Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pena kullanmanın taktıklerı varmıdır?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ben yaklasık bı 15 20 gundur penayla calmaya calısıorum fakat bır turlu cok rahat ettıgım sekılde calamıorum yanı gıtarı calıorum ama penayı kullanmayı bılmedıgımden olsa gerek tam olarak uyum saglayamadım..SOrmak ıstedıgım sey ıse sızler penayı nasıl tutuyorsunuz daha rahat calabılmek ıcın tutma taktıklerınız varmıdır? :)
Mesaj tarihi:
bismillah pena tutmayı öğrenen adama sweep picking mi yaptırcaksın

[ Mesaj 03 Nisan 2006, Pazartesi - 19:34 tarihinde, elvyn tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
en temelinden başlamak istiyorsan önce alternate pickingi yavaştan öğrenmelisin. Alternate aşağı-yukarı penalamadır. Bi de sen sen ol penanın yuvarlak tarafını kullanma..

Bu arada küçük bi not. İki tel arasında çalıyosan sakın tellerin arasından penalama. Dışından penalamaya çalış..
Mesaj tarihi:
Bu arada küçük bi not. İki tel arasında çalıyosan sakın tellerin arasından penalama. Dışından penalamaya çalış..

aslında bu yanlış. eğer elini iki tel arası penalamaya alıştırırsan ilerde daha hızlı çalman , daha hızlı geçişler yapman mümkün.

penalama olayına gelincede aslında belirlenen tam bir tutuş yok kişiden kişiye göre değişiyor, çok da ters tutmadıkdan sonra(penalamayı yaparken tellere düz şekilde vurup net ses aldıktan sonra) pek de önemi yok.
marty friedman bunun en iyi örneği sanırım.(her ne kadar kendisi çok ters tutsada hehe)
herneyse sana john petrucci'nin eğitim cd'sini öneririm, orda detaylı şekilde picking tekniklerini gösteriyor. en düzgün/sağlam ordan öğrenirsin kanımca..
Mesaj tarihi:
O küçük not zaten John petrucci derslerindendi. Kendisi öneriyodu dışardan çalmayı. Mesela üstteki tele yukarı doğru vurursan pena iki telinde üstünde kalır ve alttaki tele vurmak zor olur. Dışardan penalamak daha doğru. Yani üstteki tele aşağı, alttakine üste doğru vurmak..
Mesaj tarihi:
mümkün olduğu kadar verimli kullanman lazım enerjiyi, elin ve pena çok uzaklaşmayacak tellerden, aşağı-yukarı hareketini zaten anlatmış arkadaşlar. metronomla çalışmanı öneririm, önce tek tel üzerinde alıştırma yap, aşağı yukarı aşağı yukarı. yavaş bi tempoda başla. rahat çalmaya başlayınca tempoyu arttır.

daha sonra iki tel arasında, üç tel arasında, dört, beş, altı şeklinde telleri arttır. en üst tel ile en alt tel arasında gidip gel alternate ederek. yine metronomla çalış tabi.

sweep daha sonra, ve penayı iyice kavra, parmağın ucuna yakınca olsun, yuvarlak tarafını kullanmanı da pek önermem.
Mesaj tarihi:
unutmuşum birde penalama yaparken dikkat edilicek en büyük hususlardan biride penalamayı bileğinle yapman. kolunla değil. bu gerçekten önemli bana kalırsa.
Mesaj tarihi:
peki en üstteki tele hızlı vurmak için ne yapmak lazım?
kimi diyor bilekten değil direk dirsekten hareket ettirecen kimi diyor sadece bilek ne yapcağımı şaşırdım valla.
Mesaj tarihi:
yuksek hizlara cakma metalci metoduyla soyle cikarsin. penayi tele yaklastir, kolunu oyle bi kas ki oskilasyondan sanki bilincli yapiyormuscasina tele vur.
Mesaj tarihi:
Hafif eğik açıyla başparmağınla bastırıcak şekilde işaret parmağınla baş parmağın arasına al penayı. Zaten zamanla çala çala oturcak.

Artificial harmonik için özel bi pena tutuşu gerekmez ayrıca , ordaki olay baş parmağın etli kısmını hafifçe tele değdirmekten geçiyor , zamanla olcak bişey yine ama erken tabi bunlar.
Mesaj tarihi:
o gencten bir rockstar yarattik vay anasini :D

yanniz artificial harmonics olayini cok fazla yapmayin, millet beni yanlis caliyo otturuyo zannediyomus. cahil cuheyla takimi anlamaz boyle cayir cayir calanlari. =(

ha bi de her gitarda yakin da olsa manyetiklere gore farkli yerlerde yakalanir, o yuzden biraz deneyle bulunur o noktalar.
  • Yeni Oluştur...