Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FIRINDA ALABALIK(ogrenci evinde min malzeme maks lezzet arayanlar icin) (56k dikkat)


DueLisT

Öne çıkan mesajlar

evet arkadaslar

simdi size tarifini resimlerle anlatacagım olay Fırında Alabalık, soslu hem bandiriyosun hem yiyosun, boylece corba yapmana gerek kalmiyo balıktan once, her turlu doyuyosun.Eveeet oncelikle hazır etmeniz gereken malzemeler olması lazım
bir-alabalık.Biz 3 kisiydik 6 tane aldık 1 tane arttı 4cü cagirdik ona gore bi ayar cekin.
2-mini fırın.bizdeki 1980 lerden kalma ama is goruyo mikrodalga onermiyorum.
3-domates 5 adet irice
4-bi beyaz bi acı sogan olmak uzere sogan iki tene
5-tatlı biber 2 adet
altıbalzamik sirke,nar ekşisi
7-maydanoz falan filan iste

Simdi oncelikle balıkları hazırlamamız firina vermemiz gerekli sonra salataya geccem.arada hem zaman gecmis olcak hem balıklar piscek o bakımdan.

adım bir
oncelikle firin tepsisini alıyoruz benimki biraz tepsi degil ufak bisey altına alüminyüm folyö dedigimiz dalgadan seriyoruz ki yapısmasın artı sular buhar olmasın ben serdim beyaz soganımı kestim hafif zeytinyagida var oyle hazır ettim.



adım iki
sarmısak icin bi adım ayırdım sevgili okurlar eveet.sarmısak alabalıga esas tadini veran super bir seydir. ufacık lezszet kupu.evet bir yumruk sarmısagi sayup kıyıyoruz.



bu arada hijyenik ortam bakmayın karısık ama domestos koyu kıvamla silinik yani şşş ;)

eveeet kıyıyyoruz ve koyuveriyoruz.



adim uc

sos etkisini vericek ve suyunu salacak domates ve az salca koyuyoruz tabamıza


not:resimde salca yok ben iki posta yaptigim icin balıklari ilk postada salca kullanmadim arkadas istemedi ama siz kesin koyun az miktar ikinci postada koydum bende.

adim 4
aldıgımız balıkları malzemeleri hazırlarken mutlak suretle serin su icinde bekletiyoruz.Alabalık hafif sumuk salar suda ama olsun igrenmeyin yani.iclerini biraz daha yıkıyoruz karın bolgesini iiyice pislikler gitsin.



adim bes

simdi burda balıkları dizerken kabı tasmasın balıklar ustunu folyoyla ortcez cunku, sonra sakatlık oluyo tasarsa cok buyukse alabalıklar kuyruklarını keselim .




balıkları dizdikten sonra iki adet biberi iclerini ayıklıyoruz cekirdeklerini guzelce ikiye boluyoruz



sonra balıklarımızın ustlerine koyuyoruz. suyunu salar hafif.Burda balıkların ustune hafifcecik zeytinyagi ve balzamik sirke damlattim parmakla yaydım.



adim kac

folyoyla guzelce sarıyoruz ve alttan katliyoruzki hava cıkısı bi nebze engellensin eeveeet.



SALATA FASLI

salata faslı kolay , ama belki bilmeyen arkadaslar var salatanın inceliklerini. Burda ben harman salata yapıcam icinde salata gobek maul acı sogan (istege gore taze sogan) maydanoz domates havuc falan var.



ben maydanozları dograyım dedim baktim olmuyo elle parcalayın en guzeli.yanlız bu maydanozlar cok pis oluyo iyi yıkamak lazım.



gobek marukl normal marula gore sert olur bu yuzden ince kesmekte fayda var .



havucları soymanın puf noktası şu.kimisi havucu salata gibi soyar hayır oyle olmaz.acin cesmeyi havucları su altına tutarken bıcakla ustlerini tirisss tirisss diye alın kabukları falan gitmis olacak.





salatayıda soydum soganıda soydum havucuda ekledim.




salatanın en onemli unsurlarına geldi simdi bozuk limon olmadan olmaz arkadaslar bu salata :D





neyse. Burada ben balzamik sirkeden (VEFA ONERIYORUM) iki uc damla kadar cok degil serttir bu sirke ona gore damlattim azcik iki damla kadar nar ekşisi sonra saglam yarım limon ve en onemlisi zeytinyagi eklendi.normal cekirdegi alınmıs fora zeytini de ekleyebilirsiniz guzel oluyo.




------

ilk postadaki balıkları cekmeyi unuttum ben . bunlar ikinci postadan.AFiyet olsun piiciler.istege baglı yanına rakı acilabilir.Kola bol ekmek. suyuna banmayı unutmayın haa suyunda saklı tadı. servis yaparkende tabaklara bolerken balıkları alttan iki catalla iyi kavrayın dagilmasin buharda pistigi icin cook yumusak sulu guzel miss..

neyse ev balıga kokmaz genelde o bakımdan da iyi kızartma yapsanız ev piüüü leş.




anam agladı lan hazırlarken bu yazıyı , baska balık tarifleride yapıcam bekleyin beni anam.

~DueLisT

[ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 00:23 tarihinde, DueLisT tarafından güncellenmiştir ]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yanlız resimleri jpeg olarak optimize ettim , zaten hapishane kackını gibi bi tipim vardi iyice tipsiz etmis beni allahsız program :D bide optimize ederken salata falan parlıyo aslında taze sebzeler falan ama parlaklıgıda gitmis. hmmm uzuldum simdi :D tam istedigim gibi olmamıs bu olay nese bidakine ya levrek ya cupra yapıcam , veyahut supriz bi balık :P cok balık yerim ben buraya boloe bisiler atmaya caliscam yine ehhehe . 3 tarafı denizlerle cevrili ulkemizde kilo/kisi balık oranı cok az,balık cok faideli bir besin :D oncelikle metabolizmaya en hizli karısan et turu , yani hemen vicut yaga cevirmez artı omega a b bilmemne yagları tuz falan bisuru çuvalla yararlı sey var :D

bitane artizlik foto koyayım bagri bunca rezil resimden sonra

ben aslında boyle idim 1 ay once beni bu hapishane kackini haline getirdiler :D falan dermisim yok be
[spo] [/spo]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla saol, hiç balığı iice folyoya sarmak aklıma gelmemişti, duymamıştımda. Fırında kuru oluyordu.

Tatlı su balığı tatsız olur derler, acaba deniz balıklarınada bu yöntem uygulanabilir mi? Aslında neden olmasın...

Mantar hakikaten de ii gider...

Ahtapot salatası-Rakı da koyacaksın yanına...

Tarif de için tekrar saol... =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@apis

tatlı su balıgı tatsızmı hmm kim demis :) alabalık guzel oluyor aynen benim tarifimle. Simdi burda bi olay var kimisi firinda cok bekletiyo balık pismemis diyo.Bakıyo balık daha aynı goruntude almıyo fırından bu da balıgı kurutuyor.aslında buhar onu pisiriyo ama goruntude pek belli etmiyor.benim firinda maks 40dk oluyor balıklar , termostat 7. seviyedeyken.Artık ona gore bi ayar cek sende :). bu arada Deniz balıklarıda bu yontemle guzel oluyor ama sarmısak yok onlara daha degisik sirkeli bi yontem var orayada gelicez :)

@Whiskey

abi yap tabi ya havalarda ısındı ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biberli olan tepsi ilk postaydi

cekmeyi unuttum hemen yedik onları bu resimde olan ikinci postaydi , gordugun gibi balıkların rengi aynı ama gozlerinden pistigi anlasılıyor artı buharda pistigi icin deri rengi cok az solar baska biey olmaz.

3 kisiydik kisi basina 2 tane alabalık yani şş;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...