Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows XP CD-Key'i registry'den çıkartılabilir mi?

Mirage

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Yıllardır bilgisayarımla gelen OEM windows xp'yi kullanıyorum (hemen belirteyim yasal versiyon, yani kopya kaçak falan değil). Bugün yeni ekran kartı aldım ve taktım, bilgisayarı açtığımda "hardware'iniz çok değişti, tekrar aktive etmeniz gerekli" diye diretti alet. İşin kötü tarafı, CD-Key'imi kaydettim. Ama sonuçta yıllar önce yüklediğim CD-Key orjinaldi (evet yıllardır format atmadım!). Bu cd-key'i registry'den bulmanın bir yolu var mı? Yada herhangi bir yolu..?

Aida 32 ve Magical Jelly Bean adlı iki program buldum. 25 haneli bir key buluyorlar, ama buldukları key product ID denen bir şey. Aktivasyon için kabul edilmiyor.

Bir de laptop'um var, onun cd-key'i laptop'un altına yapıştırılmış bir etikette yazıyor. Yukarda dediğim programlarla baktığımda farklı bir key veriyor. Anlamadım valla.

Var mı çözümü olan? 3 gün için aktive etmem lazımmış, yoksa format yolu gözüktü. Bir ikinci sorum da, eğer format atarsam, laptop'taki cd-key'i kullanınıp buna windows yüklersem bir sorun olur mu? (O da orjinal tabii ki).
Sosyal ağlarda paylaş

Ya dediğim 2 program dışında bir program daha buldum. Sonuç olarak

Aida 32
RockXP
MagicalJellyBean Keyfinder

isimlerinde 3 farklı programla denedim. Hepsi aynı product key'i verdiler. Şimdi dikkat ettim, aktivasyon ekranı sırasında da production key'i girin diyor. Ama kabul etmiyor, anlamadım gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

henüz karışmıyor. ama yarın ne olacağı bilinmez...

o yüzden dedim ya bilgi mahiyetinde olsun diye..
arkadaşın mesajı tam olarak hatırlamıyorum.. masaüstü pc evde midir değil midir veya başka planları var mıdır nedir

neyse şuan için bsa nın evlere girme bi olayı yok. yakın bi zaman içinde olacağını da sanmıyorum ama bu korsana karşı baya bi çaba içine girdi herkes o yüzden ne olur ne olmaz diyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Herkese teşekkürler ama Microsoft kafayı sıyırmış sanırım. Yukarda bahsettiğim 3 program aynı key'i verdi. Rahan'ın verdiği program farklı bir key verdi, wildpervert'in verdiği program farklı bir key verdi. Ama hiç birini kabul etmedi windows.

En sonunda Laptop'un altındaki diğer orjinal key'i girmeyi denedim, onu da kabul etmedi. Sonra okudum netten, service pack'ler gıcıklık yapıyormuş böyle şeyler başkalarının da başına gelmiş. Sonuçta format atacağım. Yeni kurarken kabul eder umarım bunları.
Sosyal ağlarda paylaş

evinde istediğin yasayı çiğniyor musun yani doruk? :D

evlere karışmak karlı olmadığı için bsa şu anda sorun çıkartmıyor. "para ver ulen" derse, "yok" dersin, davasıydı, icrasıydı bitmez. bsaya da karından çok zararı olur. ama para kapısı olan firmalarda durum farklı olduğu için onları tabiri caizse tehdit ediyorlar, ne istiyorlarsa alıyorlar. davaya mavaya bile gerek kalmıyor çoğu zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Muhtemelen microsoft ablalar bizim sorunumuz değil derler. Ayrıca PC yi aldığın yerle görüşüp sana retail windows xp vermelerini talep edebilirsin. Böylece ileride başın ağrımaz. :)

[ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 02:00 tarihinde, OffChu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya PC'yi alali en az 3 yil oldu. PC'yi peder almisti. Nerden aldigini bilmiyorum, ayrica aldigi yerden tasindik zaten.

Microsoft destek hattini arardim, ama bir de suclu durumuna düsmek var. Laptop'un altinda orjinal key var tabii. Ama bildigim kadariyla o windows sadece laptop'ta kullanmak üzere lisansli. Yani windows'u laptop'tan silsem bile onu alip desktop'a tasima hakkim yok.

Desktop'un ise cd-key'in yazdigi sticker'i kaybettim dedigim gibi. Sonra denedigim 3 program registry'den bir key buldu, ama bu key cidden orjinal key mi emin degilim. Telefon edip bir de telefonda korsan durumuna düsmek istemiyorum acikcasi. Gerci duydugum kadariyla telefonda herhangi bir kisisel bilgi verilmiyormus, ama yine de son tercihim olacak bu. Bu da bana ders olsun, bir daha key'i en kral yerde saklayacagim, 10 tane de yedegini alacagim. :)

Baska bir soru sorayim, bu windows corporate edition'larin aktive edilmesi gerekmiyor mu? Ne olur ne olmaz diye torrentten corporate professional edition indirdim, SP2 ile falan birlestirmisler setup'ini, hic cözüm bulamazsam onu kurarim diye. Orjinal windows'um olmasina ragmen korsan islerle ugrasmak cidden cok moral bozucu ama baska care bulamadim.

[ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 09:05 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Which customers have to activate?

All customers who purchase retail packaged products or a new computer from an original equipment manufacturer (OEM) have to activate the product. The products on a new computer that was purchased from an OEM may be activated in the factory. Product activation is not required for licenses that customers acquire through one of the Microsoft Volume Licensing programs, such as Open License or Select License (<- Corp). Volume Licensing programs can be scaled to even the smallest businesses, and customers can qualify for the Microsoft Open License program by acquiring as few as five product licenses.

[ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 12:37 tarihinde, OffChu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarıda eksik yazmışım. Corp için aktivasyon gerekmiyor. Corp kurarken de muhtemelen oem anahtarını kabul etmeyecek ve kursan da windows güncelleştirmelerini yapamayacaksın.

[ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 13:05 tarihinde, OffChu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 11 ay sonra ...
Corporate edition büyük firmalar için özel bir windows dağıtımı. Aktivasyon gerekmiyor sadece cd-key girerek kuruluyor. Aslında sadece güvenilir firmalara verilmesine rağmen bir şekilde sızmış ve fazlasıyla da sömürülmüş.

Sonradan service pack yüklerken genuine windows kontrolü yapmaya başlamış microsoft bu olaydan kurtulmak için. Ama service pack'leri de corporate edition'lara entegre ettiler sonradan.

Yani Windows XP Professional Corporate Edition w/SP2 görürsen. "Al lay lay" kullan windows'u. Sadece yüklerken cd-key girmen gerekiyor o kadar. Ama kesinlikle yasal değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...