Chasten Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Selam arkada$lar, Benim gönlümde yatan alet elektro gitar ve elektro öğrenmek istiyorum. Elime gitar almışlığım yok doğru düzgün yani ciddi anlamda çalmak için, kız arkadaşım elektro gitar çalıyor bu haftasonu beraber gidelim stüdyoya bi dene falan dedi ama benim elime gitar almışlığım yok =): yani gidersem de çalamazsam yada kötü sesler çıkarsa hevesim kırılır benim falan dedim =) Oda kendi klasik gitarını verecek yarın, evde biraz dene işte kendince bir şeyler çıkarmaya çalış olmassa klasik gitar kursu alırsın sonra elektroya geçersin falan dedi yada yaza kadar bekle direk elektro kursu alırsın dedi. Şimdi ben evde eğitim videolarından bakarak fln kendim bir şeyler çıkarmaya çalışıyım diyorum,sorada klasic gitar kursuna gideyim diyorum (çalmak için aşırı istek var ama bilgi sıfır) ama yarın bir gün elektoraya geçtiğimde zorlanırmıyım? bazı arkadaşla klasikle öğrendiğin süre boyunca çaldığın kadar elektroyoda geçince o kadar çalman lazım falan diyorlar. Klasik gitar kursu alayımmı? Yoksa yaza kadar bekleyip direk elektro kursumu alayım ? [ Mesaj 28 Mart 2006, Salı - 05:18 tarihinde, Chasten tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 said: çalmak için aşırı istek var ama bilgi sıfır İstek varsa yaparsın. En önemli şey istek ve motivasyon. Kim doğuştan gitarist çıkmış? Şimdi mükemmel gitar çalan herkes bir zamanlar senin gibiydi unutma. Eğer cidden isteğin varsa hiç telaş etme. Eğer şimdi elektro gitar alma imkanın yoksa, klasik gitarla başla. Önemli olan müzik bilgisi ve temel gitar eğitimi alman. Ama bir tavsiye, klasik gitar derken kastım klasik müzik. Yani klasik gitarı alıp da Haluk Levent çalmak ilk başta zevkli gelebilir, ama klasik müzik eğitimi alman çok geliştiriricidir. Hele biraz da klasik müzik seviyorsan pişman olmazsın. İnan klasik gitar ile klasik parçalar çalmak hem çok zevkli hem de kulağa çok hoş geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Rock, metal tarzı müzik yapmak istiyorum elektro alma imkanım var fakat kurs almak için yazı beklemeliyim. $imdi elektro alırsamda çalamazsam hevesim kırılır bırakırım diye korkuyorum en azından klasik gitar bilsem bir şeyler çıkartırdım ama sıfır bilgi :) klasik gitar alsam kursu için yazı beklememe gerek yok.. fakat elektroya geçişte yine bi o kadar elektro çalmaktansa direk elektoryla başlayıp öyle devam etmem dahamı mantıklı ki ? değişik bir durum,ne yapmalıyım sizce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Ya yüzlerce kez tartışıldı bu tür şeyler paticikte. Bir çok farklı düşünce var. Ama ben kendi tecrübelerimden yola çıkarak söyliyeyim. Elektro gitarı alıp ders almadan kendin öğrenmeye kalkışırsan, kötü alışkanlıklar edinebilirsin. İnsanın özünde olan bir duygu sayesinde, sana nasıl kolay geliyorsa o şekilde çalmaya başlarsın. Sonra o şekli alışkanlık haline getirirsin. Ama o çalış tarzında büyük yanlışlıklar varsa, ilerde bunları düzeltmen çok zor. Kendim yaşadım ordan biliyorum. 2,5 yıldır çalıyorum nerdeyse. Yanlış öğrendiğim pena tutuşunu ve sol el pozisyonlarını hala tam düzeltemedim. Sonra bir ara ders aldım, hocamın dediği bir söz vardı. Hiç eline gitar almamış birine doğru şekilde gitar öğretmek çok daha kolay derdi. Cidden öyle, kötü alışkanlıklar düzelmiyor kolay kolay. Yanlışını anında farkedip sana doğrusunu gösterecek bir hocan olursa, yanlış alışkanlık edinmeden düzeltebilirsin. Hiç ders almadan çok iyi seviyeye ulaşanlar yok mu? Var. Ama ya bunun için çok çalışmak gerekiyor, azim gerekiyor, yanlış alışkanlıkları edinmemek gerekiyor. Edinirsen de bunları düzeltmek çok uzun zaman alabiliyor. Sallıyorum normalde 6 ayda geleceğin seviyeye gelmek için 6 ay daha harcıyorsun. Sonuç olarak, bence, başlangıçta ders alman çok yararlı olacaktır. Dediğinden şöyle bir mantık çıkarttım, 6 ay klasik gitar çalıp da sonra elektroya geçersem, aynı seviyede elektro çalmak için 6 ay daha çalışmam lazım. Yok böyle bir şey. Bir süre alışma dönemi olur tabii. Ama eğer klasik gitarı adam gibi öğrenmişsen, o 6 ay'ın sana çok büyük yararı olacaktır. Arada teknik farkları var, 6 ay klasik gitar çalan biri, elektroyu aldığı gibi metal soloları atamaz tabii, ama yani klasik gitar için öğrendiğin her şey, elektro için de geçerli olacaktır. Notalar, klavye bilgisi, hammer-on, pull-off, slide gibi teknikler... Ek olarak, klasik gitarda teller daha yüksek olduğu için, ve daha sert, daha sağlam basman gerektiği için sol elin de daha hızlı gelişecektir büyük ihtimalle. Yani uzun süre klasik çalsan da, elektro'ya geçtiğinde "ne oluyoruz, bu ne" falan demiyeceksin merak etme. Sadece öğrendiğin gitar bilgisine yeni teknikler katacaksın, ve klavyedeki farklara alışacaksın, bu da düzenli çalışmayla çok uzun sürmez. [ Mesaj 28 Mart 2006, Salı - 14:38 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 28 Mart 2006, Salı - 14:40 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Ben 4 yıl klasik gitar eğitimi aldım ve 5 yıldırda elektro çalıyorum. Bence kesinlikle almalısın ders arkadaşın dediği gibi kendin öğrenmeye çalışırsan düzeltmesi zor alışkanlıklar edinirsin. Pena tutuşu ellerin klavye üzerindeki konumu ve fingering çok önemli.Birinden öğren bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 kursla ogrenilmez gitar, birebir calisma lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Doğru ben kurs dediğini gözümden kaçırmışım. Benim de ders almak iyidir derken kastım özel dersti. Sen kurs derken sınıf ortamını kastediyorsan, bence de Dela'nın dediği gibi birebir çalışmalar çok daha yararlı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Ders alacağım kişiler bulunduğum şehrin en iyileri ama yazdan önce elektro dersi almam imkansız gibi bir şey şu anda elime klasik gitar geçti kendi kendime öğrenmeye çalışmanın yararından çok zararı olabilir mecburen yaza kadar bekleyip direk elektrodan başlıycam. Teşekkürler, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 grupla çalarım konserler veririm gibi bir düşüncen varsa mutlaka ama mutlaka kurs al. demişler zaten yanlış bir alışkanlık edindiğinde onu bırakamıyorsun. misal ben penayı yanlış tutuyorum şu an ve bu yüzden de hızım büyük ölçüde etkileniyor, parmak pozisyonlarımda yanlış olduğundan sololarda belirli bir hızın üstünü ne yaparsam yapayım çıkamıyorum. en başlarda rahat geliyor kendini geliştirebiliyorsun ama sonra tıkanıp kalıyorsun. şimdi ben geldim 20 yaşına ehe kurs almayada utanıyorum artık :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 said: klasik gitar alsam kursu için yazı beklememe gerek yok.. Demiştin, noldu aksilik mi çıktı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar