Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

elektro ıle ılgılı sorularım

asas

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar ben yakın bı zaman ıcersınde hayatımdakı ılk elektrogıtarı almayı dusunuyorum..Bu yuzden acıkcası elektrogıtarın fonksıyonları hakkında pek bılgım yok hayatımda 3 kez elıme aldım 3 kez studyoya gıttım cunku:)..Genelde su ana kadar bır parca calıstıgımda klasık gıtarda calısıp studyoya oyle gıdıyordum..Fakat bır ay ıcerısınde falan almayı dusunuyorum..Alıcagım elektro 400 mılyon cıvarı bırsey olucak buyuk ıhtımal fakat anfı almayı su an dusunmuyorum..Onun yerıne ya pcye takarak yada kulaklık alarak oyle calmayı dusunuyorum...Dıstortıan ıcınde pedal almayı dusunuyorum....1 sene sora unı sınavını kazanırsam anca odama yalıtım yaptırabılıcem o zaman anca anfı alıcam ve daha ıyı bır elektro alıcam buyuk ıhtımal ..fakat sımdı dayanamadım ve bıraz da olsa ogrenmek ıstıyorum 1 sene anlıycagınız vakıt gecırmek ıstıyorum..

Sımdı ben elektro alırken nelere dıkkat etmelıyım?Acıkcası bılmıyorum..Ayrıca bu yontemle bu 1 sene ıdare edılırmı ıyı olur mu? Onuda bılmıyorum..Bırde bılmem gereken neler var baska :)?

BUrda bır cok kısı anlıyor bu ıslerden gordugum kadarıyla tecrubelerınısden yararlanmak ıstıyorum..Teach me :=)
Sosyal ağlarda paylaş

abı anfı alsam sımdı pek calamıyıcamkı onun ıcın ıste bende kararsızım..Apartmanda oldugum ıcın...Bu sene yalıtımda yaptıramıorum..Gıtar ıcınse ıste ıste orta hallı 400 mılyonluk falan bısey bakıyorum bende dedıgınıde arastırırım..
Sosyal ağlarda paylaş

30-50 wattlik amfilerin altindakilerden alicagin ses cizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz olur, processor al pedal almak yerine ikinci el bi tane kulaklikla takilirsin.

odayi izole ettirmek de bi ton para tutar o yuzden o fikri unut 400 ytllik gitar bakiyoken bi anda butceni 10 katina cikartmayacaksan seneye.
Sosyal ağlarda paylaş

10-15w amfiler evde kısık sesle çalışmak için kafi. Dela'nın dediği sesi çok açtığın zaman geçerli, ama çok açmayı düşünmüyormuşsun zaten. Ses yalıtımı da yine Dela'nın dediği gibi çok pahalı bir şey, unut onu. 10-15w bir amfi al.

Zaten gitardan direk kulaklığa çıkamazsın. Bilgisayara takabilirsin, yada bilgisayar üzerinden kulaklığa verebilirsin. Ama iki şekilde de ses oyuncak gibi gelir. Hem alacağın ses amfiyle alacağın sesten çok kötü olur, hem de bilgisayara takmak uğraştırıyor insanı. Devamlı bilgisayara takılı tutsan bile motivasyon bozuyor, yok bilgisayarı aç cart curt.

En azından 10w amfi alsan bile bass'ın treble'ın olur, overdrive'ın olur. Amfi almayacağım, distortion'u pedaldan alacağım diyorsun ama, pedallar da öyle 5-10 ytl şeyler değil. Distortion pedalı alacağın paraya 2 kuruş koyar overdrive'lı 10-15w amfi alırsın mutlu olursun.

Gitar tavsiyesi için ise, paticik aramaya gitar, elektro yada tavsiye falan yazarsan zilyon konu gelecektir. Her hafta biri elektro gitar tavsiyesi istemek için thread açar, adettir. =)

edit: Gitar piyasası pek değişmiyor zaten. Belli bir fiyata alabileceğin gitarlar 3 sene öncesinde neyse, şimdi de aynı (nerdeyse). O yüzden eski konulara bakarken çekinme.

[ Mesaj 14 Mart 2006, Salı - 09:49 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ıste gelecek sene ıste yalıtım yaptırabılırım onun sozunu aılemden aldım unıyı kazanmam halınde..Bırde elektrogıtar amfı vs masrafları ıcın 5000 dolar verıcekler..Bunun dısında 10 15 wattlık amfı ne kadar olur ortlama?
Sosyal ağlarda paylaş

ryan cok dogru soylemiş kendin yalan yanlış ogrenirsen daha sonra dogrusunu ogrenmek daha da kasıyor. ayrıca başlarken enstrumanlar sıkıcıdır hazır şevkin varken o sıkıcı şeyler bi çırpıda yaparsın. ders olmazsa 1 sene sonra yarım yamalak bilgilerinle derse gitmeye çalışınca hoca iki üc parmak alıştırması verir bayar sonra gitardan da sogursun. oyle yani.
Sosyal ağlarda paylaş

gitar ve amfi masrafları için 5000 dolar verecekler diosun,
o zaman milleti boşver, beni dinle ve
Aynen şunları yap:

1) 1500 dolara bi Gibson Les Paul Standart al

2) 500dolara Boss Gt-8 Effect Processoru al

etti mi sana 2000 dolar

3) son olarak da 3000 dolara Marshall veya Mesa Boogie veya H&K Kafa-Kabin al.. (ton tercihine bağlı olarak)

bi de 4 tane jak al kendine, toplam 40 dolara (fazla uzun olmasın ki ses kaybı yaşamayalım)

ve aynen şunları uygula bu ekipmanlarla:

Önce bütün ekipmanlarını aç kafa kabini gt-8 ini, Gitarını as boyununa, sonra,

1. kabloyla Gitarını Gt 8 in input ina gir,
2. kabloyla Gt 8 in loop sendinden Kafanın İnputuna gir.
3. kabloyla Kafanın Fx send inden(kafanın arka tarafında) Gt 8 Loop Return üne gir.
4. kabloyla da Gt 8 in Output unu Gt-8 in return üne gir.

Böylece

Kafa-kabinle hiç bi dijital effekt processorunun veya küçük bi combo amfinin alamayacağı "en efsane" tonu Gt 8 ine atamış oluyorsun, Gt-8 in footcontrol gibi oluyor. (Yani Analog distortion kullanıyorsun, efekt processorunle) Clean ve Leadlerin için de gt-8in hiç bi processor de olmayan "en efsane" efetklerinden yararlaniyorsun ve hayatın boyunca başka ekipman almiosun.

Ben bu yontemi kullanıyorum, tabi kafa kabinim yok, konserlde sahnede olanlardan faydalanıyorum =) Analog distortion ve Boss Gt-8in mükemmel uyumu saolsun! Deneyin pişman olmıcaksınız =)

P.S: şu yukarda yazdığım şeyleri şu an uygulamayassın biliorum ama dierleri için de sölüorum bu yazdıklarımı bi yere pastleyin, ilerde ihtiyacınız olacak ve uyguladınığınızda daha başka bişeye ihtiyacınız olmıcak. Bana da teşekkür edeceksiniz eheh =)
Sosyal ağlarda paylaş

=)

kafa-kabin alma olayı tabi biraz fantastik bişey. Koskoca şeyi nereye sokacaksın da nerde çalacaksın, O çok profosyonel bi iş. Avrupa'daki Amerikadaki gençler alıp garajlarına koyuolar anca. Türkiye'de pek rastlanmio öle insana. Ama bi gün kendine ii ekipman alacağın zaman, Boss Gt-8 efekt processor'unu kesinlikle tavsiye ediyorum. sen alana kadar gt-10 falan çıkarsa onu al tabi =)

Gitar'ı da sana en rahat hangisiyse onu seç, bi de yapacağın tarza uygun model al yeter. Yani metal yapıcaksan sert bişeyler, humbuckerlı gitar vs.. gibi. Gitara çok yatırmana gerek yok.. Alacağın tonun maximum %20 sini etkiler gitar, gerisi yani büyük bi kısmı , kullandığın pedala ve amfiye bakar.. En dandik gitarla bile efsane tonlar alabilirsin elindeki amfi veya pedal ii olduktan sonra. Tarz dışı bi gitarı da başka tarza da uyarlayabilrisin

örn: October Tide adlı Doom/Death grubunun bütün gitarları, o sert tonları, Fender Telecasterla kaydedilmiş

başka bi örnek: Katatonia'nın yan grubu olan Diabolical Masquarade in gitarları (ki gayet temiz ve sert tonlara sahiptir albümleri) 100 dolarlık Cort gitarla kaydedilmiş

Bunlar tabi senin gibi yeni başlayanlar için çok uç örnekler ama dediim gibi bunları ilerde hatırlarsan çok yardımcı olur sana. Diğer, bu konularda merakı veya kaygısı olan insanlar da bu yazdıklarımdan bişey öğrenebilir.

Elinizde 2000 dolarlık PRS olsun, dandik bi amfi microfonlarsanız kayıdınız irenç olur düzgün ton bile alamassınız..

elinizde 100 dolarık cort gitar olsun, önünüzde çok sağlam bi amfi veya kafa microfonlanmış olsun. En efsane tonları alabilirsiniz..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...