sinek Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Varmı bu konuda bilgisi olan? Hep merak etmişimdir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Hangi dilin klavyesiyse, o harflerin o dildeki kullanim sikligina göre. Türkce'nin en hizli yazildigi klavye F klavye mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Pent doğru diyor. F klavye en iyisi ama. Gelmiş bir Q klavye alışkanlığıdır gidiyor. Geçiş yapmakta zor değil en fazla bir hafta zorlanırsın gerisi ışık hızıyla türkçe =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 euhae sallamayınız. anlatiyim evlatlarım... lüzumsuz bilgiler ansiklopedisimi öle bişide okumuştum. bilgisayarların metin editörü olarak kullanılmaya başlandığı zamanlarda daktilocular lann bunnar bizim yerimizi alcak die elektronik sektörü için Q klavye denen şeyi piyasaya sürmüşler, yavaş yazalım diye. bu klavyede en çok kullanılan harfler, dikkat ederseniz, sol elinizin altında. gıcıklık yapmışlar binevi. o gün bu gündür en yaygın olarak bü tür klavyeyi kullanıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 dediğin doğru mu cağlar? ilginç geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 solağım ben ohh mis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Caglar o bilgi baya lüzumsuzmus Dünyada bi tek Q klavye yok ayrica, genel olarak bu mantikla yapilir klavyeler. Ki söyledigin baya sacma geldi dogru oldugunu sanmiyorum (gerci cok aptalca seyler dogru cikar da ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 benimde bildiğim biraz farklı gerçi,bu klavyelerdeki düzen aslında daktilolardaymış ve amaç daktiloda insanların yavaş yazmasıymış hatayı azaltmak için bi daha düşündümde daha saçma geldi,biri doğrusunu söylesin şunun : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 =) ooh solağım mis gibi hızlı yazıyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 arkadaslar sabahtan beri mandal arıyorum varmı mandal cok lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 okuduum kaynaa güveniyorum, ama aylar önce okudum şimdi tekrar arayıp bulamicam =) ama üç aşşa beş yukarı buna benzer birşeydi... yani amaç insanların 85%inin sağlak olduğu gerçeğinden yararlanarak klavyecileri yavaşlatmak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 farketmıyo gayet hızlı yazıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 doğrusu bende q klavya ile alıştım ve şimdi f'e alışmam zor olur. bende merak ediyorum bu konuyu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 said: okuduum kaynaa güveniyorum, ama aylar önce okudum şimdi tekrar arayıp bulamicam =) ama üç aşşa beş yukarı buna benzer birşeydi... yani amaç insanların 85%inin sağlak olduğu gerçeğinden yararlanarak klavyecileri yavaşlatmak... ya bırak allasen , sahneyi kuralım kafamızda , bir grup psikopat daktilocu plan mı yapmışlarda "nihahaha yavaşlatalım böylece dünyayı ele geçirebilirz" şeklinde "q" klavye çıkmış öylemi..kk gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 burada anlatmış amcamlar baya,açıklayıcı : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
urmesque Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 ya kullanım kolaylıgı işte... hangi harfleri sık kullanıosan onlar elinin altında tabi dillere göre deişio... ben asla f kullanamam okuldakiler f klavyeydi kafayı yiyodum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 akadaşlar Türkçenin en hızlı yazıldığı klavye yukarıda başka bir arkadaşın da söylediği gibi F klavyedir. Biraz komplocu bir yaklaşım olması ile birlikte "Ne Yapmalı" "Uyan Türkiye" gibi kitaplarda, Türkçedeki klavye hıznın yavaşlatılması ve bir nebze olsun geri kalınması ve amerikancı kültürün yayılması sebebi ile, Türkiye'ye q klavyeler getirilmiş ve yeni sistemlerde q klavye ön plana çıkarılmıştır. Yine dış güçler hesabı. Ama ben inanıyorum buna.. Yani türkiçe bir klavye de, daha sık kullandığımız harflerin yerlerine q-w gibi harfler gelmiş durumda.. bu arada bazı klavyelerin de ne idüğü belirsiz dizimleri de var. mesela virgülün teeeee tepede bir yerlerde olması gibi.. lem virgülün ne işi var back space in altında. virgül noktanın yanında sağ serçe parmakla kolayca ve hızlıca basılabilecek şekilde olmadılırı vsvsvs.. aman neyse işte.. bindik bir alamete gidioruz toptan amerikanklaşmaya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 q klavye diye illaki bi kullanım zorlugu olacak diye birşey yok , benım kullandıgım klavyede virgülede gayet kolaylıkla ulaşabiliyorum backspace in altında değil , bu kadar yobazca yaklaşmamak lazım diye düşünüyorum , ayrıca şöyle birşeyde varki , su anda türkiyede olabilriz ama belki bazı insanlar türkçe metinden çok yabancı metin yazmak zorunda günümüzde iş hayatında olsun , oynanan oyunlarda olsun , bu bakımdanda kolaylık , hem isteyen madem zorlanıyor F klavye öğrensin kimse kimseyi Q için zorlamıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 ya nediosun sen ya, virgülk tepede diye amerikan işi demedik heralde.. bazı klavyeler olması gereken sisteme göre yapılmıyor, kafalarına göre yapıyor adamlar dedim.. ayrıca git az kitap oku bi tarafımdan uydurmadım bu q klavye f klavye olayını.. lan her gördüünüze yobaz diosunuz.. gidip 2 kitap okumadan alim kesiliosunuz başımıza hey allahım yaaaa!! hey allahımm yaaa!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 on parmak olayına göre dizilmiştir kullanım sıklıgına göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 @dragonmax bi sakin ol arkadaşım yahu , gece gece ne bu sinir :) git bi kahve iç öyle gel , adam sinirlenmiş ya löl eheh edik : ben dağdan geldim bugüne kadar hiç kitap okumadım bilgisayarıda 3 gün önce öğrendim asdasfsa pls [ Mesaj 03 Nisan 2006, Pazartesi - 00:23 tarihinde, Christoph_Vassel tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 edit: neyse.. yarın sınavım var.. boşverelim.. çalışmam lazım.. terkettim sizi.. by.. [ Mesaj 03 Nisan 2006, Pazartesi - 00:29 tarihinde, Dragonmax tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 q klavyemle f klavye yazanı tokatlarım arkadaş =p gralım ben gral !!11! [ Mesaj 03 Nisan 2006, Pazartesi - 02:26 tarihinde, kingpin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 said: Caglar35 pati § 02 Nisan 2006, Pazar - 23:08 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- euhae sallamayınız. anlatiyim evlatlarım... lüzumsuz bilgiler ansiklopedisimi öle bişide okumuştum. bilgisayarların metin editörü olarak kullanılmaya başlandığı zamanlarda daktilocular lann bunnar bizim yerimizi alcak die elektronik sektörü için Q klavye denen şeyi piyasaya sürmüşler, yavaş yazalım diye. bu klavyede en çok kullanılan harfler, dikkat ederseniz, sol elinizin altında. gıcıklık yapmışlar binevi. o gün bu gündür en yaygın olarak bü tür klavyeyi kullanıyoruz. sen benı benden aldın, biride senın aklını alsın emi daktilolarda qwerty kullanmıyo sanki oy oy.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 benim klavyede tek gıcık olduğum şey virgülün backspace'in yanında oluşu,önceki klavyemde ne güzel noktanın yanındaydı,şimdi shift oraya kaymış,enter'ın altında hem shift hemde turbo diye nedüğü belirsiz bir tuş var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar