GENERAL_069 Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 endles oyuna bak lem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baelithilie Mesaj tarihi: Mart 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2006 sanki KOdan önce o çocuklar aga demiyodu... şimdi sonuna item pls diyolar. KOdan öncede bu milletin bebeleri maldı oyuna b.k atmanın manası yok ki. Reel parayla satılıyor diye yasadışı silah pazarlar havası verilmeye çalışması bir başka aptallık. Milliyetin de star vatan posta gibi gazeteler arasına girdiğini gördüm ona üzüldüm sadece... ayrıca o odaya yemeği koyup 48 saat sonra çocuğun yemediğini farkedebilen ana baba da bi doktora görünsün...48 saat çocuğa bakmadılarmı da farkedemediler yemediğini. Ayrıca o nasıl ana babaki çakmadı veledin ağzına bi tane kalk yemeğini ye lan diye? türkiyede var mı öyle aile bebeyi 48 saat makineye oturtup bakmayan? Varsa bende istiyorum...Benim annemin ses kısma tuşu bozuk bi konuştumu 2 saat susmuyor bu çocuk o ortamda yemeği yemeden duramaz demekki ana babada var bi arıza. O uzmanı da ........... lazım. salak KO da 2 yıldır varım daha ben uzman değilim o nasıl uzman oluyor? Medyanın s.çtığı başka bi şişirme haber. Bu mesajın bazı kısımlarını milliyetin okur köşesi mailine de attım ama adamlar mail saatine dikkat ederse benide o guruba koyabilir (03:30 civarı) halbuki dün gayet sosyal bir ortamda alkolümü aldım gecenin körüne kadar da uyudum anti sosyal filan değilim, öküz gibide yemeğimi yedim. Çocuk yemek yemiyorsa KOya bok atacağına velede tokat at mnq ebeveyni diyerek sözlerimi noktalamak istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AnuriaAlptekin Mesaj tarihi: Mart 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2006 Beyler, pc oyunlarının potansiyel tehlikelerini sadece KO'ya indirgemek, elbetteki olayı biraz magazinel bir havaya bürümektir. Ancak uzmanların söylediği ve haklı olduğu bir konu var. Bu tarz oyunlar, çocukların sağlıklı bir ruh haliyle gelişmeleri konusunda çok ciddi bir tehlike. Ben 30 yaşındayım. Biz çocukluğumuzu sokakta top oynayarak, ağaçlardan düşüp dizlerimizi kanatarak, uçurtmalar uçurarak geçirdik. Sosyal bir arkadaşlık ortamı içindeydik. Oysa ki yeni nesil, evde, steril ve "güvenli" bir ortamda, pc başında canavar öldürerek ve "yalnız" bireyler olarak yetişiyor. bu çocuklar daha ileri yaşlarda toplum içine çıktıklarında, çok büyük adaptasyon sorunları yaşayacaklar. Arkadaşlık ve bir insana güvenme dürtüleri gelişmemiş olacaklar. Bir çok arkadaş bu haberi makaraya sarmış ama, o resmin altında yatan tehlikeyi iyi okumak gerekiyor. Çocuklarda yarattığı şiddet dürtüsüne gelince... işte medya burda kusuru önce kendisinde aramalı. Zira şiddet içeren filmleri, mafyayı iyi bir şeymiş gibi gösteren dizileri, soğuk kanlılıkla insan öldürebilmeyi özendiren yapımları bizlere sunarken, "çocukların ruh sağlığını bozuyoruz" endişesi taşıyorlar mıydı acaba? Ama en önemlisi, şiddet ne pc oyunlarında, ne de tv yapımlarında başlamıyor. Şiddet ilk ve gerçekçi haliyle önce ailede, sonra okulda aşılanıyor çocuklara. İlk önce bunu düzeltmek gerek. [ Mesaj 24 Mart 2006, Cuma - 07:15 tarihinde, AnuriaAlptekin tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 24 Mart 2006, Cuma - 07:17 tarihinde, AnuriaAlptekin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AnuriaAlptekin Mesaj tarihi: Mart 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2006 Güncellemeler devrik cümle ve harf eksikliğinden dolayı yapılmıştır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baelithilie Mesaj tarihi: Mart 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2006 bende diyorum ki o şiddetin %100de 1i evde çocuğa karşı yapılsa bi sorun kalmaz :) çakıcaksın ağzına çık dışarı git oyna gez diye... ana babalar dangoz olduktan sonra çocuk KV de izler, GTA da oynar saatlerce, gider arkadaşını da bıçaklar, hırsızlıkta yapar, aga da der. kimse kusura bakmasın o haberi veren yayın organı da mallığını bunu oyuna bağlıyarak gizler... bir ara da pokemon yu-gi-oh filan gibi çizgi filmlere sarmışlardı gazeteler... şiddet var diye... Onlar şiddet içeriyorsa şiddetin ne olduğunu bilmiyolar demektir... Kan çıkmayan çizgi filmde şiddet var diyolar yaw. Ben spider man x-men transformers gi-joe ile büyüdüm. içimde şiddete eğilim oluşmadı KO oynayınca içimde oluşan tek sinir eğilimi ise piayasanın içine edenler, aga diyenler, 20 gb lik item için fp ile trade önerenler, olmaz deyince küfrü basanlar, üç tuşa spam basarak oynayan, oynadığını sanan gerizekalı heriflerin kesemeyecekleri birşey görünce kaçmaları sonra kesebilecek olanlara trade spam yapmaları ....... vs .vs . yani oyun değil siniri yapan içindeki mallar. ha bu sinir edici unsur zaten haberde adı geçen veletler. girmeseler oyunda bi sorun kalmıycak haliyle girmedikleri için o çocuktada istenmeyen sorunlar çıkmıycak. Anuria böyle olaylar var diyorsun, haklısındır belki var ama 3-5 angutun yüzünden böyle magazinsel bir genellemeye girmeyi hakediyormuyuz? KO oynuyorum 61 charım var diyince insanların beni asosyal bir ezik gibi görmesi ile sonuçlanabilecek bir haber bu. MMORPG kavramından önce hatta internetten önce oyun bağımlılığı yokmuydu sanki? ben 8 saat might and magic oynadığımı bilirim mesela. Ha bide manyaklık eseri acaba black isle ın sitede verdiği Baldur's gate ana questleri minimum 120 saatte biter sınırını geçebilecekmiyim diye 5 gün sadece Baldurs gate oynamıştım ama bu arada ne yemeği ihaml ettim ne uyumayı nede başka bir şeyi ve 87 saatte bitirdim. Kısacası olay knightta değil içindeki agagillerde. zaten medya bu günlerde agagillerden geçilmiyorken onlarla ilgili bir olayı yapmaları isabet olmuş reyting açısından ama genelleme yaptırmaları çok kötü olmuş. Reyting deyince aklıma geldi...KV yi aylarca eleştirdik bide filmini yaptılar millet tapıyor ve gazetelerde 100000 tane haberi çıkıyor. Şimdi KOyu yerden yere vururlarsa yakında KO özel eki verebilirler gazetede... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AnuriaAlptekin Mesaj tarihi: Mart 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2006 Canım, benim söylemek istediklerim KO ile ilgili değil. KO bu sistemin bir parçası sadece. Genel anlamda pc oyunları ve bu oyunlara bağımlılığın, çocuklar üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyledim. Yoksa "KO şiddet saçıyor" düşüncesine katılmıyorum. Ama sen, "lan siee çık dışarda oyna" diye o çocuğa vurmaya kalkarsan, işte çocukta şiddet eğilimi o zaman başlar. Bunun yerine çocukları, özellikle küçük yaşlarda sosyal-kültürel aktivitelere yönlendirmek, güzel sanatlarla ilgilenmelerini sağlamak gerekiyor. Bir de, sadece çocuklarla ilgili değil bu, 18 yaşını geçmiş bireyler de, bu ve benzer oyunlara kendilerini kaptırıp antisosyal bireyler haline gelebiliyorlar. Burda yaşadıkları şeyleri fazlasıyla ciddiye alan yığınla insan tanıyorum ben. Sen yada 3-5 kişinin bunu yapmaması, mevcut durumu değiştirmiyor ne yazık ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiMoReS Mesaj tarihi: Mart 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2006 x) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Mart 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2006 @Baelithilie, okuduğunu anlamamışsın bence bir kez daha oku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar