Farinal Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Ya sizdede böyle mi bilmiyroum ama bilgisayarımın ramini daha yeni 1024 yapmış olmama rağmen ve 512 adsl ile giriyorum eskisinden fazla lag var.oyundan zaten soğumuşum şimdi daha da soğuyorum.
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 ram'le ping arasındaki ilişkiyi çözemedim ben. Salakmıyım ben ühühühü
Farinal Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Ne bilim bende çözemedim :D bi alakası vardır diye şeettim yani.
Sylian Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 256k(adsl) ile su an 250 civari ping var eclipsede
Sylian Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Options-misc-show network status Bence o kadar lag yok ama su siralar turktelekomda epey sorun var belki ondan kaynaklaniyordur senin sorunun
Geronimo Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 telekomdan ya ..bendede lag başladı..
nuwanda Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 ara ara oluo.. 256dsl ile 704 gordm bugn ben ama normalde 200kusur ile oynuorm.. ramle alakasi yok sanirm :P
Farinal Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 ya 512 adsl ve 280 civarı ping var ama çook kötü ya yürüyemiyorum falan sinir okldum silicem karakteri açıcam crafter ya bu ne be!
Farinal Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 ya arkadaşla r biriniz yardım edin lütfen kafayı yicem inanılmaz lag var bende nedendir ya :SSs ssSS?!?!!
Farinal Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 ya diğer kimsede yokmuş bendeki kadar.belki ayarlardan falandır bişiler yaplıyordur ne bilim ya çareizlikten aoruyorum işte :((
ugurson Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Arkadaslar yasamıs oldugunuz lagın sebepleri sunlardan kaynaklanabilir 1. Baglanmıs oldugunuz serverdaki yogunluk 2. Internet cıkısınızı size saglayan bölge Bu nedenle baglantım 512k pingim aynı diye dert etmeyin normalde oynamıs oldugunuz oyun eger servis providerınız saglamsa 128k baglantınız bile olsa 100ping gibi bi pingle oynaya bilmeniz lazım, pinginiz yüksek oldugu bi anda turkiyedeki herhangi bir yeri pingleyerek alacagınız rakamlar o andaki yurt ici baglantınızı yurt dısında bir siteyi pingleyerek alacagınız rakamlar dısarıyı cıkıs oranınızı anlamanızı saglar, eger jet gibi ucarak oyun oynim dioarsanız telekoma baglı kalmayın direk uydu üzerinden baglantı kuran biyerde deneyin aradaki farkı göreceksiniz :) adsl cıktı gayet de güzel oldu ama alt yapısı hazır olmayan bir sisteme bukadar fazla yüklenilirse birden bire böle olur :) zamanında 56klık modemlerle nette ızdırap cekip deli gibi para harcadıgımızı düsününce simdi bu 512k adsl cok ucuzda geliyordur avrupada bu hıza neredeyse para bile ödemiyorlar neyse bu konuda problemler bitmez :) hepinize iyi oyunlar
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 ya arkadaşlar anlatmaya çalışıyorum ama zamanında insanin kafasına girmiş bir kere. Avrupa'da telekominasyon üzerinden yapılan daha doğrusu nasıl diyeyim TT'nin çalıştığı şekildeki gibi yer altı kabloları ile bağlantı sağlayan tüm ülkeler aynı fiyatları veriyor ve daha pahalıları da var. Çünkü masraflı ama bir çok bağlantıya göre daha iyi. Japonya'da Amerika'da neden ucuz deniyor.Adamların yörüngede zilyon tane uydusu var,teknolojileri var,sıkıntı çekmeyen ekonomi var bizim bu 512k ya verdiğimiz parayı onlar daha iyisine veriyor.Ama genel olarak pingde bizden bir değişiklikleri olmuyor. Uydunun bize veya Avrupa'ya göre alacağımız ping vs. daha iyi ama bir Amerika veya Japonya'da değil çünkü onlar bağlantıyı paylaşıyor ve tek bağlantıyı 100lerce kişi kullanıyor vs. vs.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 iyide internetim hızlı sadece swg laglı çalışıyor.
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 benim de internetim hızlı ama cod2 de 100 ping alıyorum.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 ya speedtest yap dediler telekomdan 415 çıktı oda iyi dediler neden anlamadıom ya hey alalhım...
maxrep Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 server lada alakalı olabilir... avrupa server inde genelde 150 küsür ping alıyorum eclipse de 220 civarı genelde. bazen packet loss ve 1500 ping de oluyor ama her zaman değil. ama farkına vardığım şu.. aynı fps lerde olduğu gibi bir mekana girdikten sonra. aynı ram ve harddiske yükelem yapar gibi önce bir yavaşlama . sonra ekranda kıcılık ooluyor. yanlız bu olay nge den sonra olmaya başladı.. aynı ie da nasıl kaynak kodaları bilgisayarad aktarıp ondan sonra sayfayı açması gibi... nge de kaynaklanıyor sadece.. bu benm görüşüm. eclipse ulubatli hakan master jedi (hala inanamıyorum master jedi dememem) 'ulubatli hakan medic (level 60) ockev BH (level 13)
Farinal Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 ooooo bloom diye bişi varmış onu disable yaptım oyun süper hızlandı oh be :D
Sylian Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Abi inanamiyorum ahahahaha biz de net lag'i anliyoruz daha dogrusu oyle anlatmissin
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 ya telekom'un bağlantının kötü olmasında bir şuçu yok. Şuan telekom'un tek başına kullandığı bir hat yok.Hep diğer ülkelerle ki genellikle Yunanistan ile ortaklaşa kullanıyoruz hatlarımızı. Onlar da çıkacak bir arıza bizi,bizde çıkacak bir arazı onları büyük şekilde etkiliyor. Ama bizim halk kaka yapmış bir kere TT'yi. Mesela geçen ay Italya'da bir fiberoptik kablo koptu bu hattı ortaklaşa kullanan Italya,Yunanistan ve Turkiye'de internet ölme derecesine geldi. Aslında en iyisi yapacaksın 10 tane uydu salacaksın yörüngeye :D,uydu bağlantı en iyisi ama Amerika ve Japonya'daki gibi teknoloji daha doğrusu alt yapı olmadığı için hayvan gibi pahalı olur onu da kimse kullanmaz. O yüzden hala Avrupa fiberoptiklerle cebelleşiyor .
Namessar Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 said: Japonya'da Amerika'da neden ucuz deniyor.Adamların yörüngede zilyon tane uydusu var,teknolojileri var,sıkıntı çekmeyen ekonomi var bizim bu 512k ya verdiğimiz parayı onlar daha iyisine veriyor.Ama genel olarak pingde bizden bir değişiklikleri olmuyor. artik su onlarin ekonomisi kuvvetli, bizimkisi zayif, bizim gucumuz yetmez ezikligini atin ustunuzden. eger bedava olsaydi bu hizmet, hakliydiniz. basit bir hesap yapin. 1 metre kablo dosemenin maliyeti turkiye de avrupanin 2 kati olsun. sektorde deneyimli teknisyen eksigi olsun diyelim kablolama icin (ki tersine bizde is gucu daha ucuz, ama sizin hatriniza daha pahali diyelim), 2 kati maas oduyor olsun. (hehehe ruya bu ya, hadi boyle hesaplayalim, adamlar gobek atardi oyle bir maas alsalar) yurt disi cikisi satin almanin maliyeti tum ulkeler ve isp ler icin ayni, o degismiyor, ama hadi turkiye nin hic bir teknoloji yatirimi olmadigi icin, elalemin kurdugu cikislarin uzerinden kiralama yaptigi icin bu kiralama cok yuksek maliyetle, diger ulkelerin 2 katina yapiliyor olsun , sizin hatriniz icin onu da 2 kati hesapladim. yatirimlarin burokratik masraflari olsun, hadi onu da hesaba katalim. sonuc nedir? bizim herhangibi bir avrupa ulkesinin sundugu net kalitesini ve hizmeti 2 kat bir masrafa sunmamiz nedeni ile abonelik ucretlerinin 2-2.5 kat pahali olmasi gerekli. peki sonuc oylemi? 5-6 kat en az daha pahaliyiz. sizin hatriniz icin japonya ve amerikayi hic katmiyorum isin icine. afrika da bile dsl baglantilari daha ucuz bizden, insan biraz utanir. ben 512 kablo ya 100 milyon oduyorum. bu paraya iskandinav ulkelerinde, hatta portekizde, ispanyada ve daha bir cok yerde 8mbit ten baslayan ve ulkesine gore 20 mbit e kadar degisen DSL baglanti satin aliyorsunuz. bunlarin bazilari cok refah icinde ulkelerken , bazilari kesinlikle degil. meksidan ve arjantinden bile kotu durumdayiz diyeyim bu konuda. ekonomim zayif diyelim, haklisiniz diyelim. EEEE? benim internet icin odedigim para o zaman nereye gidiyor ? nereye kaynak olarak harcaniyor bu paralar ? turk telekom babasinin hayrina bedava maliyetine satiyor bu interneti de , bunun maliyeti benim baglantim icin 100 milyon da , biz daha cogunu isteyerek nankorluk mu ediyoruz? bu kadar igrenc bir kalite, hizmet, lag , ping, ve loss lu bir baglanti ve rezalet bir teknik destek vermesi gibi tum hatalarina hadi hic deginmeyelim, onlar yokmus gibi ya da avrupa ile ayniymis gibi davranalim. 10 milyon MAKSIMUM benim baglantimin turk telekoma maliyeti. 25 milyon da kablo sirketine oduyorum teknik destek masrafi, benim teknik masrafim adamlara en fazla 1 milyondur. geri kalan 90 milyon TEKEL olmanin getirdigi gucle bu firmalarin ceplerine giren, ve baska zimbirtilara kaynak olarak sactiklari, ya da su kadar kar ettik bilancoda bu sene diye sisindikleri para. bir de lutfen uluslarasi kiralik hatlar konusunda telekomu savunmayin. TTnet her zamanki gibi en ucuz buldugu hatlara yoneliyor, cogu risk miktari yuksek hatlar. portfolyoyu en az 2 kat daha genis tutmasi lazim cesitlilik acisindan. 5-6 cikisla yetiniyorlar. riski yaymiyorlar, tabi biri gidince, baaaam , zaten bir de ucu ucuna cikis aldiklari, hic dunyada tum isp lerin uyguladigi maksimum cikis icin gerekli minimum miktarlari temin etmedikleri, hep ucu ucuna hesaplamaya calistiklari icin tum memleket surunuyor. adamlarin teknik servisi bir browser biliyor, bir download kb biliyor, o kadar. ping, lag, ms ne adam hic duymamis hayatinda. zaten umurlarinda da degil. web sayfasi aciliyor mu? ee daha ne? internet bundan ibaret degil mi? karasal kablolama ile cebellesen, amerika uzerinden vb yerden cikislar kiralamak zorunda kalan, ya da uydu kiralamak zorunda kalan avrupa da bile maliyetler japonya ve amerikanin kat kat ustunde olmasina ragmen fiyatlar bizim 5 te birimiz en az, ve kar ediyorlar deli gibi. turkiye nin maliyetleri onlardan da yuksek olsun, kabul. ya ben avrupanin iki katina, hatta uc katina ayni hiz ve hizmete de raziyim, daha cok oduyeyim, ama 5 kati odeyip 5 te birini bile alamiyorum. demekki telekom bizi soyuyor, gozumuzun icine baka baka cuzdanimizi acip icinde ne varsa bosaltiyor. UYANIN. iyi uykular. cozum?: telekomu yasa ile korumayi birakin. devlet payini ustunden tamamen cekin ya da TTnet i SPK kararlari ile denetleyin, tekellestigi icin indirin asagiya. serbest isp lere kendi DSL alt yapilarini kurmaya izin verin. telekomun bu sirada maliyetleri yukselen isp lere karsi fiyat kirarak, ya da masraflari devlet eli ile yapilmis alt yapiyi kullanarak rekabeti engellemesini engelleyin. yurt disi cikislarinin sadece devlet eli ile tek bir ana hat uzerindne olmasini engelleyin. (casus dolu ulke, herkes bilgi kacirir, denetleyemezler sonra, tobe tobe) isp lerin kendi yurt disi cikislarini kiralamalarina yasa ile izin verin. ne olur? once maliyetler yukselir baslarda cok pahali oldugu icin ilk yatirimlar. (fiyat olarak bundan yukariyi gorebilecegimizi hic sanmiyorum, telekomun 5 kati maliyeti olan adam bile simdiki fiyatlardan oldukca iyi kar edecektir) 3-4 sene sonra simdikinin yari fiyatina 3-4 kati baglantiyi daha iyi musteri hizmeti ile almaya baslarsiniz, cunku uyeler icin savasmaya baslayacaklar, bugun telsim-turkcell-avea nin kiran kirana savastigi gibi cep hatlari icin. 7-8 sene once simdiki kampanyalarla ve fiyatlarla konusacaginizi soyleseniz birisine size kici ile gulerdi. rekabet olmadigi surece bunlar sizin sirtiniza daha cok biner. bizim nesil aliskindir red kit le duldulu batan gunese dogru izlemeye. duldul bu sefer biziz tabi. telekom sizin internet baglantiniz konusunda 1 KOYUYOR 10 ALIYOR. bunun ekonomisi zorda bir ulke olmamiz ile ne alakasi var? ekonomimiz zorda diye derimiz yuzulebilir hale mi geliyor ? ekonomimizin zorda olmasi ve teknik yetersizlikler sadece 1 koyup 20 almalarini engelliyor ayni paraya, maliyetlerini yukseltiyor , o kadar. 1 koyup 10 almakta fena degil hani. [ Mesaj 17 Mart 2006, Cuma - 13:13 tarihinde, Namessar tarafından güncellenmiştir ]
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 ya tabii ki sende haklısın ben fiyatlandırma açısından söylemedim. Ayrıca bu fiberoptik sistemi diyiyorlar sanırım yani yer altı kablolarıyla kullanılan internet hizmetinde en fazla 8mbit oluyor.Ama çoğu ülke uydu vs. başka sistemlerle bunları arttırıyor böylelikle ağlara da yüklenilmemiş oluyor ve kaliteli hizmet oluyor. Bizim en kötü eksiğimiz bunların bize geç gelmesi ve her sistemi alt yapı oluşturmadan getirmemiz. ADSL geleli 3 yıl kadar oldu sanırım ve hala alt yapısı sağlanmadı. Benim hatırladığım Türkiye'ye Kablo Net'in alt yapı sağlandı ve hala en iyi bağlantı Türkiye'de. Telekom yıllarca çok yüksek fiyatlandırdı ve başka ülkelerden pahalıydı ama başka ülkelerle aynı derece internet bağlantısını onlardan pahalıya sattılar. SuperOnline vs. telekom'un ezeli düşmanları diyelim bunlar her yerde telekom karşıtı haberler yapıyor daha doğrusu yaptırıyorlar çünkü bunların reklamının olduğu sitelerde sürekli Telekom Karşıtı reklamlar çıkıyor. Evet fiyatlandırma olarak çıkarmaları lazım.Eylemler olmalı.Benim babam Telekom'da müdür yardımcısı şu an o da saklamıyor.Yıllarca çok fazla aldılar. Ama hep der gene yıllarca Avrupa ile aynı hizmet verildi. Aynı derken ADSL çok geldi o ayrı bir istisnadır. misal çıkmış haberlerden birinde japonya'da 500mbit 'in 50 dolar olduğu yazıyordu.Dünya üzerinde 500mbit diye bir olay yok hadi oldu 50 dolara nasıl oluyor ? kısaca 8mbit'in üstü uydu ve başka yollarla destekli internet bağlantıları.TT'de şu an 8mbit var ama kamuya açılamıyor çünkü alt yapı yok. Ya dediğim gibi ben evde konuşulanlar üzerinde yorum yapıyorum yani Telekom'u koruyabileceğim tek şey bir çok ülke ile aynı internet hızında hizmet sağlaması. Ama misal özellikle son 3 yıldır artan torpilli ve işi bilmeyen adamları büyük mevkilere getirme,yıllardır çok pahalı olan internet bağlantısı ki aslında Türkiye şartlarında bence çok fazla demeyelim de fazla diyelim ve tabii ki ucuz hatlar kullanması. Dünya'nin bir çok yerinde bu tartışmalar var.sadece Türkiye'de değil ama insanlar kışkırtılmış. Sabancı Telekom , Süperonline vs. kendilerinin çok iyi hizmet yaptıklarını söylüyorlar ve üyerileri de super harika obaaa diyiyor.Ama onlarda Telekom'un üzerinden hizmet veriyorlar.Sonuçta gene kaka Telekom'u kullanıyorsun. Dediğim gibi bir çok Avrupa ülkesinde özellikle bizim yaşadığımız sorunlar var.Öyle orada öylemiş fiyat,burada böylemiş tartışmaları her yerde var. Ama onlarda şu var.3-4 firma var birbirlerine bok atıyorlar bizdeki tartışmalar oluyor.Peki bizde.2-3 firma var Telekom'un hatlarını kullanıyorlar hepsi birden hem birbirlerine hemde Telekom'a bok atıyorlar. Avrupa'da böyle olunca millet bizim gibi tartışıyor.Yabancı forumları takip edin bir çoğunda bizim gibi.Bizde de aynı tabii ki ama bizde gene boyut farklı. Ya böyle gider bu.Herşeyden önce Telekom'dan devletin çok çok önce çekilmesi gerekliydi.Belki bir çok şey değişir daha iyi olurdu.Telekom devlete para vermekten kendi gelişemedi.Olan bize oldu ,halka oldu. Çok karmaşık ve boş yazdım ama Namessar hemen hemen aynı sanırım :)
Öne çıkan mesajlar