. Bildiğim kadarıyla smalltalk-72, smalltalk-80 gibi değişik versiyonları vardır. Çıktığı yıllardan geliyor herhalde isimleri. Artık pek kullanılmıyor java ve c++ varken.

edit: İlk object-oriented dillerden dedim de, doğru olabilir; ama emin değilim. Bildiğim, o yıllardaki en önemli object-oriented programlama dili olduğu.

[ Mesaj 07 Nisan 2006, Cuma - 17:07 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

İlk nesne tabanlı programlama dili olayın babası. Bilenler bilir Alan Kay'i, hani xerox labrotarlarında siyah üzerine yeşil user interface den vazgeçip beyaz ekranlı sistemi yapanlar. Windows'un pencere sistemi apple falan fistan ilk oluşturan adam. Smalltalkıda geliştirenlerden biri bu..
İşte bu adam daha bilgisayar devrimi gerçekleşmedi diyor. Bu Smalltalk squeak ile gerçekleşecek diyo. Bi iş için lazım inceliyorum bi kaç gündür cidden devrim yaratabilir ileride..

Ama çözemedim hiç bişiyini programın. Programcılık bilen adam 1 ayda bilmeyen 2 haftada çözer diyolar. Programcılık bilen adam çuvallıyomuş mantığı inanılmaz değişik zaten..

Programa dair döküman arıyorum bulamadım ama emule dahil..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...