2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 11 Ağustos 1999'daki Güneş Tutulmasının en net izlendiği ülke Türkiye 11 Ağustos 1999 da gerçekleşen güneş tutulmasının en net izlendiği ve hatta bu harika doğa olayını izlemek için Türkiyeye gelin! kampanyalarının açılıp, yaklaşan yıkımın adeta şölen havasında kutlandığı bu ülkede, 6 gün önceki şen-şakrak kutlamaların yerini, 6 gün sonra yani 17 Ağustosta feryatlar aldı! Aynı olay geçen yıl Pakistan ve Hindistan'da da yaşandı. 3 Ekim'deki güneş tutulmasının en net izlendiği coğrafya, yine 5 gün sonra deprem'le sarsıldı! Hem de onbinlerce kişinin ölümüne yol açan bir depremle! Bilimsel veriler ortada1973-2002 arasındaki son 29 yıldaki güneş tutulmaları incelenmiş ve görülmüş ki; 66 güneş tutulmasının ardından 30 büyük deprem olmuş! Oran % 45... Deprem konusunda imza attığı önemli çalışmalarla tanınan Hawaii Jeofizik Enstitüsü uzmanı Dr. Gerard Freyer diyor ki; Güneş tutulması, fayları harekete geçirerek, deprem oluşumunu tetikliyor! Freyer'a göre; Güneş tutulmalarında, atmosferde elektromanyetik enerji dalgalanmaları meydana geliyor... Enerji birikimine; Ay'ın çekim gücü dolayısıyla, tektonik tabakalar ve fay hatları üzerindeki gerilim eklendiğinde, deprem tetikleniyor!29 Mart 2006da Tam Güneş Tutulması yaşanacak ve tutulma en net şekilde Türkiye'den izlenecek.Üstelik 11 Ağustos 1999 daki tutulmadan daha uzun sürecek. Ardından bir deprem olur mu olmaz mı elbette bilinmez... Fakat yüzde 45'lik bir olasılıkla da olsa ortada geliyorum diyen bir felaket var. 29 Mart 2006'ya şunun şurasında 11 gün gibi kısa bir zaman kaldı. Umarız Nisan'ın ilk günlerinde bir felaket haberlerinden bahsetmeyiz Ancak yine de bu teoriye tamamen karşı çıkan ve güneş tutulmasıyla deprem arasında bir ilişki bulunmadığını ifade eden uzmanlar çoğunlukta . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 yok öyle birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 29 Mart'ta deprem olabilir gercekten, sayet Opeth Istanbul'da olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 29 mart'da asıl deprem Antalya'da. Soulclipse festivali, güneş tutulmasının Antalya'dan net izlenebilecek olmasından dolayı Türkiye'de! [ Mesaj 18 Mart 2006, Cumartesi - 01:44 tarihinde, Fistan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 çok ciddisiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 evet. öyleyiz. çünkü saçmalık bu. tesadüfler silsilesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 % 45 lik bir tesadüf çok güzel bir tesadüf . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 tesadüf diye bişey yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Pardon 2pac, deprem yapmayayim o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nindalf Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Bence tesadüf olamaz. Çok emin konuşmak bana düşmez çünkü bilim adamı deiliz ki biz. Bencesi olabilirdir.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 tesadüf diye birşey yoktur. Kaderdir. Alın yazısıdır. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReNeGaDe Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 etkisi olmaz deil sonuçta çekim gücü oluşuo gezegenler arası ama kesinlikle deprem olcak die bişi diemeyiz. kandilli rasathaneside açıkladı ztn depremle tutulmanın bi alakası olmadığını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 vallah işinize geliyosa ben ankardayım ankarada deprem olma olasılığı istanbula göre daha az eğer bunu biras olsun ciddiye alıp tedbir alırısanız sizin için iyi olur yapmassanız benden günah gitti . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 ok ok anladım ben seni... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Ok. Bu aralar hükümet debeleniyo. her an ankarada biri dellenip kendini yakabilir. sana da sıçramasın. ben evden çıkma diyim de benden günah gitti. ne biçim bir laftır.. hey allahım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 tamam kusura bakma kötü bi uyarı yaptıysam . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 uyardığın için sağol. ama deprem riski zaten var istanbulda. Yaşamayı öğrendik zaten bununla. Uyarıyorum günah benden gitti gibi bir laf yerine başka şekilde açıklayabilirdin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Tesadüf olduğu kaç bilim adamı tarafından açıklandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 11 ağustos benim doğum günüm, 99 yılında doğum günümde deprem oldu ve o yıl hediye almadı kimse bana güneş tutulmasını izledim diye. bide ben bi program izlemiştim onda bu oran %45 değil %3 olarak gösterilmişti. son 100 yıldaki verilere göre mi ne tam hatırlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elbrech Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 17 ağustos depreminden sora ne zaman bulutlar kırmızı gözükse yada alışılmadık bi doğa olayı olsa hemen "abi deprem gelio dışarda yatalım hede hödö" şeklinde yorumlar yapılıodu. (wildpervert'a göre bu dışarda yatma isteğinin tek amacı gençler rahat sevişebilsin die kültürparka çadır kurabilmekmiş :D) bu güneş tutulması olayı da paranoyanın dibine vurulmuş halidir bence. 15 yaşında çocuk 100 yıllık güneş tutulmalarını + üstüne gelen depremleri inceleyemeyeceği için buluttu, köpekti yazıoduk işte. Şimdi de 50 yaşında proflar yazıo. takmayın kafanıza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 o diil de hakkaten olursa ne diye(bile)ceksiniz merak ediyorum : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 deprem oldu öldüm. diyebilirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 eğer güneş tutulmasından sonra deprem gelirse hepimiz döt oluruz :D belki yarımız eşek cennetine gider hehe :D olmazsa en azından şu düşünce gider. Çok şaçma bir şey bence.Allah göstermesin tabii 17 Ağustos gibi deprem. Keşke sürekli ufak ufak kırılsa en azından o şekilde büyük depremle karşılaşmayız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 tesadüf denir hatta gs de uefa kupasını tesadüf almıştı [ Mesaj 18 Mart 2006, Cumartesi - 02:50 tarihinde, 2pacAmaruShakur tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 elinizde olmayan seyler icin kaygilanmayin arkadaslar, kadere falan inanmam ama bazi seyler icin olacagi varsa olur denir, sürekli bunlar icin tedirgin olarak yasayacagima, rahat yasar rahat göçerim : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar