Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ram sorusu

Mavi

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar

yarın gidip 1 adet ddr 533 mhz / 512 kingston ram alacağım böylelikle 2 adet kingston marka 512 / 533 mhz ram olmuş olucak.

ama bir slotta da ddr 400 mhz 256 ram im var bunu cıkartıp sadece 2 adet 512 yi 1 gb ram olarak mı kullansam yoksa 400 mhz 256 ram i de kullanıp 1280 ram olarak mı kullanayım ?

hangi seçenekte daha fazla performans elde ederim ?
Sosyal ağlarda paylaş

533 mhz ? ne zaman cıktı bunlar yaf ;)

neyse senin soruna gelince,
eger 533 mhz gibi bir hız varsa, elbette sadece o ikisini kullanmalısın. ama anakartın bus hızı bunu destekliyor mu? eger anakart max 400 destekliyorsa o zaman ramlerin 400de fcalısacagı için elindeki tüm ramleri takman daha mantıklı olur.

ramlerin hızı konusunda şöyle bişi diyim, elindeki toplam ramler ve anakartın destekledği maksimum hız bunların hepsini düşün, en zayıfı hangisi ise diger tüm bileşenlerde o hızda çalışacaktır. en zayıf halkaya göre çalışma hızlarını ayarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende bikaç gün öncesine kadar 256mb vardı (birini yakmıştım). Artık beni çileden çıkarmaya başlamıştı. Geçen gün 2x512 aldım. Ramlerin hepsi 400mhz ve twinmos (cl2.5).
256mb ram ile 10-15 dakikada BFME2'den anca çıkıyodu oyun (abartısız yani). Şimdi 1 dk ya sürüyo ya sürmüyo.
Yani 400mhz bile yeterli şimdilik.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...