Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Deprem konulu ödev..

-NeoN-

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar 3 gündür googleda arıyorum ancak googleda artık sacma sapan şeyler cıktıgından ödevim için gereken cevapları alamıyorum. Bilgi sahibi olan insanlar yardımcı olursa çok sevinirim. 2 soruyu bulamadım.

1. Fay hatları boyunca yerleşim merkezi kurulmasının sakıncaları nelerdir?
2. Volkanik faaliyetler ve depremlerin fay hatları ile ilgisi var mıdır?

ancak bunların resmi bi dille yazılması gerekiyor... yardımlarınızı bekliyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

Resmi yazmaktan kastın "buraya yazdıklarınızı c/p licem ona göre yazın" sa o kadar detaylı bilgim yok. Ama kısaca özet geçmek gerekirse;

1. Fay hatları boyunca yerleşim merkezi kurulmasının sakıncaları nelerdir?
çöker

2. Volkanik faaliyetler ve depremlerin fay hatları ile ilgisi var mıdır?
evet:P
(Edit: Tühh benden önce söylemişler=)))

Kısaca anlatmak gerekirse;
1. si için;
Tektonik depremler fay hatlarından kaynaklandığı için fay hatları üzerinde depremlerin şiddeti çok daha fazla hissedilir, fay hattından uzaklaştıkça etkisi azalır

2. si;
Volkanik faaliyetler, yeraltındaki magmanın bir yol bularak yeryüzüne çıkmasından kaynaklanır, depremler de yer kabuğunu oluşturan plakaların hareket etmesinden kaynaklanır. İkisininde yerdeki çatlaklarla direkt olarak ilgisi vardır, magma fay çatlağından yüzeye çıkabilir, plakalar fay çatlaklarından ayrılabilir yada çarpışabilir bu da depreme sebebiyet verir

Daha fazla açıklıyamıycam çünkü benim de fazla bi bilgim yok, hatta ciddi hatalar bile olabilir, hatam varsa kusura bakmayın

[ Mesaj 16 Mart 2006, Perşembe - 19:35 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...