Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Antep Fıstığı'nın Tadına Varma Tutorial i

Eldarduil

Öne çıkan mesajlar

Dikkat! Yüksek dayanabilme gücü gerektirir. =P

İlk önce antep fıstıklarımızı ufak bir tabağa koyuyoruz, birde boş bir tabak alıyoruz kabukları bunun içine koyacaz.

Sonra tabakları resimdeki gibi masanın üstüne koyuyoruz.

Ardından fıstıklardan gözümüze ilk takılanı yakalıyoruz.

Sonra bir çiçek gibi kabuklarını aralıyoruz. İki elinizi kullanırsanız daha kolay olur.

Açtıktan sonra kabukları boş tabağın içine, içini ise hemen yakınında masanın üstüne koyuyoruz. Eğer masanınız temiz olduğunu düşünmüyorsanız bir peçete üzerine koyabilirsiniz.

Bazılarının kabukları az aralık olduğu için elimizle açmakta güçlük çekebiliriz burada dişlerimizden yardım alıyoruz.

Fıstıklarımız bitene kadar bu açma işlemini devam ettiriyoruz. Dikkat etmemiz gerek şey kendimizi kaybedip yemeğe dalmamaktır açtıklarınızı biriktirmelisiniz. Bir sürü açılmış fıstık elde ettik. İsterseniz bunları tek tek seri bir biçimde yiyebilirsiniz veya hepsini avcunuza doldurup bir anda ağzınızın içine boşaltabilirsiniz. Yada hiç elinizi kullanmadan saldırma şekliyle ağzınızı antep fıstığı yığınının içine daldırabilirsiniz. Ben tek tek seri bir biçimde yemeği tercih ettim.

Hepsini yedikten sonra bir takım artıklar kaldı. Bunları parmak basma tekniğiyle bir bir toplayıp ister ağzımıza istersekte kabukların yanına koyabiliriz. Eğer peçetenin üstüne koyduysanız, peçeteyi köşelerinden tutarak bohça şeklinde buruşturup atabilirsiniz. Yada peçeteyi kenarlarından tutarak ağzınıza yaklaştırdıktan sonra hüüp hüüp diye bu parçaları toplayabilirsiniz. Dikkat edin genzinize kaçmasın.

Bunu da yaptıktan sonra ağzımızda bir takım parçalar kaldı bunları su ile temizleyebiliriz. Bir bardak su dolduruyoruz. Sonra bardağın markası görünmemesi için hafiten çeviriyoruz.

İçiyoruz...

Daha sonra derin bir ohh la beraber karnımızı okşuyoruz...

Afiyet olsun...

Edit: İmla

[ Mesaj 01 Nisan 2006, Cumartesi - 23:02 tarihinde, Eldarduil tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Geronimo 01 Nisan 2006, Cumartesi - 23:40 Tarihinde Demişki:
dişler baya güzelmiş...

Saol

said:
Dragonmax 02 Nisan 2006, Pazar - 01:09 Tarihinde Demişki:
nuhaha iimiş.. ya eldarudil, onca anpetli fıstığı sabırla heç yemeden nasıl soydun behh :D ben dayanamaz soyduumu yerdim..

Valla baştan kastıracan yemeğeceksin, sonradan çok keyifli oluyor lapur lapur yemesi =)
Sosyal ağlarda paylaş

T-shirt ve dişler iyiymiş =)

Hepsini birden ağzına atıp püre haline gelinceye kadar çiğnersen de güzel oluyor. Veya soyduğun fıstıkları havanda dövüp bi kasenin içine koy. Sonra bal ile karıştır. Çok daha güzel oluyor. Ama oranı iyi tutturmak lazım.

Benzer yemişleri de (Fındık, yer fıstığı) aynı şekilde havan + bal işleminden geçirin. Güzel oluyor gerçekten =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...