Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chef öldü... (South Park)

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

'Siz Scientology tarikatına nasıl hakaret edersiniz' diye South Park'ta 10 yıldır seslendirdiği karakteri seslendirmekten vazgeçmişti... Çizgi filmciler, o karakteri ÖLDÜRDÜLER...

Tüm dünyada ilgiyle izlenen ve büyüklerin çizgi filmi diye de anılan South Park'ın yapımcıları, diziye sesini vermekten vazgeçen soul şarkıcısı Isaac Hayes'ten yine çizgi film içinde intikam aldı.
(24 Mart 2006 Cuma)

BBC - Isaac Hayes, South Park'ta okulun siyah ahçıbaşı karakteri olan Şef'i seslendiriyordu.

Hayes, çizgi filmde üyesi olduğu Scientology tarikatının küçük düşürüldüğü gerekçesiyle, çizgi filmdeki çocukların akıl hocası olan Şef karakterine sesini vermekten vazgeçtiğini açıklamıştı.

On yıldır devam eden çizgi filmin onuncu sezonunun ilk bölümünde Şef'in beyni "Süper Macera Kulübü" adında bir grup tarafından yıkanıyor.

Diğer karakterlerse bu durumdan son derece rahatsız.

Bu kulübün Scientology tarikatına üstü kapalı bir gönderme olduğu belirtiliyor.

Şef, pedofil, yani çocukları cinsel açıdan çekici bulan biri olarak tasvir ediliyor.

Çocukların, önce bir psikiyatriste ardından bir striptiz kulübüne götürmeleri ardından Şef kendine geliyor ve kadınlara olan ilgisi yeniden canlanıyor.

Ancak Süper Macera Kulubü tarafından beyni bir kez daha yıkanan Şef, bu kez bir köprüden düşüp ölüyor.

Çizgi filmin yaratıcılarından Matt Stone, Hayes'le aralarındaki anlaşmazlığa şöyle bir eleştiri getirdi:

"On yıl boyunca yaptığımız 150 bölümde Isaac asla Hıristiyanlar, Müslümanlar, Mormonlar ya da Yahudilerle dalga geçmekten gocunmadı. Ama konu kendi dini olunca birden hassaslaşıverdi."

Scientology tarikatı, 1952 yılında bilimkurgu yazarı Ron Hubbard'ın kurduğu, çeşitli teknik ve öğretilere dayanan bir tarikat.

Tarikat üyeleri arasında Tom Cruise, John Travolta gibi isimler de var.

chef'i çok severdim ya :) Ama böyle bir durumda iyi yapmışlar diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

dinmiş gerizekalı bi olaya da din diyorlar anlamıyorum ne ya bu uzaylı tarikat fln scientology fln ne mal mal şeyler bu ünlüler ya gerçekten gerizekalı yada parayı bol bulmuşlar dağıtıcak yer arıorlar çk komedi tarikatta şey fln varmış böle rütbe atlama gibi 100 milyon dolar mış fln sonra bunun kurucusu fln şey diyormuş size 10 milyon dolara fln duvarlardan geçmeyi gösterebilirim fln diormuş ne salakça bi olay bu lol
Sosyal ağlarda paylaş

niye saygisizlik adamlarda islamla dalga geciyor? onlar islamla dalga gecerken fikir ozgurlugu diye bagirip duruyodunuz. cifte standard olmasin pls

(bu arada penth senin o konuda durusun neydi tam hatirlayamadim, eger danimarkalilara da ne bicim saygizilik yapiounuz ipneler dediysen affola)
Sosyal ağlarda paylaş

scientology nirvanasina ulasinca duvarlardan gecilip, baska insanlari kontrol sozu veren, fakat bu nirvana ulasabilmek icin 1-2 milyon dolar harcamak gereken, bana verin 1-2 milyon bende ogretirim nasil duvardan gecilecegini dedirten akim. kurucusu ron hubbard scientology peygameberi olmadan once bilim kurgu yazarligi yapiyordu. almanya ve ingiltere gibi bircok avrupa ulkesinde yasaklanmistir.

sourtimes dada yazmışlar işte
Sosyal ağlarda paylaş

Theghosthand, din - tarikat önemi yoktur, eğer dinlere saygı göstermemizin sebebi insanın kutsalı olması, insanın inancı olmasıysa, tarikat üyeleri için o tarikat de onların kutsalı, onların inancıdır.
O yüzden yine söylüyorum, sizin için bu tarikat ne kadar aptalcaysa benim için de müslümanlık o kadar aptalcadır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

burda konu adam islamla yahudilerle hristiyanlarla dalga gecerken iyidi sayntoloji ile dalga gecince ne olduda dinciligin tuttu lan durruk seklindeki bir tartisma .
katiliyorum ki zaten buna, dalga gecme üzerine kurulu bir seyde yillarca calisip ucu kendine dokununca böyle yapmasi cok komik

Ayrica, daha bomba haber geldi, bu bölüm yayinlanmayacak. Cünkü Comedy Central'in sahibi ayni zamanda Mission Impossible 3'ü ceken sirket ve Tom Cruise'un ufacik bir ultimatomu isleri cözmeye yetmis : ) Olay cikti baya aslinda ,CNN'e falan haber oldu olay bakalim nolacak. SP da cetin ceviz sonucta, altinda kalmaz bu olayin. Ama isin komigi, her bölümde Isa var, tanri nin domuz seklinde oldugu bölüm bile var ama bir tarikat/din dalgasinda direk olaya müdahale ediliyor, cok garip
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...