Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lise 2 Kitabı 1931-1942

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

said:
allahın olduuunu kanıtlayamamız onun olmadııı anlamına gelmez

Anlatamadım galiba. Tanrının varlığı kanıtlara değil inanca bağımlı birşey. Eğer sunulan, somut/objektif olmayan kanıtlara (kitap, peygamber vs.) inanıyorsan, onlar sana -ve sadece sana- kanıt oluyor. Dini savunmak gerekiyorsa bana en mantıklı gelen bakış açısı bu.

Sorun şu ki, eğer inanmıyorsan Allah'ın varlığı ile Jupiter'in merkezinde piyano çalan ve uçan atların varlığı, veya akıl hastanesindeki şizofrenlerin hayali arkadaşlarının varlığı arasındaki fark nedir? Peki neden şizofrenleri akıl hastanesine koyuyoruz da tanrıya inanan insanlar sokakta dolaşıyor? Senin mantığına göre ikisi de aynı paralelde. Fark dinlerin organize şizofren olması oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kamoncuk demiş ki;
evlyn dostum bos yere kasma bosver Bir yaradanın olduğuna inanmayan kişiyi burda birşeyi kabullendirtmek cok zordur . Sana evrim teorisi falan die cvp yazan arkadaşta saclamamıs zaten cocukla cocuk olma derler halk arasında gecenin bu saati uğrasmak istemiyorum sacmaladığının acıklamasını yapmak gibi sadece masal demek hakarettir burda senin buna masal demen yalan demen uygulayan kişiye yalancı demen bir seyin yalan olup olmadığınıda ispatlamadan kimseye yalancı diyemezsin . ki ne garip sana göre İslamdada iftira suctur ispatlaman lazım eğer sen bunu ispatlayamazsan suclusun senin gibi insanların olacağınıda bildirmiş ve bunu önlemek icin yapmasınlar die uyar demiş ilginc inanmazsın bosverr
hoyda bre, 23 yaşına geldik hala çocuk diyo. can sıkma be evladım.

var mı arkadaşım bir ispatın bi delilin bi gözlemin bi deney sonucun allah'ın varlığına dair? yok. o zaman söylediklerin benim için ve müslüman olmayan bi 4-5 milyar insan için masaldan öte değer taşımıyor. bu kadar basit. allah'ın varlığının bilgisinin kaynağını umursamıyorum zaten ne diye kalkıp yalancı diyim. yalancı lafı ağzımdan çıktı mı hayır onu sen ekliyorsun.

bak senin mantığınla ne olur biliyo musun? bu olur;

memet ali ağaca ben mesihim dedi, gidip inandın mı adama sen? inanmadın mı? o zaman memet ali ağacaya yalancı diyorsun? elinde kanıt var mı?? demek ki sen iftira ediyorsun. yani günahkarsın. inandın mı yoksa? peki ne diye mesihi kurtarmak için hiç bir şey yapmıyorsun? yoksa pasifist misin? yani aktivizmi karalıyorsun? peygamberimiz bir aktivistti? sen peygamberi mi karalıyorsun? ya sen peygamberi karalıyorsun ya ağca mesih.

ya da bak şöyle pambuk prensesin varlığının ispatı;
pamuk prensesin olmadığını ne biliyosun sen? dün gece çok güzel vakit geçirdim biz pambuşumla. yok mu diyorsun? o zaman sen bana yalancı diyorsun yani? seni tanımadığıma göre demek ki sen iftira ediyorsun. ya sen iftira edip günah işliyorsun ya da pamuk var.

Tam bir inancsız insan sacmalaması burda din muhabbetine karsıyım burda müslümanlar yobaz ama böyleleri farklı neyse herkez neye inanıosa inansın uğrasamıcam sacmalıklarla
Sosyal ağlarda paylaş

din kültürü ve ahlak dersi islam dersi diiildir bütün dinler öğretiliyodur zaten onuda bi tarafınızdan sallamayın (KANITI WAR)

din derslerini çok iyi hatırlıyosun ama edebiyatla pek ilgilenmemişsin. felsefe derslerinede arada bir girsen iyi olacak ki olayları yargılama ve tarafsız bir şekilde yargıya varmaktan mahrum kalmayasın. zaten ettiğin tüm laflar saldırı niteliği taşımakta. "ben inanıyom lan sen benim inancıma nasıl laf edersiiğnnn ğiihhhn ğiiihhhn!!" şeklinde. bize şöyle de ; ben tanrıya inanıyorum çünkü böyle böyle nedenlerden dolayı. siz inanmıyorsunuz sizin yanlışınız şöyle şöyle diye. biz inanmadığımızı söylüyoruz nedenlerimizide yazıyoruz. nedenlerimizide yazdık sanırsam zahmet edip bir oku ama önce bi kaç felsefe dersine gir sonra oku ki yazacağın yazıda bi kaç zeka kırıntısına rastlayıp bir dahaki sefere cevap yazmak için kafamı yorduğuma pişman olmayayım.

[spo]tüm dinler eşit ölçüde öğretilmiyor. islam ağırlıklı. [/spo]

[ Mesaj 20 Mart 2006, Pazartesi - 23:37 tarihinde, ihpu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

gene mi bu tartışma...yaw bırakın herkes istedii şeye inansın..herkesin inancı düşüncesi kendine..hepsine saygı duymak lazım..
son olarak da bence bu tür tartışmların hepsi neye inandığını bilmeyen insanlar yüzünden devam ediyo..inandığınız/inanmadığınız şeyi tam olarak kavrayamamışsınız ve bir şeyleri kanıtlama ihtiyacı duyuyorsunuz..
Sosyal ağlarda paylaş

@ihpu

nedenini açıkladım diosun....bnimde söylemeye çalıştığım din konusunda somut bi ispat aramaman gerekir...ben inanıyorum sna nedenini nası açıkliiim peki söyliceim şeyler kuranı kerimin warlığı hz.muhammed (S.A.V) in warlığdır siz bunlara yalan dedikten sonra ben sna bşka ne nedeni açıklayabilirim ???....
Sosyal ağlarda paylaş

bir musevi bir hristiyan bir budist bir zerdüşt veya bir ateist için muhammed'in dedikleri zaten doğru değildir.

allah'ın varlığını, kur'an'ın doğruluğunu, muhammed'in allah'ın elçisi olduğunu kabul eden zaten müslüman olurdu?????¿¿¿

ne diye dönüp dönüp "sen buna yalan diyorsun ona yalancı buna böyle diyorsun böhüüüüüeee" diye arabesk yapıyorsunuz?

nedir yani binlerce yıldır müslümanlıktan farklı inançlar var alışamadınız mı hala?
Sosyal ağlarda paylaş

paspatur 3 tane din mi var dünyada sadece? tonla var.

senin peygamber olarak kabul etmediklerinin de inanç. en az senin allah'a inandığın kadar inanç.

sadece ve sadece farklı bir yol. insanın dünyada farklı bir yol seçmiş olması o yoldan diğerlerinin tamamiyle yanlış olması gerektirmez. kaldı ki, bir yaşam biçiminin felsefenin tümden doğru tümden yanlış olduğunu iddia etmek için tanrısal güçlere falan ihtiyaç var.

dünyada tek bir doğru var olduğunu düşünebilirsiniz ama başka insanların da sizden farklı tek bir doğrusu olduğunu düşünmelerine şaşırmamalısınız. onlar da senin gibi insan sonuçta.

konuya dönersem muhammed'in kurduğu devletin, yarattığı kültürün tarihsel açıdan yorumu o kitaptaki gibi olmalıdır, din kitapları farklı yorumlayabilir, sen farklı yorumlayabilirsin, sosyoloji farklı yorumlar, psikoloji bambaşka yorumlar. ama bunların tümü sadece farklı bakış açılarıdır. 3 boyutlu bir cisim düşünün ve buna yandan üstten sağdan soldan az ışıkta, çok ışıkta, çook farklı şekillerde bakılabilinir de mi?

hah işte olay aynen buna benziyor.

said:
Giovanni demiş ki
kitlensin bu konu DİNİ KONULAR AÇMAYIN DİYORUZ BASMIYOR GALİBA ?!
sen kimsin ki? SEN KİMSİN?? NESİN Kİ?? SANA MI SORACAM KONUŞURKEN??

bi de en başından okursanız konunun din kitabıyla alakalı olduğunu çıkartabilirsiniz, saçma sapan konuşup durmayın, kimsenin kimseyi müslüman, dinsiz ıvır zıvır yapmaya çalıştığı yok.

[ Mesaj 22 Mart 2006, Çarşamba - 06:32 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

penth'in dediği inananları kırabilir üzebilir belki ama onları hakir görmek amaçlı bir şey yani hakaret değil. hakaret tanımını isteğimize göre oynatmayalım.

penth'in söylediğinin "bu dünya bu bilim, teknoloji, sanat insanoğlunun bu yaptıkları hep gelip geçici ahiret en önemlisidir" demekten "zerre" kadar bir farkı yok.

insanlar peygamberlere hakaret edebilir, daha önceden olmuştur ilerde de olabilir ama dinle ilgili söylenen ve dindarların hoş görmeyeceği herşey hakaret değildir. lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ben semavi dinlerden bahsediyorum...
diğerlerinin semavi olmadığı ya da bu 3 dinin diğer inançlardan ayrı bir öneme sahip olduğu yine senin inancın. salt akla dayalı bakınca geri kalan 3 ünün diğer bilmem kaç yüz tanesinden bir farkı yok.

yani semavi din tanımı allah'ın varlığı gibi, muhammed'in peygamber oluşu gibi yine senin inancının içerisindeki bir tanım, bilimsel bir sınıf değil.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Soulcube:
penth bunu diyerek yanlış yapıyorsun insanları rencide etme.Düşünceni kendine saklasan daha makbul olurdu.
Tanrılar ve dinler gelip geçicidir lafını söylememeni dilerdim.
Eğer burda bir dine inanan insanlar varsa bu onlara hakaret olur.

4500 yil önce Isis'e, 3500 yil önce Artemis'e, 2500 yil önce Bellona'ya tapiyordu insanlar.
Sadece "insanlar sayesinde" isimleri, hikayeleri, resimleri ve heykelleri kaldi geriye.
Ayrica ben de bir dine inaniyorum ki?
Sey gibi düsünebilirsin, demokrasinin de cagi bir gün kapanacak diye, demokrasiye niye karsi geleyim? Sadece, cogu insan dini, hizmet etmesi gereken asil amac disina cikariyor, her seyin tepesine koyuyor, bu da dinin varolus sebebine tam zit bir sonuc ortaya cikariyor.

[ Mesaj 22 Mart 2006, Çarşamba - 15:31 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

insanlığın kafasında belli başlı boşluklar vardır. kim bizi neden ne zaman nasıl yarattı gibi. din ise bu boşlukları kullanarak insanları bir düzene sokmak için yapılmış birşeydir. çıktıkları tarihler pek bir uzak olduğu için, günümüz yaşamıyla uyuşmamaktadırlar. bu da, insanların nesillerle aktardığı deneyimin bir sonucudur. insanlar saygıyı, sevgiyi ve davranış biçimlerini daha iyi bildikleri için zamanla, yeni nesiller bir dine ihtiyaç duymayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

@ihpu senin gibi insanlardan çok var biliosun dimi.belki de inançsız biri bile deilsin ama hoşuna gidior dimi farklı olmak.yada inançsızsın çünkü bu şekilde kendini dierlerinden üstün görebiliosun.çünkü din herkesi eşit kılar ama sen eşitlik istemiosun sen bitanesin çünkü.ha demişsin bana allahın varlığını ispat et diye göster diye yaw kardeşim bu lafı dien bi kişi de aksini ispatlasın tek başına dünyadaki 1.3 milyar insana aptal diosun çünkü herkes cahil bi akıllı sensin.neden yaşıyosun ki madem din yok başka bi dünya yok amacın ne nereye gidiyorsun.Ha dersen ki ben bi hayvanım amacım yemek içmek üremek tamam derim o zman devam et.şöyle güsel bi otlak da bul kendine ohh miss...
Sosyal ağlarda paylaş

senin dilinden konuşayım o zaman arkadaşım. sen de ben koyunum diyosun o zaman, otlak daha bi uygun oldu. ayrıca cahillik kavramıyla akıllılık kavramı alakasızdır. cahil öğrenmeye denir. inanmayana değil. inanan cahiller de olabilir (bu ülkede en bol bulunduğunu düşünüyorum). akıllı ise zekasını ilerlemek için kullanana denir. ben dine inanmıyorum. hayat amacımı ise asla ve asla bir peygamber, bir kitap belirleyemez.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...