MartinLGore Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır, çocuğuna bayramda pazardan gömlek alamaz hale gelen memura ve memur emeklisine, Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilmesi için yasa teklifi hazırlayarak Meclis Başkanlığı’na sundu. CHP Milletvekili Bayındır ve 10 CHP milletvekili, Devlet Memurları Yasası’nda tek maddelik yasa değişikliği için hazırladığı teklifte, memur ve emeklilerine Ramazan ve Kurban bayramlarında olmak üzere yılda iki kere birer maaş tutarında ikramiye verilmesini istedi. Ramazan ve Kurban bayramının halk için büyük önem taşıdığını belirten Bayındır, her iki bayramda devletin vatandaşa destek olmasının sosyal devlet ilkesine de uygun olacağını kaydetti. Bu dini bayramların halkın birlik ve beraberlik duyglarını güçlendirdiğini, ancak özellikle memur ve memur emeklilerinin maddi yetersizlik nedeniyle bayramın gereklerini tam olarak yerine getiremediğine işaret eden Bayındır, "Bu insanlar bu anlamlı günleri kutlamak bir yana dursun artık bayramları hüzünle karşılamaktadırlar" dedi. Verilecek olan ikramiyenin sadece memur ve emeklisinin değil, esnafın da bu kutsal günlerde yüzünün gülmesini sağlayacağını ifade eden Bayındır’ın, "bayramların hüzün içinde değil yeniden coşkuyla kutlanabilmesi" için hazırladığı teklifin gerekçesi şöyle: MİSAFİR AĞIRLAMA MASRAFI ÇIKIYOR "Bayramlarda ortaya bir masraf çıkmaktadır. Memurlar ve memur emeklileri bir yandan yıllardır sürgelen bayram kültürünü yaşamaya çalışırken; bir yandan da misafir ağırlama masrafları ile boğuşmaktadırlar. Bunların yanı sıra çocuklarının yüzünü güldürmeye çalışmaktadırlar. Ancak kurban kesmek, baklava, şeker almak şöyle dursun pazardan çocuğuna bir gömlek alamaz duruma düşmüş memurlarımız vardır." Süper bi öneri bence.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 laiklik ilkesine uygun olmaz bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 laiklikten çok, bir gelenek haline gelmiş olan birşeydir bayramda yeni elbiseler. öl öpünce harçlik vermeler.. Bence çalip çirpacaklarina memurlara versinler. Güzel öneri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Güzel olurdu ama vermezler bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Bence 29 Ekim ve 19 Mayıs'ta verilsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 zekat olarak kabul edilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Akp önerse hobaaa küfürleri seyret. bumu lan layiklik vs vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 çalıp çırpılanlar yeni hastaneye okula baraja, yola harcanır, hadi en kötü ihtimal bayramlarda verilecek yıllık para toplanır 12 ye bölünüp maaşa eklenir. ben laik devletim diyorsan hiç bir dini veya hiç bir dinin gelenekleri ayrı, üstün tu-ta-maz-sın. bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Rahan yazmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 eheh komiksiniz niye dini bayramları kutluyoruz o zman veya niye devlet sadece İslam dini için din görevlisi atıyor. sadece ve sadece İslam dinine özgü bu bayramlar, cami de ibadet, müslümanlar kayırılıyor mu yoksa ? laiksizlik mi sayıyosunuz bunu gençler? şöyle birşey var devlet aynı zamanda sosyal olmak zorunda yani toplumun büyük bir çoğunluğun ihtiyaçlarını gidermek zorunda buna din de girer, eğitim de, spor da, kültür de. eğer müslümanların sayısı bu kadar fazla olmasaydı yani tolere edileblecek seviye de olsaydı tam tersi olurdu. yani bunlara ihtiyaç olmazdı, tabi bu her dini geleneğe tatil-izin vermeyi veya devletin direk olarak desteklemesini de gerektirmez, dini unsurların toplum olarak iştirak bulduğu alanlar sınırlıdır, geriye kalan çoğu şey; kişinin kendi başına yaptığı ibadetlerdir. tabi bayramlar bir açıdan da kültür ve geleneklere de girer, bunun da etkisi yok değil. laikliğin amacı devletin dini kurallara göre yönetilmesini engellerken aynı zmanda da insanların dini yaşayışlarına engel olmamak şeklinde olmalı bence. istisnalar ve sorunlar her zaman olacaktır, mükemmel bir sistem kurmak hiç bir zaman mümkün değildir; insanlar fabrikadan çıkmış roborlar değildir, hepsinin farklı farklı zevkleri, yaşayışları vardır, ortak payda önemlidir. ---------------------------------------------------------------- ikramiye konusunda dünyanın en yüzeysel adamı düşüncelerinde bir yorumum olacak versinler milletin harcayacak parası olsun tabi bir maaş ikramiye hayvani bir ikramiye olur, daha makul seviyelerde olmalı, alım gücü düşük olan halka da valilikler tarafından yarım sunulması da güzel olur, öneriye ek olarak [ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 13:09 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 ben de yıl başı içki parası için ikramiye istiyorum. millet öle bira mira almıcak heralde. rom ve smirnoff apple twist isterim en azından. e bunlar kuru kuru gitmez. çerezi, cipsi pastası, böreği, çöreği. e şimdi bi de saat 12 de araba ile gezme faslı olabilir, kroluğumuz tutabilir. depoyu kim dolduracak. olmaz böle şey, ben de yılbaşı ikramiyesi isterim. [ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 13:12 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Ben cok severim bayramlari, gayet de geleneklere göre kutlariz ailecek. Ki yanlis oldugunu düsünüyorum bunlarin resmi bayram olmasinin, ama ona ragmen gelenek olarak görüp kutluyorum. Fakat, bu tür bir uygulama cok sacma. O zaman hristiyan paskalya icin ister, su bu icin ister, hatta ben giderim "benim dinim de bugün bayram, ikramiye verin" derim. Sacmalik yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 said: eheh komiksiniz niye dini bayramları kutluyoruz o zman veya niye devlet sadece İslam dini için din görevlisi atıyor. sadece ve sadece İslam dinine özgü bu bayramlar, cami de ibadet, müslümanlar kayırılıyor mu yoksa ? laiksizlik mi sayıyosunuz bunu gençler? sanmıyoruz, evet öyle. said: laikliğin amacı devletin dini kurallara göre yönetilmesini engellerken aynı zmanda da insanların dini yaşayışlarına engel olmamak şeklinde olmalı bence. istisnalar ve sorunlar her zaman olacaktır, mükemmel bir sistem kurmak hiç bir zaman mümkün değildir; insanlar fabrikadan çıkmış roborlar değildir, hepsinin farklı farklı zevkleri, yaşayışları vardır, ortak payda önemlidir. ya git entellik dantellik yapacam diye alakasız şeyler söyleme bana sınavım var zaten. bir dinin bayramında para dağıtmak, o dini kayırmaktır. o parayı vermemek de inancı engellemek falan değildir. müslümanların çok olması, devletin onlara destek çıkması gerektiği anlamına gelmez, din bir insan için yaşamsal bir gereksinim değildir. hele ki daha millet hastanede sürünüyorken, götünde donu yokken, hala terörle savaş devam ederken hiç hiç hiç değildir. diyanete 1~milyar$ gidiyo zaten daha ne istiyorsunuz? aç abicim laicite kavramını wikipediadan oku, anlayabilecek düzeyde zekisin. senin din adına yaptığın şeyleri devletin umursamaması gerekli. din diye bir kurumu kabul edemez laik devlet. siz kendiniz bir sivil toplum örgütü kurarsınz artık adı halifelik mi olur ne olur beni ırgalamaz ona verdiğiniz aylık primlerle size bayramda ikramiye verir. camilerin bakımını elektriğini suyunu halleder devleti karıştırmayın bu işe. "nötr durmak" kavramını çalışın biraz ya, devlet bahçede kedi köpek beslemeyi destekliyor mu? ek bi parayla falan? hayır. okulda kedi köpek bakım dersi var mı?hayır. peki buna engel oluyor mu? hayır. "naparsanız yapın beni ırgalamaz" diyor. bu kadar basit. aynı şey laik devletin dine bakışında da olmalı "nötr" "nötr". [ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 13:47 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 rahan söylenecekleri söylemiş zaten bi devletin din görevlisi ataması başlı başına saçma bişey. diyanetin devlet bünyesinde olması daha saçma birşey. o chpli bakanında aklından şüphe ediyorum şu an. nasıl bir mantıkla söylemiş bunu anlamak mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 bir devletin din görevlisi atayamıycagı gibi devletin dini yükümlülüklerini yerine getirmeye çalışan insanlara da karışması ayrıca yanlıştır. Örn:Başörtülüler. şimdi bana o konu ayrı falan filan diye uzun uzun cart curtlar yazmayın.bu böyledir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSouL Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 CHP'nin buradaki taktiğini farkedemeyen yoktur sanırım. Dini geleneklere bağlı geçinen hükümetin itibarını, teklif edilen bu ikramiyeleri veremeyeceklerini de bilerek halkın gözünde düşürmeye çalışıyorlar. CHP iktidarda olsa idi, tabiki böyle birşey şeye onay vermezdi. Bana kalırsa zekice bir taktik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 said: Soulcube demiş ki bir devletin din görevlisi atayamıycagı gibi devletin dini yükümlülüklerini yerine getirmeye çalışan insanlara da karışması ayrıca yanlıştır. Örn:Başörtülüler. şimdi bana o konu ayrı falan filan diye uzun uzun cart curtlar yazmayın.bu böyledir. bu böyle değildir. o yasağa ben de karışıyım ama anlatma diyosan da anlatmayalım nolecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 inanamıyorum paticikdekilerin bunu laiksizlik saymalarına.. memurlar emekliler şeker bayramlarında, kurban bayramlarında nasıl eziyetler çekiyorlar düşünsenize. baba bu bayram bana harçlık vermeyecekmisin diyen 6 yaşındaki kız çocuğuna bakan babanın hisleri gözümün önüne geliyor ve "bu laiklik değildir" diyen patilere nefret duyuyorum.. yazık yazık.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 aa "nefret" duyuyomuş ben de açıklama yapmaya kasıyom zalak gibi. nası istersen sayın çok duygusal melek insan. ver bütün ayrıcalıkları islam'a hepsini ver, devlet ramazanda minik sarışın mavi gözlü ayşeler için zekat fitre(hangisiyse işte) toplasın, kurbanda minik ela gözlü esmer ahmet için için kurban vergisi alsın, sonra bi bakmışın madem zorla zekat veriyorsunuz zorla oruç da tutarsınız diye ibadet de edersin. nasıl müthiş değil mi? [ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 14:39 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Laiklik yönünü hiç düşünmedim tamamen senede 2 kere ikram alacaklar ve bunun bayrama denk geleceğini düşündüm. Öyle yorumladım.. Diğer türlü bişi diyemem. Ayrıca bunu akp yapsa hede hödö dersiniz diyen arkadaşa şunu söyliyim. CHP ile AKP gözümde aynı hatta chp daha kötü diyebilirim. AKP en azından laik sistemi bozucam diyo, başa geçince yalan sölicem falan diyo en azından, kısca şahsi fikrim, şeriatı getiricem diyo adım adım ilerliyor ve öyle yapıo. Dürüst en azından adamlar.. CHP sol gösterip sağ vuruyor. Sol parti dicek elimde hiç bi veri kalmadı. Boş konuşanlar partisi. Gözümde sıfır değeri o partinin başında Deniz Baykal gibi bi adam olduğu sürece.. Ama amntıklı geldi yazdım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Ciddiye alinacak tek öneri Pirvan'inkidir bence de, 29 Ekim ve 19 Mayis'ta verilmeli eger verilecekse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 said: ya git entellik dantellik yapacam diye alakasız şeyler söyleme bana sınavım var zaten. bir dinin bayramında para dağıtmak, o dini kayırmaktır. o parayı vermemek de inancı engellemek falan değildir. bir kere para dağıtmanın amacı yardımdır, bayram olduğu içindir, bunun amacı müslümanlara para vermek değil, devlet çalışanlarına para vermektir, dinine göre verilmiyor para. bütün ülke o bayramı kutladığı için veriliyor. memur maaşı noel zamanına denk geldi diye devlet kayrırmış mı olacak. parayı versinde nasıl verirse versin, bu arada ben 1 ikramiye gibi hayvani bir para verilmesine karşıyım. said: müslümanların çok olması, devletin onlara destek çıkması gerektiği anlamına gelmez, din bir insan için yaşamsal bir gereksinim değildir. hele ki daha millet hastanede sürünüyorken, götünde donu yokken, hala terörle savaş devam ederken hiç hiç hiç değildir. diyanete 1~milyar$ gidiyo zaten daha ne istiyorsunuz? din bir insan için gereklidir. devletin bunu insanlara sağlaması lazım. daha sonra bu tamamen çoğunluk ile alakalı bir durum, nüfusün çoğunluğu müslüman olmasaydı devletin kale alma gibi bir durumuda olmazdı, diğer dinlerin türkiye deki konumlarına bak, çoğunluk önemli mi dğeil mi anlarsın. said: aç abicim laicite kavramını wikipediadan oku, anlayabilecek düzeyde zekisin. senin din adına yaptığın şeyleri devletin umursamaması gerekli. din diye bir kurumu kabul edemez laik devlet. siz kendiniz bir sivil toplum örgütü kurarsınz artık adı halifelik mi olur ne olur beni ırgalamaz ona verdiğiniz aylık primlerle size bayramda ikramiye verir. camilerin bakımını elektriğini suyunu halleder devleti karıştırmayın bu işe. "nötr durmak" kavramını çalışın biraz ya, devlet bahçede kedi köpek beslemeyi destekliyor mu? ek bi parayla falan? hayır. okulda kedi köpek bakım dersi var mı?hayır. peki buna engel oluyor mu? hayır. "naparsanız yapın beni ırgalamaz" diyor. bu kadar basit. aynı şey laik devletin dine bakışında da olmalı "nötr" "nötr". laikliğin tanımının önemi yok istediğin gibi kullanabiliyorsun bu ülkede, ben nasıl olması gerektiğini yazdım. devlet dini umursamak zorunda, çünkü insanlar dini hayatlarında da yaşıyor sadece manevi değil maddi açıdan da. dediğim gibi bu sadece çoğunlukla alakalı bişey. eğer müslümanlık azınlık olsaydı zerre umrunda olmazdı devletin. şunu da söyleyeyim çoğunluğu bu kadar önemli yapan şey demokrasi. laiklikte kaldırabilir, devletin dine olan ilgisi de bu tamamen halkın yaşayışıyla alakalı. bambaşka bir örnek istersen kürtlerin(türkiye sınırları içinde kürdistan isteyen) nüfüs patlaması yöntemiyle ülkede çoğunluğu oluşturmak istemeleri. sonrasında ne olur bilmiyorum. laik depresif modla belirlenmiyor, devletin insanlara olan bakışı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 forgiver: din bir insan için gereklidir. devletin bunu insanlara sağlaması lazım devlet için dinin insan için gerekliliği yok. yani devlet adamın dini varmış yokmuş onu ilgilendirmez. (olayın psikolojik veya felsefi yönü ayrı) ama devlet ne yapmak zorunda, herkese dinini yaşayabilmesi için uygun ortam hazırlamak zorunda. uygun ortam derken devletin cami yaptırmasını kastedmiyorum. [ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 16:09 tarihinde, senko tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Hıristiyan ve Yahudi memurlara da kendi bayramlarında, ki onlarda daha fazladır, ikramiye versinler tamam. Ama bunu yapacak bir laik anlayış yok bu ülkede... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 said: din bir insan için gereklidir. devletin bunu insanlara sağlaması lazım. daha sonra bu tamamen çoğunluk ile alakalı bir durum, nüfusün çoğunluğu müslüman olmasaydı devletin kale alma gibi bir durumuda olmazdı, diğer dinlerin türkiye deki konumlarına bak, çoğunluk önemli mi dğeil mi anlarsın. din'e senin bakışın değil, laik devlet tanımının bakışı önemli türkiye de. misal isviçreye git, orda anlat derdini insanları inandır herkese dini araç gereç sağlasın devlet. ama türkiye de laiklik anayasada yazılı. devletin dine olması gereken bakışı sabit yani "yok". laiklik, demokratiklik yani çoğunluğun isteği kadar önemli olduğu için laik demokratik hukuk devleti deniyor. said: bir kere para dağıtmanın amacı yardımdır, bayram olduğu içindir, bunun amacı müslümanlara para vermek değil, devlet çalışanlarına para vermektir, dinine göre verilmiyor para. bütün ülke o bayramı kutladığı için veriliyor. memur maaşı noel zamanına denk geldi diye devlet kayrırmış mı olacak. parayı versinde nasıl verirse versin, bu arada ben 1 ikramiye gibi hayvani bir para verilmesine karşıyım. 1- ikramiye verecek para varsa, neden maaşa eklenmiyor? 2- illa ki sevimlilik yapılıp ikramiye verilecekse neden günleri islam'ın bayramları seçiliyor? derdim o paranın pazarlanmasıyla ilgili. said: dediğim gibi bu sadece çoğunlukla alakalı bişey. eğer müslümanlık azınlık olsaydı zerre umrunda olmazdı devletin. ha şöyle "ben güçlüyüm ondan benim dediğim olacak" lafına gel sen açık açık kaç aydır süründürüyosun bizi tartışmalarla.. laik depresif mode ne ya ehehe? laiklik benim düşüncemle seninkinin orta yolu paşa. ondan inat ediyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar