Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ösys sınavında çıkacak konular ...

Zopik

Öne çıkan mesajlar

selamlar,
normalde üni. de okuyorum zaten ama bu sene form aldım başvurdum falan. deneyelim bakalım neyimiz kalmış neyimiz gitmiş gibisinden :)

fakat bilmediğim ve yabancı olduğum bir sistem bu yeni gelen sistem. oturup uzun uzun okumakta istemiyorum.

sınava girecek olanlar kısaca yeni sistemi ve çıkacak olan konuları yazarsa makbule geçer.
Sosyal ağlarda paylaş

Tipik ÖSS konularına ek olarak, ÖYS konuları eklendi ama sınavın adı deişmedi; hala ÖSS.
Eskiden ÖSS olarak bilinen konular, 1. bölümde toplandı. Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri alanında 30'ar soru 1. bölümden gelcek. Bu bölümün tamamı yanıtlanmak zorunda.
Eskiden ÖYS olarak bilinen konular da, 2. bölümde toplandı. Eşit Ağırlık öğrencileri, Türkçe-2 ve Matematik-2; Sayısal öğrencileri Matematik-2 ve Fen Bilimleri 2; Sözel öğrencileri ise Türkçe-2 ve Sosyal Bilimler-2 kısımlarını yanıtlamak zorunda. Yine, bu bölümde de, her kısmın soru sayısı 30'ar tane.

Kısacası bi sayısal öğrencisi, Türkçe-1, Sosyal-1, Mat-1, Fen-1, Mat-2 ve Fen-2 bölümlerinden sorumlu. Toplam 180 soru için 195 dakika veriliyo. Sınav tek celsede olcak; ara falan yok ama tuvalet izni çıktı, o yüzden sorun da yok.

Ben, sayısal bölüm öğrencisi olarak, eklenen konularımızı yazim:
[spo]Matematik: binom açılımı, trigonometri, karmaşık sayılar, logaritma, tümevarım, diziler & seriler, özel tanımlı fonksiyonlar, limit & süreklilik, türev, integral, lineer cebir.
Fizik: Dinamik, atış hareketleri, dairesel hareket, harmonik hareket, itme-momentum, elektrik (baya derine inildi bunda), magnetizma, dalgalar, fotoelektrik olay, ışık teorileri (rölativistik kütle, compton olayı, de broglie dalga boyu gibi), atom modelleri ve enerji seviyeleri.
Kimya: Kimyasal hesaplamalar, gazlar, çözeltiler, kimyasal tepkimelerde enerji & hız & denge, sulu çözeltilerde denge, asitler ve bazlar, yükseltgenme & indirgenme, aktiflik, piller, elektroliz, bileşik oluşumu ve bağlar, organik kimya.
Biyoloji: Biyoloji konuları genel anlamda aynı ama tek fark; çok daha derin bu sefer. Bilen yapabilcek yani.[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

Konular süper. Hiç tırsmadım nedense :) Bi biyoloji yapamam sanırım.

Şu sınavın ilk kısmında bütün bölümler yapılmak zorunda olayı nedir ? Yani istemesem bile türkçe yapmak zorunda mıyım ?

Orta öğretim puanı bu sefer nasıl etkili olacak ? Benim zamanımda alanımıza uyan seçim yaptığımızda katsayı 0,5 uymayan bir seçim yaptığımızda 0,2 oluyordu. Bunda nasıl olacak ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...