Luriel Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Sen kürtlerin hepsinin aynı düşüncede oldugunu düşünecek kdr sığ düşünceli bir insansın kaç kürt tanıyosun ki..? kürtlerin yarısı Türkiye deki Kürt-Türk sorunudnan rahatsızlar ztn çünkü Pkk felan gibi örgütler yüzünden kurunun yanıdna yaşta yanıo oralara yatırım olmuyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 dufrasne pardon da, anadoluda insanlar açlar demişsin, anadoluda türkler de aç diil mi, emekçi diil mi?! ayrım yapıolar mı orda? orda kürt de aç türk de. ama gel gör ki kürtler "bi ayrıyız!" dediler bi kere. nereye gidiolarsa gitsinler..aman uzak olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Tamam Kürtler ölmeli hepsinin sorunu kırmalıyız sen haklısın dahda fazla cvp yazmıcam ne anlatmaya calısıosam.. ve bu düşüncelerle amerikadaki ırkçı igrenç insanlardan bi farkında yok böyle devam et. [ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 21:12 tarihinde, Luriel tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FIRAT Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 afedersiniz belki sadistlik gibi olacak öyle algılamayın kesinlikle ama bu bölücüleri biz yakalıyoruz,hapse atıyoruz,3 ay geçmeden salıyorlar.ve bu itler de aynısını yapıyor yine çıkınca.yargı sistemini değiştirip adaleti mi düzeltelim yoksa bu irticaleri kurşuna mı dizelim teker teker?çünkü bunlar uslanacak gibi değil(sadist değilim öyle algılamayın kesinlikle ama başka çare yok gibi)sürgüne mi göndersek yoksa sınırdışı etmek falan?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Luriel arkadaşım. kürt olduğunu düşünüorm. büyük ihtimalle öylesin. ben kafası bi insan diilim. kürt de tanıyorum. hatta ilk okulda arkadşım bile vardı. hiç bi ayrım da yoktu! ben önyargılı diilim. o ayrımcı kürtleri de gördüm ve gerçekten ayrımcı olanları çok! ...ama ben hepsi falan demedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Kürt degilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 önyargılı olan hatta sığ olan sensin. şimdi okuyunca yeni attığın mesajı, emin oldum. sen böyle devam etme, ne dendiğini anla. saldırgan olmakla bi şeyi gösteremezsin, sadece "ezik" lafını hiç sevmem ama kullanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 bravo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 ayrıca ne istedigini anlamadım mauww ansiklopedide Kürtlerin yaşadıkları yerileri göstermemelerini mi istisun.. Onun bi ansiklopedi haritanında kürtlerin yaşadıgı yer oldugunu algılayamıosun (algılamaktan kestettigim oydu).. Kürtler ztn bi şekilde devlet kurcaksa kesin planlarını wikipedia haritasına göre yapıolardır eminim madem biz buralarda yaşıyoruz buralar bizim olmalı diolardır... [ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 21:22 tarihinde, Luriel tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 said: Oldu. said: hakkaten "oldu!" said: bu haritaya "evet evet" diyip geçmek lazım "hödölöööö! asla alamazlar! o topraklar bizim! ne hakla kürdistan haritası koyarlar, gidelim taşlayalım arkadaşlar!" arkadaşlar bir sakin be. adamlar direk "burası kürdistandır, ayrı bir ülkedir" dememiş ki. sadece "kürtlerin mevcut olduğu bölgeler" demiş. bakın ne yazıyor, okuyalım hep beraber, hadi: "kurdish-inhabited area". vay be. sanki hakikaten kurdistan kurulmuş da biz de bunu engellemeye çalışıyoruz. almanya haritasında "türk göçmenlerinin yaşadığı şehirler" diye gösterseler, "obaa almanya'da türkistan kurulmuş" mu diycek insanlar? said: bu harita ciddiye alınmalı bence. sonuçta bu herifler yarın öbür gün kendi devletlerini kurmaya kalkışcaklar. ve o zaman devlet sınırlarının içine türkiyenin yarısını almak isteyeckler... ve sen de buna inandın, öyle mi? kürtlerin yaşadığı bölgeyi göstermenin neresi suç hey allaam.. karadeniz bölgesini gösterip "lazlar burda yaşar" deseler, "aman allahım, koşun koşun lazistan kuruldu" diye gaza mı gelecekssiniz? bırak türkiye'yi, suriye, iran ve ırak buna izin vericek ve kürdistan kurulcak, öyle mi? yok yea, masal dünyasında mı yaşıyorsunuz siz? kürdistan demek, tüm ortadoğu haritasının ve dengelerinin baştan kurulması demek. sence suriye, iran ve ırak gerçekten buna izin verir mi? onu bırak, türkler izin verir mi? hadi onu da geç, "kürtlerin yaşadığı bölgeler" adı altında gösterilen harita, hep petrol bölgeleri. tüm petrolü kürtler mi kontrolü altına alacak? bu duruma amerika da karışır. amerika-türkiye-suriye-ırak-iran'a karşı, kürtler yeni bir devlet kuracak. oldu. peki ne yüzünden? bir harita yüzünden. o harita ki "kürdistan" bile yazmıyan, sadece "kürtlerin bulunduğu bölgeler" yazan bir harita. sizce kürtlerin yaşaması, aynı bölgede türklerin de yaşamasını engeller mi? bunu bir düşünün öyle gelin. said: Türkiye'nin tek bir santimini de vermez bu millet. tabi savaşacak olan yine biz olmayız, büyük ihtimalle, anadolunun emekçi kadınları, cahil dediğimiz dedeleri gider! biz olmayız ne demek be? yuh. biz türküz. türk'ü bile mi ayırmaya başladınız? yazıklar olsun. bir savaş çıkarsa çekinmeden gideceğimi belirtmek istiyorum. ayrıca şunu unutma, cehalet ile cesaret birbiriyle bağdaştırılmamalı. bir insan cahil de olsa vatanı için canını verebilir. yani, vatanını sevmek cahil olduğun gerçeğini değiştirmez. "cahil dediğimiz" kısmını çok gereksiz buluyorum. istedikleri kadar savaşa gitsinler, belirli bir kesmin cahil olduğu gerçeğini değiştirmez. okuma yazma bilmeyen, genel kültür bilgilerinden yoksun, cinciye üfürükçüden medat uman insana "cahil" değil de başka birşey mi diyecez acaba? ayrıca şunu da eklemek istiyorum. cahil insanları bilgilendirecek, okuma yazma öğretecek olan da "aydın" olarak tanımlanan kesimdir. bu yüzden cehaletten utanmak yerine, cahil insanlara nasıl faydamız dokunabilir, bunu düşünmemiz gereklidir. okuma yazma bilmeyen bir kişiye bile okuma yazma öğretirseniz, büyük bir görev yapmış olursunuz, bunu da belirteyim :) son olarak şunu da vurgulamak istiyorum. zamanında çok uğraş verdik "türk-kürt kardeştir, bunları ayıran kalleştir" diyerek. iki milletin tek bir bütün olduğunu vurgulamaya çalıştık. ama pkk "gerçek" görevini başarıyla yapmış ki türk olduğunuzu söyleyen sizler, kürtleri pkk terröristleriyle eş tutmaya başlamışsınız. bilmiyorum kürt olduğunu söyleyen kişiler türklere karşı da bu kadar kin duyuyor mu? ama türk-kürt ayrımını alevlendirmeye çalışmak, pkk'nın eline maşa olmaktır, bunu da ifade etmek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 said: luriel: bazıları inatla algılamıyo kürdistan felan degil o kürtlerin yaşadıgı yerler yaşamasın mı adamlar? said: mauww: inatla anlamayan sesin. kürtlerin yaşadığı yerler peki. yarın devlet kurucaklar. bu gün yaşadıkları yerlerden, başka bir yere mi göç edicekler. siir'i kürdistana istemeyckler mi??? said: luriel: Sen kürtlerin hepsinin aynı düşüncede oldugunu düşünecek kdr sığ düşünceli bir insansın kaç kürt tanıyosun ki..? said: mauww: ama gel gör ki kürtler "bi ayrıyız!" dediler bi kere. nereye gidiolarsa gitsinler..aman uzak olsun said: luriel: bu düşüncelerle amerikadaki ırkçı igrenç insanlardan bi farkında yok böyle devam et. said: mauww: Luriel arkadaşım. kürt olduğunu düşünüorm. büyük ihtimalle öylesin. adam doğru söylemiş, ama hemen kürt damgası yediirilmiş. ha ha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 daha ne kadar sabırlı davrancaz ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Zaten yaratılan tablo çok açık. Darbelerle, krizlerle önce bu ülkedeki demokrat aydın insanları ortadan kaldırdı ABD. Şeriatçı,ırkçı ya da bölücü örgütleri besleyip hoşgörülü insanları ve onları takip edenleri öldürttüler. Meydan kitlesel faşizme bıraktırıldı. Sanki öyle bir şey ki, Türkiyede bir Türk milliyetçileri var, bir de Kürt milliyetçileri var. Bunlardan birine üye olup sahaya inmen gerekiyormuş gibi bir manzara önümüzde. Barışçı, ilerici, demokrat kesim kendi kendine konuşuyor. İkiside güdümlü olan bu milliyetçi kesimler, karşılıklı provokasyonlarla insanları tahrik ediyor. Önlerine gelen her şeyi aha savaş çıkıyor şeklinde çığırtkanlık yaparak değerlendirip, gerçek iç savaşa ortam hazırlamaya çalışıyor. Şüphesiz ki bu kesimler karnını dış destekli servislerden doyuruyor. Silahlarını da, molotof kokteyllerini de kendilerini sattıkları AB ve ABD veriyor. Medyatik olarak duyarsız, sürü halinde yaşayıp düşünen boş bir millet haline senelerce uğraşarak anca getirdiler bizi. Artık popülizmden başka hiçbirşeyden haberi olmayan bir toplum ve ayakta uyuyan, tek meşguliyeti linç hareketleri olan, meziyetsiz, bilgisiz bir gençlik mevcut. Tırtlar Vadisi, Deliyürek vb. dizilerle sürünün bir kısmı istenilen şiddet ortamına çekildi. Diğer taraf zaten zor durumda onları kandırmak da kolay oldu. Evet futboldan başka birşey anlamayan toplum şunu anlayacaktır sanırım: Maç başlamak üzere. İki takım ve tribünler de maça hazır. Peki barış sevdalısı insanlar ne olacak? Söyleyeyim: İşkence görecekler. Dayak yiyecekler. İş verilmeyecek. Kadrolaşma gibi mevzularla sürülecekler. Zaten ne gerek var onlara di mi canım... Sam amcanız sizin arkanızda zaten. Ben her iki kesimi de ekmek yedikleri yere havale ediyor ve bunlara Amerikan milliyetçileri diyorum. İşbirlikçiler aktör,gerisi figüran yani.. Haritayla ilgili olarak ise: Bu tip demografik haritalar her ansiklopedide yer alabilir. Anlamadan dinlemeden gaza gelmeye devam edin. Yazmaktan parmak kalmadı artık. Adım adım gidin bölücülüğe doğru. Koşun hatta nasıl olsa tuzunuz kuru. Ölen Türk Kürt Abaza Çerkez Laz Boşnak vs. onca insan masumca öldüler hiç uğruna siz gaza gelmeye devam edin... Konu son derece kokuşmuştur. Biz bunları yemeyecek kadar uyanığız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 kürtler binlerce yıldır o topraklardamı? oha be abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 pardon nesine oha? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Türkler binlerce yıldır bu topraklarda mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 okuduğunu anlamayan, kötü magazinci pozisyonunda lafımı kesip almış- güya bi şey söylemiş olan, kendini akıllı, popüler kültürden uzak, devrimci gören- göstermek isteyen ve bir nevi içini rahatlatan, ezbercilere ve tekrar başa döniyim, ortak özelliği; okuduğunu anlamamak, söylediğini bilmemek olan, muhalefet olmak oLaN insanlara hayat yolunda mutluluklar diliyorum. neşeyle kalın. sakın depresyona girmeyin..güzel kafalar sizi __"biz de aptalık" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rebelution Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Evet binlerce yıldan beri o topraklardalar.. Nesi oha.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Neyin tartışmasını yapıyorsunuz? Kürtler o bölgede yaşamıyormu yalanmı ? =/ Dişi arkadaşlar özel günlerinde girmesinler şu foruma çok rica ediyorum. [ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 22:35 tarihinde, Chasten tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FIRAT Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 alın işte bu da kürtler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 said: okuduğunu anlamayan, kötü magazinci pozisyonunda lafımı kesip almış- güya bi şey söylemiş olan, kendini akıllı, popüler kültürden uzak, devrimci gören- göstermek isteyen ve bir nevi içini rahatlatan, ezbercilere ve tekrar başa döniyim, ortak özelliği; okuduğunu anlamamak, söylediğini bilmemek olan, muhalefet olmak oLaN insanlara hayat yolunda mutluluklar diliyorum. neşeyle kalın. sakın depresyona girmeyin..güzel kafalar sizi __"biz de aptalık" Niye zoruna mı gitti? Herkes senin gibi koyun olmak zorunda mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FIRAT Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Atatürk biz binlerce yıldır bu topraklardaydık demekle 1071den öncekileri kastediyordu.Demekki biz kürtler ortaya çıkmadan önce de anadoludaydık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Senin gözlerin çekik mi FIRAT? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Yahu gidin başka yerde yapın ırkçılığı, ayrımcılığı. Başka yerde kusun komplekslerinizi. www.nihalatsız.com uygundur. Hadi naş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 hayır açıklayanlar olmuş kürtlerin yaşadığı yerler diye. abuk sabuk yorumlar gelmiş gene de. kürtler de insan ve yüzlerce yıldır kardeş ve türklere en yakın ırktır ve dostlarımızdır. aralarında tabi ki yanlış yola sapmış saptırılmışlar var, özellikle de amerika bu konu ile özel olarak ilgileniyorken. ama gel gör ki türklerin yaşadığı yerler diye almanya da gösterilebilir, almanlar da türklere böyle yorumlar yapmalı o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar