Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vikipediada Kürdistan haritası

fede

Öne çıkan mesajlar

yahu kardeşim duymadın mı hiç atatürk'ün böyle konuştuğunu?1071 'den önce de buradaydık diye birşey söylediğini duymadın mı?türk milleti bu topraklarda binlerce yıldır var diye birşey söylemişti.size yemin ederim ki bir sitede görmüştüm adam kendi ağzından söylemişti birisine ''behey gafil!biz anadoluya 1071'de değil,ondan çok önce geldik.''gibi birşey demişti.yalancı değilim,gözüm çekik de değil.ama böyle söylediğini hatırlıyorum.sitenin birinde vardı bu.bunların hepsi yalansa da atatürkün biz 1071den önce de buradaydık sözü yalan değil.türk tarih kurumuna bile gidebilirsiniz.deminden beri onu araştırıyorum gugıldan birşey çıkmıyor kafayı yiyecem zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

bu kadar iki yüzlü bir durum olamaz. yeri gelince "biz hede hödö zamandır burdayız" demesini biliyolar, cevap verince ayrımcılık vesaire. ben bir türk vatandaşı olarak buraya yazıyorum. kürtlerden en ufak bir faul hareket olursa bu vatana karşı, kendimi herşekilde karşılarına bırakırım. kimse bu olayın farkında değil. iran vs neye şarkı çıkacak allah aşkına. ABD o yörenin alayına sırayla savaş açıyor işte. kürtlerin koşulluları iyileştiriliyor. elinizde türk bayrağıyla doğuda gezin bakalım olabilecek mi. en büyük düşman içerdekidir, bize bi zarar gelecekse bu adamlardan gelecek. hiç ayrım yapıyor demeyin, tanıdığım bir tane iyi kalpli kürt yok türklere karşı. ki bireyselden farklı olarak onların topluluk olarak ideolojilerini biliyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

bi açıklama yazmadığımda böyle acaib yorumlar olmuş sanki vikipediayı suçluyomuşum gibi bi durum çıkmış ortaya. sadece son günlerdeki olaylardan sonra kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgeleri ( ki vatan denir genellikle ) görelim diye gösterdim o kadar. salak gerizekalı, ingilizce bilmeyen, cahil cüheyla, ırkçı, faşist vs tepkilerin hiçbirini üstüme almıyorum o yüzden
Sosyal ağlarda paylaş

messor ben ikiyüzlümüyüm?ben nerede ayrımcılık yaptım?ha üstüne alınma deme çünkü bu topikte atatürkün türk milleti malazgirtten önce de burdaydı lafını kürtler binlerce yıl önce burdaydı yazılarına karşı yazan tek kişi benim.bence kürt sorunu yok valla.ayrımcılık var ve bölücülük,provokasyonluk sorunu var.bayrağımızı mersinin göbeğinde yakanların sorunu var.

iyi akşamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

kürt olsun amerikan olsun ermeni olsun rum olsun
toplumda medeni bir biçimde yaşamayı bilsin beraberce yaiayalım ...

bu ülkede çerkez abaza arnavut slav her renkten insan var ama

ekmeğini yediği ülkenin bayrağını yakan kim olursa soysuzdur

(3-5 kıçıkırık için kimse tümüyle bir topluluğu suçlayamamalı)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dufrasne demiş ki
Türk vatandaşı diye bir tanım olmaz. Türkiye vatandaşı veya Türk vatandaş olur. Cümlelerinize bile yansıyor ayrımcılık:) Türkiye Türklerden ibaret zaten değil mi paşam?

Türkiye Cumhuriyet Anayasası

I. Türk vatandaşlığı

MADDE 66. ; Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.

http://www.tbmm.gov.tr/Anayasa.htm

bu "dünya türk olsun" demek değil, "biz türk ırkıyız" demek de değil bu vatandaşlara türk ismini vermek demek. çok istiyorsanız şöyle bi toptan genetik testten geçelim, merak ediyorum ne çıkacak. hunlara mı yakın çıkacaz rumlara mı?

ha ama bak peki neden okulda sadece hunları göktürkleri öğretiyorlar dersen ona ben de çok bi yorum yapamayacam. (öeh be 150 defa editledim)

[ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 23:51 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@Rahan ; Kavram kargaşası... Anayasada belirtilen Türklükle, burdaki birkaç densizin Türklük anlayışı farklı. Madde 66'yı herkes şöyle bir okusa, algılasa bu konu açılıp Kürtler böyle, şöyle denmezdi zaten...

Alakalı bir madde de ben yazayım ;

tck madde 216

"halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, dil, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılıklarına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

bu suçun basın ve yayın yolu ile işlenmesi halinde suç yarı oranında arttırılır."

[ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 23:52 tarihinde, dufrasne tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman ona laf ediver bi zahmet, türk vatandaş-türk olmayan vatandaş ıı daha çok ırkçıların işine yarar o kavramlar.

offf biri şu kavramların belini doğrultsa çok iyi olacak. anladığım kadarıyla kürtler de türk olmamaya takmış durumda hadi hayırlısı..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
yuh, rezillik. wikipedia'da sapıtmış.

doğru tabii.. wikipedia da sapıtmış...

ne güzel, pkk kürt düşmanlığını çok güzel sokmuş zihinlerinize.

"kurdish inhabited region" yazan haritayı bile paranoya haline getiriyorsunuz...

[ Mesaj 05 Nisan 2006, Çarşamba - 01:50 tarihinde, Warhero tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Krusty
pati § 05 Nisan 2006, Çarşamba - 02:05 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

şu forumda en sinir olduğum olay konu içeriğini okumadan, sadece konu başlığı ve ilk mesaj hakkında yorum yapılması.

nedir bu üşengeçlik anlamıyorumki.

---------------------------------------------------------------------------------
arkadaşım herkez dolu bu konu da ülkede olan olayları ya sen görmüyorsun yada görmezlikten gliyorsun ... daha bugün ist belediye otobüsünü yakıyorlar o otobüs benim annemin ve babanım sizlerin ödedigi vergilerle alınıyor ve biri benim bizim malımıza zarar veriyor ....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...