DueLisT Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 evet arkadaslar simdi size tarifini resimlerle anlatacagım olay Fırında Alabalık, soslu hem bandiriyosun hem yiyosun, boylece corba yapmana gerek kalmiyo balıktan once, her turlu doyuyosun.Eveeet oncelikle hazır etmeniz gereken malzemeler olması lazımbir-alabalık.Biz 3 kisiydik 6 tane aldık 1 tane arttı 4cü cagirdik ona gore bi ayar cekin.2-mini fırın.bizdeki 1980 lerden kalma ama is goruyo mikrodalga onermiyorum.3-domates 5 adet irice4-bi beyaz bi acı sogan olmak uzere sogan iki tene5-tatlı biber 2 adetaltıbalzamik sirke,nar ekşisi7-maydanoz falan filan iste Simdi oncelikle balıkları hazırlamamız firina vermemiz gerekli sonra salataya geccem.arada hem zaman gecmis olcak hem balıklar piscek o bakımdan.adım bir oncelikle firin tepsisini alıyoruz benimki biraz tepsi degil ufak bisey altına alüminyüm folyö dedigimiz dalgadan seriyoruz ki yapısmasın artı sular buhar olmasın ben serdim beyaz soganımı kestim hafif zeytinyagida var oyle hazır ettim.adım iki sarmısak icin bi adım ayırdım sevgili okurlar eveet.sarmısak alabalıga esas tadini veran super bir seydir. ufacık lezszet kupu.evet bir yumruk sarmısagi sayup kıyıyoruz. bu arada hijyenik ortam bakmayın karısık ama domestos koyu kıvamla silinik yani şşş ;) eveeet kıyıyyoruz ve koyuveriyoruz.adim uc sos etkisini vericek ve suyunu salacak domates ve az salca koyuyoruz tabamıza not:resimde salca yok ben iki posta yaptigim icin balıklari ilk postada salca kullanmadim arkadas istemedi ama siz kesin koyun az miktar ikinci postada koydum bende.adim 4 aldıgımız balıkları malzemeleri hazırlarken mutlak suretle serin su icinde bekletiyoruz.Alabalık hafif sumuk salar suda ama olsun igrenmeyin yani.iclerini biraz daha yıkıyoruz karın bolgesini iiyice pislikler gitsin.adim bes simdi burda balıkları dizerken kabı tasmasın balıklar ustunu folyoyla ortcez cunku, sonra sakatlık oluyo tasarsa cok buyukse alabalıklar kuyruklarını keselim . balıkları dizdikten sonra iki adet biberi iclerini ayıklıyoruz cekirdeklerini guzelce ikiye boluyoruz sonra balıklarımızın ustlerine koyuyoruz. suyunu salar hafif.Burda balıkların ustune hafifcecik zeytinyagi ve balzamik sirke damlattim parmakla yaydım.adim kac folyoyla guzelce sarıyoruz ve alttan katliyoruzki hava cıkısı bi nebze engellensin eeveeet.SALATA FASLI salata faslı kolay , ama belki bilmeyen arkadaslar var salatanın inceliklerini. Burda ben harman salata yapıcam icinde salata gobek maul acı sogan (istege gore taze sogan) maydanoz domates havuc falan var. ben maydanozları dograyım dedim baktim olmuyo elle parcalayın en guzeli.yanlız bu maydanozlar cok pis oluyo iyi yıkamak lazım. gobek marukl normal marula gore sert olur bu yuzden ince kesmekte fayda var . havucları soymanın puf noktası şu.kimisi havucu salata gibi soyar hayır oyle olmaz.acin cesmeyi havucları su altına tutarken bıcakla ustlerini tirisss tirisss diye alın kabukları falan gitmis olacak. salatayıda soydum soganıda soydum havucuda ekledim. salatanın en onemli unsurlarına geldi simdi bozuk limon olmadan olmaz arkadaslar bu salata :D neyse. Burada ben balzamik sirkeden (VEFA ONERIYORUM) iki uc damla kadar cok degil serttir bu sirke ona gore damlattim azcik iki damla kadar nar ekşisi sonra saglam yarım limon ve en onemlisi zeytinyagi eklendi.normal cekirdegi alınmıs fora zeytini de ekleyebilirsiniz guzel oluyo.------ ilk postadaki balıkları cekmeyi unuttum ben . bunlar ikinci postadan.AFiyet olsun piiciler.istege baglı yanına rakı acilabilir.Kola bol ekmek. suyuna banmayı unutmayın haa suyunda saklı tadı. servis yaparkende tabaklara bolerken balıkları alttan iki catalla iyi kavrayın dagilmasin buharda pistigi icin cook yumusak sulu guzel miss.. neyse ev balıga kokmaz genelde o bakımdan da iyi kızartma yapsanız ev piüüü leş. anam agladı lan hazırlarken bu yazıyı , baska balık tarifleride yapıcam bekleyin beni anam.~DueLisT [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 00:23 tarihinde, DueLisT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KenshinHimura Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Duelist Seni Alıcam Ben...Bu Ne Hamaratlık Böle.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 balik degil de salata bitirdi, naaptin oyle balzamik sirke nar eksisi falan gece gece. kokorec desen midye dolma desen daha iyiydi. =(( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Vakitsiz okuduk yahu, neyse hemen uyuyalım bari, sabah olsun bakarız bir çaresine :) Bayağı uğraşmışsın yalnız, teşekkürler. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 ağzım sulandı hayvan gibi off bea olsada yesek =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
beybin Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 balıkların tipe baakk yaşasın ünlüolduk der gibilerr=)) hahaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KenshinHimura Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Beybin...Nasıl Yani...O.O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 KenshinHimura pati § 27 Mart 2006, Pazartesi - 01:52 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- Duelist Seni Alıcam Ben...Bu Ne Hamaratlık Böle.. duelist döverim seni! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 yanlız resimleri jpeg olarak optimize ettim , zaten hapishane kackını gibi bi tipim vardi iyice tipsiz etmis beni allahsız program :D bide optimize ederken salata falan parlıyo aslında taze sebzeler falan ama parlaklıgıda gitmis. hmmm uzuldum simdi :D tam istedigim gibi olmamıs bu olay nese bidakine ya levrek ya cupra yapıcam , veyahut supriz bi balık :P cok balık yerim ben buraya boloe bisiler atmaya caliscam yine ehhehe . 3 tarafı denizlerle cevrili ulkemizde kilo/kisi balık oranı cok az,balık cok faideli bir besin :D oncelikle metabolizmaya en hizli karısan et turu , yani hemen vicut yaga cevirmez artı omega a b bilmemne yagları tuz falan bisuru çuvalla yararlı sey var :D bitane artizlik foto koyayım bagri bunca rezil resimden sonra ben aslında boyle idim 1 ay once beni bu hapishane kackini haline getirdiler :D falan dermisim yok be [spo] [/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 limona kimse yorum yapmamıs bu arada. o buzdolabindan cikti :D yarısı bozuk allahım ya.... neler vardır kimbilir daha dolapta... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 baba o balıkların içinde kaşar peyniri falan mı var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 @calimero ooo iyi hatırlattın haa , bidahakine icine kasarpeyniri rendeleyip mantarda koymak lazım. isteyen deneyebilir bence sonuc mukemmel olur ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Valla saol, hiç balığı iice folyoya sarmak aklıma gelmemişti, duymamıştımda. Fırında kuru oluyordu. Tatlı su balığı tatsız olur derler, acaba deniz balıklarınada bu yöntem uygulanabilir mi? Aslında neden olmasın... Mantar hakikaten de ii gider... Ahtapot salatası-Rakı da koyacaksın yanına... Tarif de için tekrar saol... =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 üstat büyüksün çok heveslendim şov yapıcam cumartesi günü yanlız kendi özel menüm diye reklam yapıcam çevreme idare et ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 @apis tatlı su balıgı tatsızmı hmm kim demis :) alabalık guzel oluyor aynen benim tarifimle. Simdi burda bi olay var kimisi firinda cok bekletiyo balık pismemis diyo.Bakıyo balık daha aynı goruntude almıyo fırından bu da balıgı kurutuyor.aslında buhar onu pisiriyo ama goruntude pek belli etmiyor.benim firinda maks 40dk oluyor balıklar , termostat 7. seviyedeyken.Artık ona gore bi ayar cek sende :). bu arada Deniz balıklarıda bu yontemle guzel oluyor ama sarmısak yok onlara daha degisik sirkeli bi yontem var orayada gelicez :) @Whiskey abi yap tabi ya havalarda ısındı ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Th0r Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Sanki acıktım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 öğrenci evinde bu malzemeler olcakta yapıcaz ehuehu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 heheh , balıgı alıcaksin bea ? digerleri olur elbet sogan sarmisak limon sirke yag havus salata marul bunlarda manavda sende yoksa :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 abi bunun tavadası lazım bana.kafa göz koparılmış una banılmış hali. hemde çok lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KenshinHimura Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Len Adamı Emine Beder Yaptınız =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 firindan anlasiliyor ogrenci evi modu :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldiablo Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 yeteneksin abi...biz burada makarna yapmayı doğru dürüst beceremiyoruz.oysa sen...her eve lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 güzel olmuşta pişmiş halinin resmi nerde arkadaşım? asıl önemli olan oydu benim için :(( bide tepsi küçük dedin ilk başlarda anlamadım.sonra balıkları koydugun resmi görünce höhh oldum harbiden tepsi küçükmüş ehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Ahanda pişmiş hali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Biberli olan tepsi ilk postaydi cekmeyi unuttum hemen yedik onları bu resimde olan ikinci postaydi , gordugun gibi balıkların rengi aynı ama gozlerinden pistigi anlasılıyor artı buharda pistigi icin deri rengi cok az solar baska biey olmaz. 3 kisiydik kisi basina 2 tane alabalık yani şş;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar