Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CHP'den ''dini bayramda ikramiye verilsin'' önerisi

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

samimiyet herşeyden önce geliyor.

"kurban derilerinin devlet tekeliyle toplanması yanlış " denince yaygarayı koparanlar, "devlet, bayramda millete koltuk çıksın" dendiğinde bu kez"aaa olmaz laiklik yırtılır" gibi laflar edince komik duruma düşüyorlar. samimiyetsizliği aşikar birinin artık hiçbir lafının da değeri kalmıyor, isterse felsefik devrim yapsın. // böyle bir çelişkiden kendini kurtarmış herkesi dışarıda tutalım.

chp'nin önermiş olmasına gelince, ince taktik işidir, birisi biraz değinmiş yukarıda. benzer bir samimiyetsizliğin kokusu buram buram geliyor.

önerinin kendisine gelirsek de... halkın geleneğidir*, halk yüzlerce yıldır kendisi hazırlanmıştır kendi aktivitesine, bundan sonra da kendisi hazırlanmayı becerir. gereksiz bir uygulama olur.

*bayramda harcama yapmak dinin emri değildir, gelenektir. sözkonusu olan kurbansa, zaten "gücü yeten" diye bir koşula bağlanmıştır. yardım alıp kurban kesmek diye bir olay yok.
Sosyal ağlarda paylaş

sırf kayıtlara geçsin diye diyorum, benim kimsenin koyununun danasının derisiyle alakam yok.

yalnız yine samimiyete bağlı bi olay daha var ki, bu derilerin gidiş yerleri belli olması önemli sayılır. hizbullah'a hizbuttahrir e veya daha beteri pkk ya falan gitmesi gayet nahoş olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdışında çoğu internasyonel firma yılbaşından önce christmas a denk gelen günde ikramiye dağıtıyor. Türkiye'de de pek çok firma bunu ramazan veya kurban bayramında yapıyor.
[Konu dışı]İçinde din geçen her şeye laiklik silahıyla saldırmak saçma geliyor bana[Konu dışı]

Ama bu öneriyle birilerinin oy pazarlığı yapıp, prim toplamasına sonuna kadar karşıyım. Kim bu teklifi yürürlüğe koyarsa hem dini hemde ekonomik yönden bir taşla kuş katliamı yapıcak.

Dini yönü geçtim, şu anda ekonomik kaynak yetersizliği varken, 2 ay arayla bütün devlet birimlerinde çalışanlara ikramiye verilmesi bütçenin üzerinden silindir gibi geçer.
Ki olayda politik bir manevradır, chp nasılsa ekonomik yönden yapılamayacak bişiyi isteyerek akp nin tabanın sarsmaya tabandan kopmaları bir şekilde arttırmaya çalışıyor.

Yukardaki postlarla ilgili olarak kurban derilerini toplanmasının nasıl devlet kontrolünde olması gerekliyse, diyanet işleri varlığında gereklidir. Şu anki altyapı dinin toplumsal derneklerin elinde kalmaması gerektiğini gösteriyor. Kaldıralım diyanet işlerini, salalım herkesi etraf şeyh dolsun, herkes ümmet olsun, kimse devlet demesin ümmet desin.

Yalnız diyanet işlerinin varlığı bu kuruma servet harcanması ve bazı insanların kayırılması demekte değildir (gerçi bazı bakanlıklarında diyanetten bir farkı yok bu konuda).

Bakalım zaman neler gösterecek.

[ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 20:34 tarihinde, Gallant tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
[Konu dışı]İçinde din geçen her şeye laiklik silahıyla saldırmak saçma geliyor bana[Konu dışı]
laiklik bi silah değil bir ilke. buna uyan şeyler var uymayan şeyler var. ikramiye olarak verilebilecek para varsa bu para neden 12 ye bölünüp maaş olarak verilmiyor? veya neden illa ki dini bayramda veriliyor? neden özel olarak tek bir dinin bayramında? mesela herhangi herkesin kendi seçtiği bir ayda kullanıma açık olsun ki, isteyen kasım da isteyen ramazanda alsın. isteyen paskalyada alsın olmaz mı??
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...