Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu patiye ne önerirsiniz ? (foto mak)


jacabo

Öne çıkan mesajlar

şimcik büyük olasılıkla bu sıralar bi dslr alcam da d70s ayarlarında bana ne önerebilirsiniz yoksa d70s bu ayarlardakı en idealimi ? ayrıca canon un bu ayarlarda bıldıgım kadarıyla bı 350d sı var bıde 20d sı var ama tam bi bılgım yok bıraz tavsıye verırsenız sevınırım
bide foto mak ı uzakdogudan hongkong dan daha ucuza alabilirmiyim ?
karışık oldu biraz ama neyse =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

d70s / 350d kiyaslarsak,

teknik olarak
canonun 2mpixel disinda bi avantaji yok..

derimki once ikisinide dene, o fiyat araliginda malum en iyiler o ikisi, al dene, eline hangisi rahat geliyorsa onu al..uber nerd tech. spec. acisindan ikiside cok yakin birbirlerine..uzun vadede kullanirken 'aptal dugme nerdeydi ya' dememek icin onerdim bunu :)

ikiside gayet iyi makinalar, crop almadan gayet guzel buyuk baski (a3 civari) alabilirsin..

lens olarak nikon bi 'tik' daha ucuzdur canondan vsvs..

20d hic alma derim, 30d cikiyor yakinda (nikon un d200 olarak cevap verecegi bir makina)...ki bunlarin fiyatlari neredeyse 1,5 kati..

dipnot; dpreview.com'un un ve kendi deneyimlerime dayanarak, siniflar arasi 2mpixelin COK buyuk fark yaratmadigini belirteyim..

mesela d200(10mpixel) - ortalama sallama 2bin $ diyelim
dh2x (12.kusur mpixel) - ortalama 4.500-5.000 $ diyelim

fiyat farki yan ozelliklere gidiyor mpixel bazli dusunmektense...hani eline alinca (kotu bi benzetme evet ama yapabilecegim bisi yok :) ) uzun vade de rahat hissetme durumu..

ayni sey canon 30d/mach serisi icin de soylenebilir...evet teknik olarak ama ama ama onda bu var bunda bu yok ama ama dedirtiyorda...o amalari kullanma oraniniz o fiyata degmeyebiliyor bazen..

ben nikon ile baslamistim, lensler nikondan yurudu gitti... ha canon 350d alirmiydim su anda?, d70s e gore eet ayni fiyata daha ufak body ve 2mpixel icin alirdim belki :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya simdi nikon d70s le canon 350d arasında kaldım karar veremiyorum genelde herseyıyle aynı gıbı demısler canonun ergonomısı kotu gıbı bıseyler okudum bıyerlerde ama herseyıyle denk gibiler d70s in kit le verdigi objektıfı i daha kalıtelıymıs sanırım canonun verdigine gore
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mono 30d çıktı. pek d200 e rakip bir makine değil.

kıyaslanacak makineler d70 ve 350d ise, d70 derim ben. türkiyede nikonun lens ve makineleri amarika ile aynı gibi. üstelik garantili filan. iyi yani bu açıdan. hem makine özellikleri olarak da daha iyi. iyi ışıkta canon kadar iyi fotoğraf çeker.

piyasa şu an enteresan. sony minolta mount ile, leica lensler ve olympus mount ile panasonic piyasaya girdikleri an işler değişebilir.

şu an için bu fiyatlara en iyi dslr kesinlikle minolta maxxum 7d dir. amerikadan 1000 dolar gibi bi paraya alınabilir. üstelik süper.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...