Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güneş Tutulması

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hacı Bektaştaydık. Ve hayatta görülebilecek en olağanüstü doğa olayı, şu ana kadar gördüğüm en güzel şey... Vizöre mi bakayım yoksa kafayı kaldırıp seyredeyim mi karar veremedim; 2.5 dakikada 36 poz nasıl biter anlamadım. Neyse ki diğer makinayla devam edebildim, objektif değiştirme hız rekorumu kırarak... (Evet 300 lük objektif bulabildim ;) )

En etkileyici şeylerden biride (Koca ovadaki tek tepede olduğumuzdan) dört bir yanda ufuk çizgisinin kıpkırmızı olması. Sanki biraz sonra her noktadan doğacak güneş gibi.

Fotoğrafları tap ettirdikten sonra Scanleyip koyarım =) Ama maalesef hiçbir fotoğrafın o anı anlatabikleceğini sanmıyorum, hepsinde sadece etrafında aydınlık bir halka bulunan siyah bir yuvarlak gibi gözüküyor, anlatırken o anı sadece siyah anın ruhu olamaz hiçbir fotoğrafda... Havanın bir anda kararması, havanın buz kesmesi ve gökyüzündeki o büyüleyici karanlık-aydınlık zıtlaşması. O an orada olmak gerekli.
Mesaj tarihi:
tek kelimeyle mükemmeldi. antalyada, üniversitenin kampüsünden izledik topluca. uzun zamandır hayatımda gördüğüm en güzel şeydi doğrusu. tabii 13.30daki mesleki bilgisayar dersini ekişimizde cabası :P 12.30 civarı güneş etrafı yakarken, 13.30 (güneşin altında oturmamıza rağmen) gibi hava bi anda soğudu. tam tutulma olmadan önce gün ışığı acayip bi şekilde loşlaştı, yanı nasıl anlatiyim o kısmı çok acayipti zaten. güneş çıplak gözle bakıldığında normal bi şekilde ışıyo gibi görünüyor ama ortalık "loşlaşıyor". ya da öyle bişeyler işte anlatamadım :P sonra hava hafiften kararmaya başladı, dağlara doğru tek bir yıldız çıktı (sanırım bi gezegenmiş ama hangisi unuttum), ve en sonunda tamamen karardı. bizim yüksekokulun iç ışıkları yandı, her taraftan bi alkış, ıslık bağırma çağırma koptu :P ama makinam olmadığı için hiçbirini kayda alamadım, neyseki yanımdaki arkadaşın makinası vardıda hem fotoğraf hemde video çekti kamerayla. yarın cdye çekip buraya koymak isterdim ama evdeki bilgisayar bozuk olduğu için başka zaman artık...
Mesaj tarihi:
İtirazınız yoksa fotoğrafları yeni bi konu altına koyayım? yeni geldim yoldan ama arkadaşa gösterince çektiklerimi kalmadı yorgunluk falan : )
  • Yeni Oluştur...