Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4.7 gigabyte büyüklüğünde bir filmi 6 dakikada indirmek

Tcpip

Öne çıkan mesajlar

Güney Kore ve Japonya'da geliştirilen "optik geniş bant" internet erişimiyle 4.7 gigabyte büyüklüğünde bir filmi 6 dakikada indirmek mümkün olacak.

İnternetteki veri çokluğuna karşın bağlantı hızların düşüklüğü, özellikle Türkiye gibi internet erişiminin alınan hizmete oranla çok yüksek olduğu ülkelerde büyük bir sorun iken Japonya ve Güney Kore bağlantı hızı konusunda devrim yapmaya hazırlanıyor.

Mevcut klasik geniş bant internet bağlantılarında büyük fotoğraf, müzik ya da film indirmek oldukça uzun zaman alırken, yeni geliştirilen "optik geniş bant" internet dünyasında yeni bir çığır açacak.

SÜPER HIZLI İNTERNET
Newsweek dergisinin "Süper hızlı internet" olarak nitelendirdiği bu yöntemin fiber kablolarla evlere internet hizmeti olduğu kaydediliyor. Söz konusu iki ülkede çok sayıda insan tarafından kullanılmaya başlanan bu bağlantının saniyede 100 megabitlik bir hız sunduğu kaydediliyor. Bu bağlantı, varolan erişim hızının 20 katından daha yüksek bir erişim hızı vaad ediyor.

Optik geniş bant sistemi ile 2 saat süren 4.7 gigabyte boyutundaki bir filmin bilgisayara indirilmesi sadece 6 dakika sürüyor.

HOLLYWOOD KAYGILI
Ancak pek çok internet kullanıcısı için rüya gibi gelen bu bağlantı hızından rahatsızlık duyan kesimler de bulunuyor. Asya’da bulunan DVD oynatıcı üreticileri, bir filmi 6 dakikada indirebilen hiç kimsenin bir DVD oynatıcıya ihtiyacı olmayacağına inanıyor.

Bu bağlantıya sahip kişilerin yasadışı yollardan film indirebileceği inancı, Hollywood tarafında ise fikri haklar açısından kaygı yaratıyor.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknonet/4180266.asp?gid=58

Dip Not : Bizim ülkemizde görmeyiz ama osun tahrik ediyor beni bu bağlantı

[ Mesaj 02 Nisan 2006, Pazar - 17:13 tarihinde, Tcpip tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Silphatos
lebron

olmaz oyle sey, turkiyenin insanı kaldıramaz onu
kendimden biliyorum, hersaniye download ederim, istemesem bile indiririm, hersey hersey benim olsun isterim

[ Mesaj 02 Nisan 2006, Pazar - 22:43 tarihinde, dory tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
:/ türkiyeye gelmez bence. tt anında çoker...

14.4 bbs döneminden günümüze gelene dek hız artış ivmesine bakılırsa 5 yılı kesinlikle bulmaz diyorum ben. Her atılımda ikiye katlıyor hız.

14.4 BBS çağı
56 dial up modem
64 - 128 ilk nesil kablo
256 - 512 günümüz adsl ve kablo
sırada evlerde T1 var bir-iki yılı bulmaz

Beş yıldan kısa bir sürede de 6 dk/film çok mümkün.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...