ghost_boo Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 paristeki olayı duyanınız oldumu bilmiyorum ama çıkan bir yasa üstüne önce öğrenciler sonra onlara destek verenler ayaklandı pariste hayat durmuş görünüyor.yasa şu ; "26 yaşından küçüklerin sebepsiz yere işten çıkarılabilmesi" orda insanlar ayaklanıyor haklarını arıyor...örnek alınıcak bir davranış bence.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 gercektende evet örnek alınsı insanlar bilinçli,insanlar eğitilmiş. bizim ülkemizde butür bir yasa çıksa,bu yasanın kötü yönlerini anlatan kağıtlar dağıtan öğrenciler dayak yer eylem yapan öğrenciler dayak yer+provakatör olur anasrşi yaratmakla,kominist olmakla suclanırlar,daha bisürü şeyle suclanır 7-8 yıl yerler rejimi devirmek istediklerinden fln medya ajda pekkanın yeni estetik ameliyatına daha cok yer verir bunlardan,yada daha az verse başbakan,bakanlar tarafından suçlanır. ohoo ilk aklıma gelenler bunlar. vatanımı seviyorum,çok.
Dragonmax Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 1- türkiyede böyle bir yasa yok ve çıkmaz da.. 2- böyle bir yasayı fransa çıkarmışsa, ekonomisine güvenerek çıkartıyordur ve ayrıca BU NASIL BİR SAÇMALIKTIR Kİ; evet adamları örnek almak lazım, okumuş adamlar cnm diyebiliyorsunuz? Bunu mu örnek alıcaz arkadaşım? Biz de zar zor para bulunup da yaptırılan üniversitelerimiin sıralarını kapılarını söküp atıp yakarak mı örnek alıcaz bu insanları? Bu mudur okumuşluk? Bu mudur eğitimli olmak? Bu mudur düşünceni dile getirme yöntemi? Eğeer siz fikrinizi böyle anlatmaktan başka bir yol bilmiyorsanız (mesela konuşmak veya sebeplerini araştırmak gibi) lütfen gidip fikrinizi fransada savunun, kimsenin benim ülkemin okullarına üniversitelerine zarar vermeye hakkı yok!
SenariouS Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 ee itiraz etmezsende devlet istediği her haltı yemeye gençleri ezmeye devam eder. Oturup susmakta adamlık değil..
Dragonmax Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 ii ozaman dozerle gidin üniversitelere..
SenariouS Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 lafı nerenden anlıyorsun dozajında yapmak lazım diyorum. Dozerle uniye gitmek falan. Kimse itiraz etmiyorsa kimse ülkeye veya haklarına umursamıyor demektir...
ooze Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 aferin bu ulke boyle dusunen nesiller yuzunden bu hale geldi iste. Atatürk'ün Konuşmaları - Bursa Söylevi Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, ''Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır''; demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç,;Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir; diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek; Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, ''ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.'' İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği! [ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 16:51 tarihinde, ooze tarafından güncellenmiştir ]
Dragonmax Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 yok daha neler.. Atatürk mü demiş bunu AMUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.. İnşallah bu konuşma metninin orjinalliğine dair bir imza, video veya ses kaydı vardır..
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 evet Atatürk'ün böyle bir söylemi var :)
FIRAT Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Ayaklanmakta haklılar bence.durup dururken işten çıkarılma yasası.. Tam bir saçmalık!
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Kapitalizm arkadaşım. Ben işverensem istediğim adamı işte tutup istediğimi işten atabilmeliyim. Özel sektör değil mi, benim şirketim değil mi, somut bir sebep gösteremem ama o adamın gelecek vaadetmediğini düşünürüm, bu işi ilerleyen yıllarda kaldıramayacağını düşünürüm. Kime ne? Çıkarabilmeliyim işten tabii ki?
ooze Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 sen ne dedigini farkindamisin kardesim???? sen ozel sektor olarak devletten her turlu yardimi alacan! vergi indirimini yapacan ! ben bilmemne sektorune kayitli bilmemneyim diye herturlu kapiyi kendine actircan!bunun yaninda devlet isverenlerine sahip ciksin diye ciyak ciyak bagircan! ben bu ulkenin kalkinmasini sagliyorum diye her turlu tesvik ki alacan sonra bu ulkenin cocugunu neden daha fazla odeyeyim neden kidem maasini artirayim diye nasil olsa arkada bin tane asgari ucretten calistirabilecegim issizler ordusu var diye kendine guvencek lok diye hic bir neden yokkene calisanini sokaga atacan!!!! ne gusel memleket be bana ver bi bilet gidip bir is acalim orada! zorlana adamin seviyesini dusurmeyin! benim ailemin babamin beni okutacak diye bitarafi cikacak benim universite okuyacam diye .icim cikacak bi cacik ogrenmezken dunyalarca para odeyecem , okulu bitirince zorlana 6 ayimi askere verecem.sansli isem askerden gelince 1 sene icinde yok paraya bir is bulacam odum patlayacak her ay ssk am yapiliyomu diye. SONRA NE OLCAK PASA PATRONUM NEYMİS OZEL SEKTORMUS DİYE BENİ ORTADA HİC BİSEY YOKKEN KAPİYA KOYACAK! eger sen buna hala katiliyorum diyosan zaten sana diyecek soz kalmamis aferin ayni mantikla hizla devam et.hic durma!
ooze Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 dragonmaxx beyfendi buyrun http://www.onlyataturk.com/ataturk.asp?t=370 http://www.mugla.cydd.org.tr/bursasyl.htm bilmemek degil ogrenmemek ayiptir.ama kustah olmak ayri biseydir onun cevabini burda verip rencide etmemek lazim seni.
Messor Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 özel sektor ol kafamıza çık o zaman yok öle saçmalık kardeşim.bireysel çıkarın için halkla oynayamazsın hiç bir şekilde. özel sektörde payın olabilir. holdinglerin olabilir. ama sokakta gezen insandan hiç bir farkın yoktur.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 İşvereni ilgilendirmez ki tüm bunlar. İşveren, işsahibi insanın umrunda olan şey şirketinin net geliridir. Net gelirin yüksek olması için giderin olabildiğince düşük olması lazım. İşsizlik oranının yüksek olduğu bir ülkede asgari ücrete çalışmaya hazır bir çok kişi vardır. Ben manyak mıyım gidip asgari ücretin üstünde bir para ödeyeyim çalışmaya hazır onca insan varken? Zorum mu var şirketimi batırayım, giderimi yükselteyim? Ayrıca unutuyorsunuz, bir işçiyi bir gün çalıştırmak o fabrikanın bir gün dönmesinden ibaret değildir. Siz bir işçi aldığınızda o işçiyi geçen yıllarca eğitirsiniz, zaten bu yüzden askere gidecek olan insanlar genelde işsiz olurlar. Ben eğiteceğim adamın güvendiğim birisi olmasını isterim. Dolayısıyla güvenmediğim, gerekirse TİPİNİ SEVMEDİĞİM bir adamı bile şartsız koşulsuz sebepsiz işten çıkarabilmeliyim.
calimero Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Bursa Nutku çıkmış yine. Bence Bursa Nutku bahsini kapatalım, zîrâ bazı insanlar yediremiyor ve de babasının malı olan patide insanları mimliyor, bir sonraki sivrilikte de şutluyorlar. Neyse... Fransa' daki şiddet olaylarına gelirsek adamlar en güzelini yapıyorlar. Neden reform, rönesans ta en önemli ülkedir hep fransa? çünkü halkı; çiftçisi olsun, işçisi olsun, her kesimi bilinçlidir.Misâl bu deli dana olayları olduğu zaman, hatırlayan hatırlar İngiltere' den et alımı tüm dünyada durdurulmuştu. Fransa' da da durum farklı değildi. Fakaat, birgün geldi ve İngiltere dedi ki "Kardeşim benim danalarımda artık deli dana yok" kontroller oldu gerçekten de deli dana hastalığı yoktu hayvanlarda. Neyse tüm dünya alımlara tekrar başladı fakat Fransa yönetimi çiftçisinin tepkisinden korkarak İngiltere' den büyükbaş hayvan ve mâmüllerini almamaya devam etti. Sonra İngiltere AB kararlarına dayanarak mahkemeye başvurdu ve de davayı kazandı. Fransa tazminat ile birlikte İngiltere' den büyükbaş ve mâmüllerinin alımının serbest bırakılması cezâsına çarptırıldı. Fakat sonra ne oldu? Fransız büyükbaş hayvan yetiştiricileri o mecbûrî karardan sorumlu bakanlığın önüne römorklarla dana boku yâni tezek döktüler. az buz da değil diz boyuna gelecek kadar bir tezek yığıldı bakanlığın etrafına ve mecbûrî karardan sorumlu bakan da paçalarını sıvayıp dizboyu bokların içinde bata çıka gitmek zorunda kaldı arabasına kadar. Sonra İngiltere ile olan bu sorun ve herhangi bir sorunda çiftçiler römorklarla fransanın limanlarını kapatır ve gelen mal indirilemediği için gemiler limandan ayrılamaz. dolayısıyla da yeni gemiler limana yanaşamaz. Bu durum İngiltere ve Fransa arasındaki ticareti felce uğratır ve de milyarlarca dolar zarara yol açar. Ha bâzı arkadaşlar da üniversiteler mi yakılsın diyorlar. ben de onlara anarşist olmasam da bir anarşist sloganla cevap vermek istiyorum: ÜNİVERSİTELER YIKILSIN, ÖĞRENCİLERE ÖZGÜRLÜK... [ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 18:03 tarihinde, calimero tarafından güncellenmiştir ]
Messor Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 ona işveren değil sömüren denir. kapitalizm denilen şey zaten insanların hakkını ödememek, aradan sıyrılmaktır. tamamiyle de ilkel bir mantıktır.
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 zaten antimodesin bahsettiği yöntem uygulanmaktaydı işçi devriminden önce acımasız kapitalizm dönemleri. Fakat günümüzde pek mümkün görünmüyor.. teoride uygulansa da pratikte uygulanamayacağı işçi devrimiyle görülmüştü.
ooze Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 antimodes Ben dediklerinden iki sey cikariyom ya gercekten aileden gelen ciddi bir servet sahipliginiz var ve yarin bigun aile isini devir alacan o yuzden bu kadar rahat konusuyon yada provakasyon yapmaya calisiyon. ama her iki turlude daha hayata atilmamis toy bir cocugun mantiginda laflar soyluyon o yuzden kapatalim bu bahsi.
Bleda Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Bencede atılabilmelidir. Belki adam tembel, ve bu sebeple işten çıkarıldın deyip admaı kapı dışarı ettin. adamda seni dava etti, altındaki adamlarada tazminatı bölüşmek kaydıyla yalancı şahitlik yaptı sen noldun göt oldun? bence tamamiyle yerinde bi karar.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Valla bana kalsa meritocracy'le yönetilelim derim. Benim idealim o. Ama varolan düzen bu, varolan düzen de buysa kimse zırlamasın, devletin yaptığı üniversiteleri yakıp yıkmasın. Liberal ekonomi ve özel sektör istiyorsanız, işverenin doğal olarak söz hakkı olmalı. Ben Mehmet'i işe almışım, Mehmet'ten adam olmaz gibi geliyor bana. Benim Mehmet'i işte tuttuğun her gün demek, şirkette bir yerlere gelme potansiyeli olan Ahmet'i eğitememem, hatta muhtemelen Ahmet'i piyasadaki x şirketinin alıp eğitmesi demektir. Şirket içi işçiler arası bir hiyerarşi vardır. Bu hiyerarşide öyle kolay kolay birini alıp milletin tepesine koyamazsınız. Zaten koyarsanız da o kişi becerikli olsa bile bir anda hakimiyet kuramaz konu üstünde. O yüzden bu hiyerarşide ilerleyip iyi yerlere gelebilecek adamları ayıklamalısınız, onları eğitip şirket bünyesinde başarılara imza atmalısınız, beceriksiz olana da çabalasa bile posta koyma hakkını elinizde tutabilmelisiniz. Adam işini gayet iyi yapıyordur, iyi niyetli çabalıyordur ancak işveren olarak bilirsiniz ki bu adam bundan 10 yıl sonra altındaki 30 işçiyi çalıştırabilecek kapasitede bir adam değildir. Nasıl olur da devlet benim bu adamı kovmamı engeller ki?
ooze Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 komunizme gecip gecis asamasinda senin gibileri asalim derim.
calimero Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 antimodes işte klâsik bir tarafı kalkmış zengin bebesi rolünü oynamaktasın şu anda. Ha zengin bebesi olmak ve de kapitalizm bu söylediklerini sana getirmez bilesin. Ben işletme okumaktayım ve ilk senemde aldığım derste şunlar yazılıydı sosyal sorumluluklar ve de etik başlıklı bölümde. Al, (nefret ediyoru böyle demekten ama, neyse yine sildim) sana tavsiye, burayı oku sonra başın belâya girmesin hukukla. OK? http://www.emu.edu.tr/~oyagiz/MGMT101/SPRING2005_FILES/CH02_2005BW.pdf [ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 18:13 tarihinde, calimero tarafından güncellenmiştir ]
Messor Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 eski bir sistem galiba bu. çünkü modern şirketlerin çoğunda kriter sistemi vardır. çalışanlar aynı zamanda sınav içindedir. çalışanlar da bunu bilir, hedefleri doğrultusunda çabalar. şirket o çalışanın kriterlere uymadığını saptarsa somut veriler ile işten çıkartma talebinde bulunur.
Öne çıkan mesajlar