Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

elektro ıle ılgılı sorularım

asas

Öne çıkan mesajlar

pedallarda çeşitli efektler var işte. processorlarda bunların toplanıp tek bi alete toplanmış hali, ama analoglardaki (sırf tek bi iş yapanlardaki yani) kalite daha iyi oluyor diye biliyorum.
mesela wah pedalıyla çuwubaka çuwubaka diye voodoo chile çalabilirsin ama gerek yok şimdilik anfinin uzerindeki overdrive yeter de artar bile.
Sosyal ağlarda paylaş

processorler ayrıca amfinin yaptığı ses yükseltme işlemini de yapıyor. örneğin gitarını direk kulaklığına ya da hoporlöre takarsan neredeyse hiç ses alamazsın. fakat processorden çıkış alırsan gayet güzel ses gelir. sağlam ses sistemin varsa amfi yerine processor bile alabilirsin bence.
Sosyal ağlarda paylaş

O processore bağlı bişey

eğer processorun içinde Pre-amp simulatörü varsa ses yükseltme işini yapio, yoksa mesela Analog pedallar, yükseltmio hatta verim de çok düşük oluyor ton olarak..

Sen 5000 doları alana kadar şimdilik, kendine dedikleri gibi Cort gitar falan al, bi de 15 wattlık, overdrivelı amfi al. otur çalış, ders al bişey yap öğren.. ilerde grup kurarsın konserlere çıkarsın. kayıt yaparsın falan. işler ciddiye binerse, yani hedeflerin ve isteklerin yükselirse, o pastlediğin şeyi oku =)
Sosyal ağlarda paylaş

Benim yamaha pacifica 112 de satılık bu arada İstanbul'da bir arkadaşa emanet etmiştim. Ben yurtdışındayım ama istersen bıraktığım arkadaşla bir konuşurum. Strat tipinde, 2 single, 1 humbucker kendi halinde bir gitar. 2 yıl kullandım ama çok iyi baktım, ne çizik var ne de sesinde ayarlarında bir yamuk.

Gitar özelliklerine burdan bakabilirsin. Rengi metalik kırmızı, şöyle bir şey: (Resimdeki 012 modeli, benim model 112 yanlışlık olmasın. Yamahanın sitesinde 112 modelinin resmi yeşildi, bu kırmızı diye bunu koydum. Tip olarak tamamen benim gitarla aynı.)

Sıfırı Türkiye'de 425 ytl (265 ytl) civarı. Ben 150 ytl'ye satıyorum. İlgilenirsen pm. =)

[ Mesaj 15 Mart 2006, Çarşamba - 23:02 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...