Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Muhabbet Kuşu


Beatlefan

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar.
Muhabbet kuşlarının neden şoka girdikleri hakkında bir fikriniz var mı? Bir de, bir muhabbet kuşunun ishali için ne iyi gelir? Veterinerin verdiği antibiyotik ve vitamini kullanıyoruz ancak henüz düzelemedi kuş.
Sabah uyandığımızda, bir şeyden korkmuş olacak ki, hayvanı donmuş, şoka girmiş, gözleri donuklaşmış halde bulduk. Kendine gelmesi ve düzelmesi birkaç saati aldı.
Bu neden olur biliyor musunuz?
Hoşça kalın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Veteriner antibiyotik ile vitamin verdi. Yeşillik yemez zaten, soğukta ceryanda falan kalmışsa da ishal olabiliyorlarmış. Dikkat ediyoruz, yaşı da biraz büyük olduğu için, ekstra bir ilgileniyoruz. Bir ses duymuş olabilir, ona ürkmüştür ama bu şu ana kadar sahip olduğum 5. ya da 6. muhabbet kuşum ancak hiçbirinin aniden donuk kaldığını, patilerini ayırıp kafasını yaslayıp gözlerini kapadığını ve donuk kaldığını, gözlerinin grileştiğini, kalp atışının yavaşlayıp kuşun soğumaya başladığını görmemiştim.
kendini toparlayıp kafesine tırmanması mucize gibi geldi. hayvanın öleceğinden emindim çünkü. ayaklarını yere vurmaya başladı ve kendi kendini açtı bir şekilde.
sonra da diğer kuşla ötmeye başladılar:)
hayvana dokunuyorduk ancak bir hareket göstermiyordu, arada gözlerini açıp kapayınca hala yaşadığını anlıyorduk.
şok olayını atlattık.
hala ishalden ötürü halsiz ama.
Donup kalmadan önce normalmiş, sonra sanırım bir ses gelmiş dışardan, hayvan ürkmüş ve kendisini kafeste atmaya başlamış, sonra da donup kalmış.
Biliyorum ömürleri çok uzun olmuyor ve bu da 5.5 yaşında ama yine de çok üzülürüm bir şey olursa. İyileşmesi için ilgilenip duruyorum. Başka ne yapabilirim bilmiyorum.
Veterinerden geri getirip kafesine koymaya çalıştığımızda da kafesten çok ürktü. Neye korktuğunu da bir anlasam, anlayamıyorum ki, yine böyle bir şey olur diye korkuyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 10 ay sonra ...
kuşun kafesini insan bulunan yerde tutmaya çalış mesela mutfak, "ceyran" da da kalmasın acaip çarpar o kuş milletini, bide arada bir(2 hafta) ağzına çay kaşığıyla bal verin(fazla sert olmasın kuşu çarpabilir) acayip yararı olur kuşa.

şu korkma olayıda, kabus görmüş olabilir etrafında abuk sabuk şekilli oyuncaklar tutmayın.

[ Mesaj 20 February 2007, Tuesday - 20:58 tarihinde, Phyx tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...