LathspeLL Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 Yaklaşık 1 aydır teknoloji sitelerinde DELL'in Alianware'i satın alacağına dair söylentiler boy gösteriyordu. İlk başta yalanlanmasına rağmen sonunda haberin doğru olduğu açıklandı. Evet oyuncuların hayali Alianware bir diğer bilgisayar devine katılıyor. Türkiye'de DELL'i masaüstü sistem alanında pek aktif göremiyoruz. Fakat bu birleşme ile eğer DELL ülkemizde biraz daha aktif rol alırsa bu şaheser sistemlere ulaşma ihtimalimiz baya yükselecektir (tabi ulaşacak para çıkarsa). Özellikle bir sonra ki monitör'ümü DELL'den almayı planlarken böyle bir haber içimde bir kelebek uçurdu, çicekler açtırdı vallahi! Daha da sevdim DELL'i. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 oluşabilecek en hayvani sistemi yaptım 19bin dolarcık tuttu..nedirki canım..nedirki..ned..ühü.. biri bana 45dolar versin ram alcam böhüheeee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 dell , dedigin gibi alianware'i satın alırsa, bu sana pek yansımaz sanırım. alienware yine eskiden oldugu gibi high end sistemler (tasarımsal olarak :P) üretip satacaktır, firmayı kapatıp dell'e gecis yapacaklarını sanmam. marka yaratılmış o kadar. bi kazancı olmaz sanırım tamamiyle birleşmenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 ne kadar ilgilenirsiniz bilmem ama dell zaten özellikle de dizüstü bilgisayarların kullanıcıya özel hazırlanması konusunda ilk faaliyete başlayan, şu anda da bu sistemi en optimize edilmiş şekilde kullanan firmadır. Ama amerika dışına açılmak çok fazla yatırım gerektirdiği için bunu başaramıyor, daha doğrusu hp (compaq) ve toshiba'nın agresif stratejileriyle başedemeyeceğini düşünüyordu. bu haberi buradan öğrendim, bence hiç şaşırtıcı değil. zira alienware de dell gibi kullanıcıya özel sistemler üzerine yoğunlaştığından bu birleşme hem dell'in avrupa (daha ziyade dünya - (eksi) amerika) pazarına girmesini sağlayacak hem de alienware'in üretim mekanizmasını optimize edebilecektir. böylece hem dell'in hem de alienware'in hisseleri değer kazanacaktır. ilk bakışta mantıklı bir birleşim gibi gözüküyor. detaylarını zamanla göreceğiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 peki bu birleşme nasıl olacakmış ki? alienware tamamen dell çatısına mı kayacakmış, ne getirecekmiş tam anlamadım açıkcası. bence dell yine bildigmiz şekilde üretim ve pazarlamasına devam edecek, alienwarede aynı şekilde. her ikiside ayrı tellerden çalacagı için bu birleşmenin son kullanıcıya netür bir faydası olacak ki? alienware'in görünüşü, dış tasarımları ve dell'in performans + stabilitesi bir araya gelip 3. bir marka altında ürünler mi satacaklar? dellware falan şeklinde? büyük abiler birleşsin ayrılsın eywallah ama bize ne faydası olacak bu işin ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 dedim ya ben haberi burada okudum ilk. gözle görülük ilk fark alienware bilgisayarların içinde, sağında, solunda ücra bir köşede dell işareti görürüz herhalde. belkim zamanla da alienware dell'in bir modeli halini alabilir. kapakta aynı sembolü görürüz, içini açında dell neyin yazar marka olarak. bize dolaylı yoldan yansıyacak değişiklikler olarak, dell kullanıcıya özel bilgisayar hazırlama tecrübesini alienware'e aktararak alienware'in birim başına maliyetlerini daha aşağılara çeker. ürünün pazardaki pozisyonunu değiştirmemek için fiyatta oynama yaparlar mı bilemiyorum. ayrıca dellin anlaşmalı olduğu üreticiler de alienware üretimine katılırlarsa daha büyük ölçekte üretim yapılacağı için maliyetler bir nebze daha düşer. fakat bu maliyetleri pazara yansıtmak ürünün pazardaki konumunu değiştireceği için stratejik bir karardır. pazarlama departmanı ne karar verir bilemiyorum. sonuç olarak, dellin hızlı ve düşük maliyetle isteğe özel üretim yapmaktan başka bir meziyeti olmadığı için (bkz. toshiba'nın uluslararası teknik servis desteği, sony'nin görüntü kalitesi, hp compaq'ın multimedya destekleri) artık şu yönden daha iyi dizüstü bilgisayarlar alabilicez diyemiyorum. ülkemiz için özelleştirilmiş dizüstü bilgisayar zaten pahalıydı, yine pahalı kalacak :D yani bize pek bir yararı yok bu birleşmenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar