Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dps vs tank

BaneHallow

Öne çıkan mesajlar

"CusTodeM
pati § 02 Nisan 2006, Pazar - 22:35 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

ZINROK DUSUYOR VE SEN ITEM YOK DIYORSUN druidler kullanbilse druide alirim swordu len bilmeden konusmayin bloodsoakedu toplayin plate giymis spiderman olun "

Arkadaşım hakkında hiç birşey bilmediğin sınıf hakkında atlama bir daha, Dual Wield ne demek onu bile bilmiyorsunki Zin'rokh düşüyor demişsin azuhauah. Hatırlatayım istersen Zin'rokh Two-handed bir silah...

Kucukti'ye tamamen katılıyorum, caster ve fury warrior oynamayan hiç kimse fury warriorlara neden özel bir set gerektiğini anlayamaz arkadaşlar kolay kolay. Hiç bir epic sette tamamen + to hit ve %x criticali, bol bol str veren statlı bir set yok. Mightta, wrathta tank seti.

Penth yine saçmalamış sadece şu kısma katılıyorum, ben bile yanımda(çantamda) her zaman tank setimi hazır tutuyorum ne olur ne olmaz bazen ekstra bir off-tanke ihtiyaç olabiliyor veya tanklardan birisinin vakti olmuyor çıkabiliyor veya instance çağrısı alıyorsunuz. O zaman çok gerekli oluyor yanınızda bir tank seti, birde talentınıza bağlı setin olması.

Bir prieste +dmg ve +heal +int, +sta item yetiyor ekstra bir şeye ihtiyaçları yok çünkü kullandıkları stat lar vs. ler bunlar oysa bir fury(dual wield) warriorun heriki ellede %24 miss chance'i var, bu hiçde azımsanacak bir rakam değil bunun üstüne birde off-hand silah attack powerdan nerdeyse hiç yararlanmıyor gibi.

Fury warrior arkadaşlara gelince sizlere tavsiyem breastplate of heroism, gauntlets of heroism, boots of heroism, spaulders of heroism , onslaught girdle, persuader(main-hand mace), titanic leggings, lionheart helm, gauntlets of might, Cloak of Concentrated Hatred(back), Drake Fang Talisman(trinket), Onyxia Tooth Pendant(neck) toplayabilirseniz

%13 chance to hit %5 critical'a sahip olabilirsiniz.

[ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 10:49 tarihinde, Arloth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Penth yine sacmalamis? Tam olarak nerede sacmaladigimi yazar misin? Bikac aydir oyun oynayan adamlar da oyun experti kesildi basimiza hey yarabbim.

said:
Bir prieste +dmg ve +heal +int, +sta item yetiyor ekstra bir şeye ihtiyaçları yok çünkü kullandıkları stat lar vs. ler bunlar oysa bir fury(dual wield) warriorun heriki ellede %24 miss chance'i var, bu hiçde azımsanacak bir rakam değil bunun üstüne birde off-hand silah attack powerdan nerdeyse hiç yararlanmıyor gibi.
En komik kisim da burasi, bilmeden konusmakta son nokta tahminen. Ben warrior hakkinda birsey yazarken KoreanClosed Beta'dan beri olan PvE bilgime ve oyundaki tüm encounterlari görmeme dayanarak, en önemlisi de alt karakterim level 60 warriorima dayanarak yaziyorum. Sense gelip (priestin varsa daha beter gerci durum) +dmg ve +heal falan diyorsun burda? +dmg/heal esyalariyla pve yapan adama gülerler sadece. Ve yine priest bilmemenin bir getirisi sanirim bu, prieste int ve sta dan önce spirit stati lazimdir. En azindan PvE icin. Yani PvE icin discipline/holy build ve +heal, spi ve int esyalari gerekirken PvP icin shadow/discipline build ve +dmg/heal (veya +shadow dmg) esyalari ile sta ve int esyalari gerekir. Oysa, bircok warrior fury ile tanklik yapiyor. Ve fury iyi esyalar ile o kadar basarili ki, bircok warrior 2h silahlar ile fury build kullaniyor (ashkandi ile özellikle). Miss chance ve crit chance icin bir sürü güzel yüzük, trinket ve necklace var. Ayrica damage vermek icin cok basarili parcalar var. Sanki 8/8 wrath i olan warriorin cantasinda damage deal seti olamazmis gibi konusmus herkes.

Yani kisaca, priest ile warriori sakin ama sakin PvE - PvP farkliligi acisindan karsilastirma bence, komik duruma düsersin. Delidumrul'un anlattigi gibi cantana gerekli setleri atar, 2-3 tane silahini ve shieldini alirsin, warrior oynatirsin kisaca, dps veya tank gibi sacma sapan ayrimlara gitmezsin. Yeri gelir tankligini yaparsin, yeri gelir hasar verirsin. Respec gerekiyorsa da 50g veremeyen adam oynamasin zaten bu oyunu.

[ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 11:01 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Haha penth güldürme beni, betadan beri oynuyorum oyunu hatta burning legionda beraber başlamıştık, sen night-efltin hunter veya priesttin tam hatırlamıyorum, mountun ile hillsbradda gezip 10 lvl düşük adamları kesiyordun ben dahil olmak üzere. Sonra sylvanasda karakter açtım 60 yaptım bıraktım 6 ay sonra tekrar geri döndüm ve şuanda dual wield warrior oynuyorum. Priest konusuna gelince ben pvpden bahsediyorum elbette + dmg/heal sta ve int ile pve olmaz...

Tank ve dps diye iki ayram ne yazıkki warriorlarda var, herkes warriorlara tank gözüyle bakıyor direkt hayır yok öyle bir şey. 2h silah ile tanklayamaz demedi kimse sadece riskli ve healerların manasının daha çabuk bitmesine sebep oluyor aysını dual wield ilede olabiliyor ve aynı durum geçerli.

respec konusuna nereden geldin anlamıyorum ama onuda izah edeyim istersen, priest holy/disp veya herhangi bir talent build ile hem pve hem pvp yapabilirsin aynısı warrior için geçerli değil. Mc vs... yapacak adamın protection gitmesi gerekiyor. Bana gelince ben arada bir off-tanklik yapıyorum onun dışında dps'im...

[ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 11:42 tarihinde, Arloth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

5 manlerde ubrs de falan gerek yokki prot olmaya taklıyosun zaten cat cut.

komedi olan warri skilleri hakkıdna bilip bilemdne konuşanlar, biri cıkar sunder atma rogue yok noobmusun der

oburu cıkar aoe yapınca oluyorun tank cok boktan tanklıyamıyo der, aoe taunt neden spamlamıyo der

öbürü hic pysical vurmıyan moblarda shield takmıyosun diye kızar kıcını yırtsan 2h ile dualle daha iyi tanklık yapıldığını anlatamazssın (sadece physical vurmıyanlar icin değil ne kadar cok dmg veririse dmg alırsan o kadar iyi aggro build edersin shield sadece dayanıklılık katar ragnaros aptal değil "aa adamın elinde kalkan var ne kadar kaka" demiyo yanı)

var olu var bunlar uraşmıyorum artık he deyip geciyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Arloth, priest icin PvE ve PvP de ayni talent build diyorsun hala ya, allaskina bu kaniya nerden vardin cok merak ediyorum.
C'thun phase 2 deyiz, sadece 1 warriorimiz prot (o da off tank) diger herkes genelde (MT dahil) fury, 1-2 tane de arms var.
Fakat tüm priestlerimiz discipline/holy

Anlatabilmisimdir umarim

[ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 13:45 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Yenilenen priest talentları ile artık priestler hem pvp hem pve hem instanceları talent değiştirmeden yapabilir çünkü artık holy/disc ilede pvp yapabilmek mümkün, sadece üzerindeki gearı değiştirmen yeterli.

Oysa main-tank olmuş bir warriorsan puanlarının büyük bir kısmı protectionda olacağından pvp için önemli talentları alamamakla beraber pvp kabiliyeti zayıf olur o warriorun.

Tier 1 veya 2 setleri toplamış bir Off-tank warrior protection talentını almadan güzelce tanklayabilir buna OK, ama Main tankın protection talentında bulunan last stand, imp. shield block vs... gibi talentları almamış olması önemli bir kayp, grubu zorlar.Gerçi dediğim gibi çok iyi item ve tier 1-2 setler ile bu açığı kapatabilir.

Konunun kendisine dönersek dual wield warriorlar için set yok! ve çok az dual wield itemı var.
Sosyal ağlarda paylaş

abi neden bi tankın full prot olması lasım anlamadım (biraz bilgim war ama ben yinede bizim tankların söölediklerini söölicem sen ne kadar tank oynadın ki ne anlarsın warrior dan demeyin) koskoca guildde 1 tane full prot tank YOK adamlara sordum nie deilsiniz die bana hiç bi işe yaramıo kalan talentlar sadece aggroyu daa hızlı geri almanı sağlıo ama bu buildi yaparsak aggro kaçırma şansımız azalıo bu build daa mantıklı dedi 1 tane rogue/warrior karışımı bi elemean war (oöuzunda thunderstrike omuzluk felan :P) kalanların hepsi gayet başarılı tanklar
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar neyi tartisiyosunuz ya?
akli selim olan bi priest pvpde dmg verecem derse gider disc/shadow. nerden uyduruyosunuz holy priest'ler dmg veriyo diye? goren de dmg meter'da asmisiz olumune pvp yapabiliyoruz sanir. iki video izleyip bu kaniya varmaniz cok sacma, o goruntuler tarafli cekilmis seyler sonucta, amac oldurulen adamlari gostermek. holy priest adam gibi gurupta dmg vermeye kalkarsa, kufur ederler ki shadow'dan holy'e donen herkesin hem fikir oldugu konu, holy ile tek basina pvp yapamazsin. her ne kadar degistirmis olsalar bile bu oyle tahmin ettiginiz gibi degil.
dual wield pvp yapan cok arkadasim var. sanirim cakistiginiz nokta, hem MC icin prot olan diyosunuz, ondan sonra sanki hic duzgun item'i yokmus gibi pvp'de bi sey yapamiyo diyosunuz. arkadaslar, MC yapan adam thunderfury de alir, bilmemne de alir. kaldi ki pvp sirasinda nasil oynamasi gerektigini bilmeyle alakali. tutupta arms/fury adam gibi kesip bicmeye kalkarsa yapamaz tabi. ne istediginizi anlayamadim... nasil oynamaniz gerektigini mi gostermemiz gerekiyo?

ya her seyi gectim; arms/fury warrior'a bi kiyak gecilmis fazla dmg veriyolar. prot olarak yuzsuzluk edip onlar gibi olmayi istiyosunuz. e cus be kardesim. biraz mantik... prot adam arms/fury gibi oynayabilse, o zaman niye oyle bi talent tree var ki? yani farkli built'ler olacak ki bi seyler alip baska seyleri kaybedesin...

[ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 17:25 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Konu iyice sapmis arkadaslar..
Tartisma acmak icin yazilmamis bu mevzu anladigim kadari ile sadece arkadas bi burukulugunu belirtmis ben de bir fury olarak ayni sorundan sikayetciyim.

Öncelikle özünde tank olsa da WAR+ rior :)

Evet pvp de warriorlar guzel bir set aliyorlar art design i falan fena degil ve tamamen arms agirlikli bir set ve rank 14 e kasmadiysaniz champion set ole cok ahim sahim bi set degil ama kabul edilebilir bir set.

Simdi olay surda bitio Pvede de bir fury dps warrior kavrami var ve bu warriorlar sirf tanklik yapan prot warriorlar la ayni zamani harciyorlar pve icin ama aldigimiz itemlar hem cokparca parca dagilmis durumda yani gidip sadece bir MC yaparak bir fury warrior cok bütünleşik bir set toplayamaz BWL de yapcak onu da yapcak bunu da yapcak.(ayni sey arms warrior icin de gecerli) Ordan burdan toplanilan dps set de gökkusagi gibi bise akadaslar gören palyaco sanir yani :) Bu noktada dps warriorlar emeklerinin karsiligini bence biraz az aliyorlar yine tanklar gear tamamladiktan sonra illa ki might alioruz ama iste olay burda bize sole guzel hem arms hem de fury nin isine yarayabilecek sole guzel might gibi bir art design i olan bir set lazim.

Fury warriorum ancak arms da olsam fury de söle bi warrior olarak bi reward istiyorum siz her ne kadar eninde sonunda tanksin might in var deseniz de olay o degil bu kadar laftan sonra nalayan anlamistir.Bu açgözlülük degil yani bir hak bence emegimizin karsiligi olarak :)

Yukarda bi arkadas olayi iyice genellestirmis o zaman herkese ayri set yapsinlar demis ama bana cok mantikli gelmedi soledikleri ve cok cok abarti bir talep de degil bence su anki mevcut warrior durumu icin :)
Sosyal ağlarda paylaş

Zuahhahah amuhahahha gibi yazi yazicaginiza atip tutacaginiza 1 ay oyun oynayip pro kesiliceginize aczik arashtirma yaparsiniz anlarsiniz.

MC - Onyx - ZG / AQ (20)
Ile fury,

2 X Deathbringer (Onyx)
Onyxia Tooth Pendant (Onyx)
Flameguard Gauntlets (MC)
Quick Strike Ring / Band of Accuria / Don Julio's Band (2 tanesini secin) (MC / AV)
Hand of Justice / Blackhand's Breadth (Pre MC)
Bracers of Brutality (AQ 20) / Bracers of Might (MC)
Bloodsoaked Legplates (ZG) / Titanic Leggings (Craft)
Onslaught Girdle (MC)
Zandalar Vindicator's Breastplate (ZG)
Lionheart Helm (Craft)

Usendim gerisini yazmaya. Boyle gider. Madem oyundaki non set epic droplari bilmiyorsunuz neden gelip agliyorsunuz. Essek gibi set cikiyor bu itemlardan.
Ve instance da kimse senden dmg beklemez trash mob dahilinde eger gruptaki 6. warrior degilsen. Ha sen veririsin oo iyi derler ama dmg vermedin diye kimse laf etmez. Ama mobu tutarken priestinin manasini emersen 2. seferde o priest msg atar raid leadera bu adam dayanaamiyor diye.

Ben bir warriorum ayni zamanda bir raid leaderim. Ve bu tarz bir warrioru direkt olarak swichlerim. Dmg ? Ilk 3 e oynadigim cok run oldu ama asil gorevim ilk 3 e oynamak degil. Ha bos durmaktansa tanklanacak birsey yoksa tabi ki dmg metera oynarim ve bundan zevk alirim. Ama dedigim gibi oncelikli gorevim raidin tecavuze ugramamasina calishmak.

50 sayfa yazarim buraya da neyse. Penth ile kafa yapmishsin bende arada yapiyorum ama emin ol senin bildiginin 50 katini biliyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

abi neden her classa olması abartı olsun ki ben enchament shamanım senin tank/dps switch yaptıın işi bende dps/heal şeklinde yapıyorum senin hak ettiğin kadar bende halk ediyorum üzerimde 4 çeşit set taşıyorum bende alakasız görünüyorum itemlerimi giyince o zaman bana da yapsınlar abi switch oynamayı kabul ediosan katlanacan senin dediklerinin tamamı geçerli shaman için (resto shaman da farm yapamaz pvp yapamaz adam keserken 40 satte keser) sonuç blizz uuraşmaz o işlerle he diosanki yeterli item yok fazladan item olsun alternatif olsun falan filan die o zaman kabul ama sen set iistersen herkes ister
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...