paramecium Mesaj tarihi: Mart 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2006 Selam, Nokia İzmir Teknik Servisinden iki üst düzey sorumlunun konuşmasına dün akşam Havaş servis aracında kulak misafiri oldum. Yanılmıyorsam iki farklı yetkili servis sorumlusuydular. Olayın temeli, yeni satılan cihazlarda oluşan arızalara karşı ortaya konan davranış üzerine. Konuşmada kendine yer bulan telefonlardan biri 6610 modeliydi. Bir müşteri telefonunu aldığının 3. günü servise getirmiş ve 'hoparlör çalışmıyor' demiş. Arıza raporu bu şekilde düzenlenmiş ve servise aktarılmış. Serviste arızalı görünün hoparlör değiştirilmiş ve rapora 'yazılım güncelleme' olarak aktarılmış. Müşteriye bu şekilde teslim edilmiş. Neden? Yeni aldığı bir cihazda tamirat/değişim olduğunu duyan müşterinin telefonu iade etme talebinde bulunmasını engellemek ve ayrıca arıza oranlarının düşük görünmesini sağlamak. Bu davranış İstanbul merkezden onay gören bir hareketmiş. Bazı isimler bile telafuz edildi ama aklımda kalan olmadı. Hatta uyarı gelmiş 'neden bukadar çok yazılım güncelleme raporu var?' diye ve savunmaları da gayet basit; biz sizin arıza oranlarınız düşük çıksın diye yapıyoruz! Hoparlör, mikrofon, titreşim, ekran, tuş takımı gibi birçok parça için bu söz konusu. Bunun sakıncası ne? garanti süresi boyunca 3 defa aynı hatayı veren veya 5 defa farklı hatalar veren ürün yenisi ile değiştirilmek zorundadır. Servisler aynı arıza için bile farklı raporlar tutarak bunun önüne geçiyor ve hatta 'yazılım güncelleme' diyerekte bu sorumluluktan kaçıyorlar. Ne kadar güzel kılıf hazırlamışlar değil mi? Şimdi gel de güven bu Başarı ve Genpa markasına. Bu tarz davranışı sergileyen bir başka marka da Toshiba. Notebook arızalarında o da aynı hareketi sergiliyor ve ilerde çıkabilecek dezavantajlarını şimdiden örtpas etmeye çabalıyor. sikayetimvar.com adresinde bu tarz uygulamalara maruz kalmış kişilerin şikayetlerini okuyabilirsiniz. Neden yazdım? Bilin ve ona göre önleminizi alın. Hak hırsızlığından ve yalancılıktan farksız bir uygulamanın tüketici haklarını tehdit ettiğinin bilincinde olun. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buzx Mesaj tarihi: Mart 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2006 Selam paramecium Öncelikle Nokia servisi diye birşey yok,Nokia Türkiye distribütör yetkili servisleri var,nedir bunlar; KVK,SakaryaTelekomünikasyon,Teleservis..vs,Başarı artık Nokia ya bakmıyor bildiğim kadarıyla anlaşmaları bitti. Şimdi o konuşan adamlar anladığım kadarıyla üst düzey yetkili falan değil,yada aşırı çömler,yani teknisyen bile böyle birşey söylemez. Yetkili servisler cihaz tamirlerinden hakediş alırlar,yani cihazın tamirini az göstermek onlara bi fayda sağlamaz. Kaldıki ses problemi donanımsal olabileceği gibi büyük ihtimal yazılımsal da olabilir.Yazılımla ses gelebilir. Çoğu serviste güncel yazılım yüklenir,hafıza korunması falan özellikle istenmediyse yüklemeden cihazı çıkmazlar. Cihazda kulaklık değişirse kulaklığı göstermeden işi bitiremez,stoğu var cartı var curtu var. Sadece şubeleri ayda 4-5k cihaz tamir eden büyük firmalar bunlar,öyle ufak olaylara girmezler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Başarının servisi beş para etmez benim oraya götürmek gibi bir hatam olmuştu telefonu aldığım 2 gün tuşu basmamaya başladı 1 ay serviste kaldı ön kapak (upper case) değişme bahanesiyle 1 ay sonra aldıktan sonra da yine arıza yarattı tuşlarla ilgiliydi 4 kere aynı hatayı tekrar etti buda yaklaşık 4 ay sürdü yazılımda yüklemişlerdi sağolsunlar en/fr/deu nerden biliyolar benim eng bildiği 2 kere gitti bu yüzden adam yüklicem dedi tr versiyon yüklememişti .Ben daha telefonu yeni almışım ve düşünün artık mağduriyetimi ve değiştirmemekle kararlılardı adamlardan soğuduğum için 1 yıldır bozuk bozuk kullanıyorum. Tüketici il hakem heyeti uğraşcak bundan sonra istiyolarsa değişmesinler :D.Beyinsiz izmir başarı servisinde de görüşmek için yetkili birini istediğimde elektronik mühendisiymiş adam direk cümleye böyle girdi yetkili adam :S bide telefonları kullanıcılar bozarmış bak bak bak bana öyle diyo.yazılım göçmeleri veya telefonun bozulması kullanıcı hatalarıymış bak sennnn siemens s65 serisinde bi yazılım yüzünden tüm telefonlarını toplattı avrupadan az daha batıyolardı .sürekli yazılımlar güncelleniyor her telefonun olduğu gibi dedim adama demekki sorun var günceliyor dediğimde ben sizi başka birine yönlendiriyorum dedi :@ teknik kapasiteleri bu kadar anlayacağınız. [ Mesaj 26 Mart 2006, Pazar - 14:29 tarihinde, Enyalios tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Selam, Türkiye'de imkansız ve yapılamayacak şey yoktur. Yeterki 'Nasıl?' sorusunun cevabını bilin. Adamlar 'Club Nokia Servis' olarak tanımlanıyorladı yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca buraya gelme nedenleri ise merkezde yapacakları bir toplantı veya brifing tarzı bir sunumdu. Yetki düzeyleri ise yönetici kademesindeydiler. Birçok servis bu tarz ayak oyunlarına başvuruyorlar. Bunu yapmalarının nedeni ise merkezin çıkarları doğrultusunda haraket etme zorunluluğu. Servis dist. firma ile götürü üstünden iş görebilir. Sonuçta müşterinin muhattap olduğu rapor ile servis raporu farklı şeylerdir. 2 yıllık bir garanti süresi içersinde aynı arızanın 3 kez tekrarı halinde veya 5 kez farklı arıza halinde size cihazın yenisini veya muadilini sunmak zorundalar. Bu yükümlülükten kaçmak için de servisler arıza yerine 'yazılım güncelleme' veya Toshiba'nın notebooklara yaptığı gibi alakasız bir arıza raporu tutma yoluna gidiyorlar. Siz memnunsunuz çünkü garantiden sorununuz çözüldü, dist mutlu çünkü arıza oranları daha düşük gözükecek ve garanti süresi boyunca başına bela olacak bir müşteri sorunu bertaraf edilmiş olacak. Stok konusunda ise adamlar koskoca holdinglerin stok kalemleriyle oynayarak daha düşük vergiler çıkartıyor, bir dist firmanın yedek parça stoklarında mı oynama yapamayacaklar? Burası Türkiye, herşey mümkündür. Yeterki yolunu bilin. Misal yukarıdaki örnek. Bu Nokia'ya has bir durum mu? Bence hayır. Tüm diğer markalarda da bu tarz hareketlerin olacağına inanıyorum. Kim bilir belki aracınızı servise götürdüğünüzde fabrikasyon bir hatayı size 'hatalı/sert kullanım sonucu yıpranma' olarak raporlayıp ücreti karşılığında değiştirdiler. Kim gerçeği biliyor? Dist servislerinde orjinal kapı ile tamir edilmiş kapıyı değiştirip el atından satan kişiler tanıdım ve biliyorum. Türkiye'de hiç bir şeye imkânsız demeyin :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 bende zaten garantisin son günlerine doğru götüreceğim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buzx Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Hala kaçırdığın bir nokta var, Servisin sana verdiği servis formunda ne yazıyor diyelim? Arıza: Kulaklıktan ses gelmiyor Tamir:Software yüklendi. Buraya kadar ok. İkincisinde götürdün Arıza:Kulaklıktan ses gelmiyor Tamir:Kulaklık değişti. Sonuç olayı etkilemez.Sen aynı arızadan 4 defa götürmüş olursun.Nasıl tamir olduğunun önemi yok.Gidersin tüketici haklarına paşa paşa değiştirirler. Ha eğer servis sana "cihazda böyle bir probleme rastlanılmadı" derse işte o zaman olmaz. Ki sonuçta cihazı servisten aldığın zaman bakıyorsun.Sen kulaklıktan ses gelmiyor diye götürdün diyelim,adamlar sana cihazı sağlam şekilde ve "arıza tespit edilemedi" diyede zaten çıkamazlar. Ufak firmalar dediğin gibi yollara başvurabilirler muhtemelen,onlar için haklısın.Büyük firmalarda bu kadar basit değil,2-3 parçanın stoklarıyla oynamaya değmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 abi zaten tamircilere teknisyenlere vs. güvenim yoktu. şimdi iyice kalmadı ya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar